Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (817)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady. Páčilo sa mi ako Derrickson používa zpomalovačky a robí kamerové nájazdy na konkrétne detaily. Vo filme neustále prší a preto z toho je cítiť taká ponurá atmosféra. Eric Bana hrá dobre a jeho postavu mu veríte aj následný vývoj dokáže dobre odohrať. Eric Bana rád tasí revolver a neštíti sa pouličnej brutality. Ochotne s ním preto naskočíme na sľubný vlak akcie s nádychom duchárčiny. Zápory - Nejde o klasický vymietačský horor. Vojnového besnenia si užijeme len v úvode, po zvyšok príbehu nás atakujú len prejavy zdémonizovaných veteránov, ktorým učaroval tajomný nápis v latinčine. Ralph Sarchie dospieva k presvedčeniu, že bežné policajné vyšetrovanie nestačí. Veľká škoda, že sa takýto prešľap podaril práve Derricksonovi, ktorý má na konte podmanivo temný Sinister. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Film intenzivní. Co mrzí je, že sice je užit motiv Doors / dveří - kapela tohoto jména ovšem zcela zásadně vychází z Williama Blakea a jejím motivem je příměr o podobných dveřích, o kterých film oklikou pojednává... tedy, šlo jej do exorcistického mišmaše alespoň nějak propojit. Ale možná tvůrci nepodnikli vůbec žádné rešerše. Škoda. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Od začátku viditelné áčko (provedení, Eric Bana...), přesto nemohu dát více jak 3,5*. Na vině je laťka, která je v první polovině filmu nastavena tak vysoko, že se člověk přímo klepe na konečné střetnutí. Satan sám však, žel bohu, nedorazí a ono "velké finále" tak zůstává ztraceno kdesi mezi non-stop narůstající gradací a náhlým happy-endem.:-( ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, jdu si vyměnit trencle. Loňský rok měl The Conjuring, letošek má tohle. Zase nic převratného ani nového. Přesto pochybuji, že mě něco do silvestra vyděsí víc. Derrickson měl i tentokrát k ruce osvědčeného skladatele, který s ním má na svědomí dvě předchozí laskominy (The Exorcism of Emily Rose , Sinister) a opět hraje přesně na tu strunu, na kterou slyším. Výsledný mix + městské části New Yorku za deště tvoří atmosféru připomínající Resurrection, nebo Se7en. Závěr trošku pokulhává, nicméně bezmála 2 hodiny nepříjemného pocitu v břiše to nepřebije. Wan má konečně rovnocenného soupeře na poli strachu.. Palec hore ! - 90%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lepší film, než som čakal. Fakt. Dvojhodinová stopáž neubíja, scenár, hoci má ďaleko k inteligencii, nie je vyložene blbý a dokonca i vždy nesympatický Bana nie je v titulnej úlohe protivný napriek tomu, že nehrá sympaťáka. Viac ma každopádne zaujal jeho parťák Joel McHale. A relatívne charizmatický Venezuelčan Ramírez. Páčilo sa mi, že policajt tu nie je osamelý vlk, ale člen spoločenstva, ktoré sa zaňho postaví, keď treba. Hoci je Zbav nás zlého typ hororu, kde sa máte báť nie atmosféry, ale skôr toho, že v nečakanej chvíli zvrieskne hudba, v jednotlivostiach to nie je zlé. Miestami je to dokonca veľmi atmosférické (úvodné objavenie novorodenca, finálny exorcizmus alebo pekný moment, keď obaja parťáci kráčajú nočnou chodbou a hrá do toho Doors). Problém je v tom, že režisér to nedokázal zlepiť do jednoliateho celku. Rozhodne mu nepomohlo ani to, že výsledok pôsobí miestami prestrihane (exorcizmus potajme sleduje afroamerický policajt, následne zahlási „fúha to je sila“ a ide domov) a WTF (dvaja policajti pozerali video zo ZOO, prvý videl sekundový záber znetvoreného muža, druhý nie, prvý sa druhého spýtal, či to nevidel, druhý povedal, že nie a namiesto toho, aby záznam pretočili, pozerali ďalej). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama