Reklama

Reklama

Vodopády z nebe

(TV film)
  • Japonsko Waters Fall from Heaven
Japonsko, 2010, 52 min

Obsahy(1)

Fotograf a milovník přírody Yoshikazu Ishikawa představuje Niagarské vodopády okem umělce. Pohlédněte na největší vodopád světa. A zahleďte se do jeho útrob, jimž se říká Ďáblův chřtán. Je to jako opovážit se pozorovat neovladatelné a mocné síly pekla, zatímco shora padá voda jako projev lásky z nebe. Za úplňku se na vodopádech dělá duha, která nás vtahuje a láká do jiného světa. Mimo ni vidíme to, co dobře známe. Ale uvnitř, za mlžným závojem a stíny, čeká fascinující zjevení.
„Dlouho jsem fotil hory, ale v posledních dvou letech jsem se zaměřil na vodu. Věřím, že problémy s jejím dostatkem a kvalitou jsou nyní naše nejpalčivější. Pokud populace Země i nadále poroste tímto tempem, čisté vody nebude dost pro všechny. Lidé se musejí dozvědět, jak důležitá a nenahraditelná je," říká japonský fotograf Yoshikazu Shirakawa.
Potůčky vytékají z ledovce a společně tvoří smaragdové jezero, vodní lůno, z něhož se rodí množství vodopádů. Vodopád dává vodě tvar, i když sama o sobě žádný nemá. Vodopády se zde neustále mění: jak voda padá, rozptyluje se, tančí na tisíc různých způsobů a poté se jí dole po dopadu zase vrací původní podoba. Je jasně vidět, jak vítr s padající vodou cloumá sem a tam. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Čakal som dokument, ale prezentáciu fotiek sa mi teda momentálne nechce pozerať. Fotky su pekné a dalo to prácu nafotiť, ale ako dokument to nemôže prevýšiť slabý priemer. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z neuchvátanějších přírodních dokumentů- stran nádherných scenérií i pokorného dialogu. Jen na okraj " úchvatné záběry a a okouzlený komentář působí někdy legračně v kontrastu k nasupenému a zarputilém výrazu fotografa... ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pěkné fotky i zajímavý průhěh toho, jak vznikají. Vadil mi ale komentář k nim. Když jdu do galerie, dávám se raději sama, než aby mi někdo neustále popisovat, co vidí. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama