Reklama

Reklama

Serge Gainsbourg - autoportrét

(TV film)
  • Francie Gainsbourg by Gainsbourg
Francie, 2011, 99 min

Hrají:

Serge Gainsbourg (a.z.)

Obsahy(1)

Jeden z nejmilovanějších, ale také nejkontroverznějších francouzských umělců minulého století. Zpěvák, skladatel, herec, režisér, básník. Muž obrovského charismatu, obklopený nádhernými ženami. Sám o sobě si myslel, že je ošklivý a nezajímavý. Jeho písně dodnes berou dech. Serge Gainsbourg se narodil v roce 1928 v Paříži, kde také o třiašedesát let později zemřel. O svém dětství, o rodině i o svém uměleckém životě vypráví ve stylizovaném dokumentu, kde neschází množství archivních záběrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

lioncel 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý světový názor muže, který měl kdysi tu čest, vyměňovat si tělní tekutiny s těmi opravdu nejkrásnějšími a nejslavnějšími evropskými příslušnicemi něžného pohlaví, dodnes /forever/ uctívanými ikonami : „Ženský klín je slepá ulice. Dál už to nevede.“ .. Z těch dvou "Nej" .. ho jedna opustila /BB/ a druhá mu po téměř dvanáctiletém společném žití zahla .. a šla /JB/ … no, takový je život … dokument je celý pěkně načichlý kouřem z jeho neodmyslitelných cigaret … jde o zajímavou subjektivní výpověď o době, kdy ještě stále celému světu vládla Evropa – i když .. už jen v módě a kultuře ... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ošklivý kačer francouzské popkultury za zvuku svých tklivých songů, zahalen neustále v cigaretovém dýmu nepochybně značky Gauloises či Gitanes... Roztěkané, leč v tomto případě nevadí. Tak Je t'aime, Serge... - - - P.S. Ano, to je ona: http://www.youtube.com/watch?v=iXl5G91qvhc - - - - - (Poprvé viděno bez cigaretky 17.3.2013 na nočním >žabožroutském autoprostoru< , hodnocení 6., komentář zde jako druhý - 18.3.2013) ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Ako som zistil tento dokument som mal nahratý ešte od roku 2013 a vôbec som o ňom nevedel, resp. som naň zabudol, takže jeho pozretie prišlo až po dlhom čase. Ako tu už bolo spomenuté, názov vôbec nezodpovedá originálu a po správnosti by mal byť hodnotený tento film: http://www.csfd.cz/film/348211-je-suis-venu-vous-dire/ , ktorý však vznikol až v roku 2012, miesto o rok skôr, ako bolo uvedené v záverečných titulkách. K obsahu možno povedať toľko, že Gainsbourg bilancuje ne/úspechy, z úst mu idú rôzne veľké múdra života a inokedy len tak trepe, aby bol viac zaujímavý. V podstate bol taký škaredý, až bol pekný... a preto naňho baby leteli. (34. hodnotenie, 5. komentár k filmu) ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: český název Serge Gainsbourg: Přišel jsem vám říct...; originální název Je suis venu vous dire...; režie Pierre-Henry Salfati. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama