Reklama

Reklama

Serge Gainsbourg - autoportrét

(TV film)
  • Francie Gainsbourg by Gainsbourg
Francie, 2011, 99 min

Hrají:

Serge Gainsbourg (a.z.)

Obsahy(1)

Jeden z nejmilovanějších, ale také nejkontroverznějších francouzských umělců minulého století. Zpěvák, skladatel, herec, režisér, básník. Muž obrovského charismatu, obklopený nádhernými ženami. Sám o sobě si myslel, že je ošklivý a nezajímavý. Jeho písně dodnes berou dech. Serge Gainsbourg se narodil v roce 1928 v Paříži, kde také o třiašedesát let později zemřel. O svém dětství, o rodině i o svém uměleckém životě vypráví ve stylizovaném dokumentu, kde neschází množství archivních záběrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Pascale 

všechny recenze uživatele

V mnoha momentech jsem měla pocit, jakoby Joann Sfar ve svém životopisném filmu o Gainsbourgovi s Ericem Elmosnino jen do puntíku zfilmoval tohle jeho vyprávění. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ošklivý kačer francouzské popkultury za zvuku svých tklivých songů, zahalen neustále v cigaretovém dýmu nepochybně značky Gauloises či Gitanes... Roztěkané, leč v tomto případě nevadí. Tak Je t'aime, Serge... - - - P.S. Ano, to je ona: http://www.youtube.com/watch?v=iXl5G91qvhc - - - - - (Poprvé viděno bez cigaretky 17.3.2013 na nočním >žabožroutském autoprostoru< , hodnocení 6., komentář zde jako druhý - 18.3.2013) ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Ako som zistil tento dokument som mal nahratý ešte od roku 2013 a vôbec som o ňom nevedel, resp. som naň zabudol, takže jeho pozretie prišlo až po dlhom čase. Ako tu už bolo spomenuté, názov vôbec nezodpovedá originálu a po správnosti by mal byť hodnotený tento film: http://www.csfd.cz/film/348211-je-suis-venu-vous-dire/ , ktorý však vznikol až v roku 2012, miesto o rok skôr, ako bolo uvedené v záverečných titulkách. K obsahu možno povedať toľko, že Gainsbourg bilancuje ne/úspechy, z úst mu idú rôzne veľké múdra života a inokedy len tak trepe, aby bol viac zaujímavý. V podstate bol taký škaredý, až bol pekný... a preto naňho baby leteli. (34. hodnotenie, 5. komentár k filmu) ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý světový názor muže, který měl kdysi tu čest, vyměňovat si tělní tekutiny s těmi opravdu nejkrásnějšími a nejslavnějšími evropskými příslušnicemi něžného pohlaví, dodnes /forever/ uctívanými ikonami : „Ženský klín je slepá ulice. Dál už to nevede.“ .. Z těch dvou "Nej" .. ho jedna opustila /BB/ a druhá mu po téměř dvanáctiletém společném žití zahla .. a šla /JB/ … no, takový je život … dokument je celý pěkně načichlý kouřem z jeho neodmyslitelných cigaret … jde o zajímavou subjektivní výpověď o době, kdy ještě stále celému světu vládla Evropa – i když .. už jen v módě a kultuře ... ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: český název Serge Gainsbourg: Přišel jsem vám říct...; originální název Je suis venu vous dire...; režie Pierre-Henry Salfati. ()

Reklama

Reklama