Reklama

Reklama

Prokletý klaun

Trailer 1

Realitní makléř Kent si na sebe vezme starý kostým klauna, aby udělal radost synovi na narozeninové oslavě. Další den však kostým nedokáže sundat a cítí, jak k němu převlek přirůstá a on se mění. Dávný vlastník kostýmu ví, že se jedná o démona, kterého mohou  zastavit pouze setnutím hlavy. Kent se proměňuje ve strašlivého klauna, který se živí nevinnými dětmi a má chuť i na svého syna... Meg uspořádá narozeninovou oslavu pro svého sedmiletého syna Jacka, který miluje klauny. Jackův otec Kent si na sebe obleče starý kostým klauna, který najde v truhle v domě, jehož prodej právě zařizuje. Oslava se podaří, ráno však Kent nedokáže odstranit umělý nos, sundat paruku ani kostým. Kent se pokusí oblek rozříznout, ale pořeže se. Meg mu násilím sundá umělý nos i s kůží, a tak musí Kent kvůli krvácení do nemocnice. Kent si musí ostříhat a obarvit vlasy, na obličej si dát make up, aby zakryl bílou barvu, a nosit dlouhý kabát. Kent se dopátrá muže, kterému kdysi kostým patřil. Karlsson poví Kentovi, kým byl původní klaun – žil v horách, měl bílou pleť, opuchlý nos od chladu a lákal děti do jeskyně, kde je pojídal. Kent se napije čaje, usne, a když se probudí, je svázaný a Karlsson mu chce setnout hlavu, protože jedině tak se zbaví démona. Kent ho přepere, začíná cítit, že se proměňuje, a tak uteče. U skautského tábora přiláká k sobě chlapce a ukousne mu prst. Kent vypadá příšerně, má bolesti, proměňuje se ve strašlivého klauna a musí zápasit s chutí zabíjet děti. Pokusí se zastřelit, ale přežije. Kostým se stává jeho kůží. Když se pokusí spáchat další sebevraždu, zabije ozubené kolo chlapce, který vejde do pokoje, a Kent ho pak celého sní. Meg hledá Kenta ve všech domech, které prodává. Když ho najde, vezme ho zpátky domů, aby mu pomohla. Kent se nechá přivázat řetězem a Meg hodlá najít způsob, jak kostým ze svého manžela sundat. Jack poví otci, že ho kluci ve škole šikanují, a on je zabije a sní. Jejich pes sežral kousek Kentova nosu, když zaútočí na Meg, Karlsson mu setne hlavu. Kdysi si kostým oblékl, aby potěšil děti v nemocnici, a pak se ho nemohl zbavit. Zachránil ho jeho bratr, který dal démonovi pět dětí z onkologického centra, které umíraly. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (247)

applause 

všechny recenze uživatele

Co to jako mělo být? Chtěla jsem sendvič, ale místo toho jsem dostala připálený toust. Zvlášť, když mi kamarádka říkala, že to byl pro ni nejhorší horor. To mě tuplem vyburcovalo se na tento film podívat . Ale, že je to horor?...to vzala kde? Přiznávám, mělo to takovou tu hororovou atmosféru a prvky hororu, ale spíš mi to přišlo nechutné, než strašidelné. Ty *** jsou na hraně a to jen díky té atmosféře. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vymeniť režiséra a mohol to byť veľmi slušný horor. Námet je totiž obstojný, so zaujímavo načrtnutou mytológiou, v ktorej sa ukrýval dostatočný potenciál. Bohužiaľ to dal Eli Roth natočil len priemernému režisérovi a tak tu máme zase iba jeden priemerný hororový snímok. Najväčším problémom je nekonzistentnosť celého diania, nejednotná atmosféra, kde film nezmyselne skáče od scény v odľahčenej hororovej zábavke (viď prvá návšteva klauna pri rodinnej návšteve, keď jednému známemu nešťastne zlomí ruku) k vážnej hororovej depke, ktorá by chcela ísť do hĺbky. Začína to čierno humorne, onedlho by to chcelo rozohrať psychologický drámu, neskôr nekompromisný slasher a v závere monster horor. Spolu to nefunguje a budí rozpačité dojmy, kde je to celkovo dosť rozťahané s množstvom prázdnych miest. Samotné monštrum je dostatočne pôsobivé, čo som pri klaunovi vôbec nečakal, kvitujem aj zameranie sa na fyzický a psychický rozklad hlavného hrdinu, bohužiaľ potenciál je zabitý nejednotou víziou toho aký film má z Clowna vlastne byť. Pritom stačilo málo, režiséra ktorý by to zjednotil a bol by z toho jeden z najzaujímavejších hororových počinov za tento rok. Škoda, pretože funkčných hororov s klaunmi je minimum. V tomto podaní však Clown pôsobí nedotiahnuto a nijako nevybočuje zo škatuľky priemeru. Ako hororová jednohubka síce neškodné, ale potenciál tu bol oveľa väčší. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Miluju horory, kde se lidi mění v monstra a když je to navíc natolik absurdní jako tenhle Clown, tak je o zábavu postaráno. Podle mě nejlepší horor letoška (prozatím) a ačkoli mám jisté výhrady, tak hodnocení napálím maximální. Pro mě nečekaně milé překvapení, které sice svým vývojem nikterak nepřekvapí, ale umí vytvořit solidní napětí a maskérky zaslouží velkou pochvalu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale mírné zklamání tam je. Klaun je na body horror málo intenzivní, v napětí a atmosféře nečekaně strohý, na gore mňamky nepříliš štědrý. Ten potenciál neotřelého námětu o prokletém kostýmu není plně využit, bohužel. Přitom hned několik scén si žádalo buď přidat na plynu, nebo divákovi více brnkat na nervy. Na druhou stranu je super, že zbytečně nesleduje vedlejší odbočky; soustředí se jen a pouze na rodinku, jejíž fotřík se nečekaně brzy mění na haranty žravého démona. Více jak půlku filmu s tím nutně bojuje, zákon hororu má však naštěstí pevně daná pravidla. Odsere to proto několik fakanů, ale není jich moc. Plus jeden pes. Ten si o to ale koledoval. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Před tímto klaunem by se měly mít děti fakt na pozoru. Pro svoji potěchu jich musí pět zabít, aby byla završena dávná kletba. Tu na sebe realitní makléř Kent uvalil, když se převlékl do nalezeného starého kostýmu klauna s prokletou minulostí. Od té chvíle je z něj krutý démon. Nechtěl zkazit svému synovi narozeniny, ale zkazil své rodině iluze o tom, že klauni jsou veselá a hodná stvoření, která by nikdy dětem neublížila. Ovšem omyl, dětem se v tomhle hororu ubližuje. Tedy bacha, jestli jste na tohle háklivý. V tom případě tenhle film nechte skrytý vašemu zraku a přečtěte si jen moje pojednání o něm. Originálně béčkový námět produkčně zaštítil Eli Roth. Režijně se nejede vždy úplně na maximum, klidně se mohlo v brutalitě i psycho nátlaku o stupínek přitlačit, avšak režisér a spoluautor scénáře John Watts opatřil pro film patřičně temnou fazonu, příjemnou nepředvídatelnost a mírně zvrhlé i atmosférické scény a finále, které filmu dalo důstojnou tečku. Film neměl financí nazbyt, zřejmě proto je ve filmu méně explicitních a technicky náročných scén, které k takto pojatému hororu většinou neodmyslitelně patří. Produkční tým kolem filmu bezejmenného režiséra však zdatně vypomáhal a dělal hodně pro to, aby lacinost nebila tolik do očí a realizace tímto nedostatkem nadmíru netrpěla. Je docela možné, že nějakou scénu si natočil i Eli Roth osobně. Film si nemohl dovolit žádná zvučná herecká jména. Až na Petera Stormare, který hraje šílence, jenž je o prokletí velmi dobře informován a zažil jej na vlastní kůži, je herecký tým sestaven výhradně z neznámých, ale adekvátně hrajících herců. Tenhle horor má spád. Od prvních minut se film zajímavě rozjíždí, Kent se nemůže vysvléct z kostýmu, který na něm ulpěl, pátrá se po jeho původu, jeho dítě i manželka jsou ve smrtelném ohrožení, následně se zjistí, že existuje jen jediný způsob, jak se prokletí zbavit, do toho přibývá obětí z řad dětí. Nedá se tedy napsat, že by byl film dějově odfláknutý a nudný. Je hlavně krystalicky béčkový, což je vlastně jeho největší přednost. Přesně v této kategorii se nesou kvality tohoto filmu. A ani Eli Roth na tom nic nezměnil. 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Plakát k filmu byl ještě před premiérou zakázán v Itálii. Tento plakát nahradili mírnější verzí. [Zdroj: kinobox.cz] (Comida)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v novembri 2012 v kanadskej Ottawe. (Jello Biafra)
  • Jon Watts a jeho přítel Christopher Ford natočili falešný trailer k filmu o otci, který se změnil v zabijáckého klauna poté, co si vyzkoušel starý kostým, který našel ve sklepě. Po nahrání upoutávky na YouTube Wattse oslovil Eli Roth s nabídkou na výrobu celovečerní verze. (JerryMalfoy97)

Reklama

Reklama