Reklama

Reklama

Queer - Série 1 (2013) (série)


Muži na vysokých podpatcích I. (S01E02)

(epizoda)
Česko, 2013, 26 min

Scénář:

Peter Serge Butko

Kamera:

Jan Horáček

Hrají:

Ivo Špes

Obsahy(1)

Po revoluci v roce 1989 začala nejen nová doba pro demokracii, ale také pro víceméně pokleslou, menšinovou zábavu gayů – travestie show. Atmosféra svobody umožnila tomuto fenoménu vystoupit ze soukromých bytů a privátních večírků na veřejnost – do klubů i divadelních sálů. Během prvních deseti let zažila travestie show dnes už těžko uvěřitelný bouřlivý rozmach a z jejích aktérů se staly hvězdy, zvané i na jinak velmi konzervativní, tradiční oslavy a události.

Po strmém vzestupu popularity ale následoval pád. A právě nadšení, úspěch a radost na jedné straně a deziluze, vzájemné půtky a zklamání na straně druhé, jsou zrcadlem doby, kdy bylo v Česku ještě všechno možné.

Dvoudílný televizní dokument sleduje a zkoumá vývoj tohoto druhu zábavy od jejího zrodu až po její úpadek. Sleduje fenomén, kterým mnozí opovrhovali, ale který sehrál významnou roli v odbourání, do té doby režimem pěstovaného, strachu z homosexuální komunity. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem již dříve, teď jsem si osvěžil a i přečetl ohlasy diváků (bohužel, některé velmi škaredé) a tak, jak muže v sukních nemusím, tak toto bylo velice hezké a vkusně udělané … 7867 ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama