Reklama

Reklama

Dítě číslo 44

  • USA Child 44 (více)
Trailer 2
Mysteriózní / Krimi / Thriller / Drama
USA / Česko / Velká Británie / Rumunsko / Rusko, 2015, 137 min (Alternativní 132 min)

Lev Děmidov je válečný hrdina, jeho svědomitá práce pro sovětskou tajnou policii mu zajistila postavení, dobré bydlení pro sebe i pro rodiče a krásnou ženu. Nikdo si ale nemůže být ničím jistý, Děmidov odmítne udat svou ženu a je státní mocí ze dne na den degradován a poslán do vyhnanství. Zde narazí na vraždu, která se podobá jinému případu, označenému za nehodu. S kariérou a životem na padrť začne hledat sériového vraha. Ovšem ve stalinistickém Sovětském svazu v 50. letech něco jako vražda oficiálně neexistuje, musí proto pátrat na vlastní pěst a tajně proti vůli režimu. Jak vyšetřování pokračuje, rozsah rituálních vražd dostává strašlivé rozměry. Přestože jakákoliv pomoc hrozí zatčením, získá nečekaného spojence. Smyčka se postupně utahuje jak kolem vraha, tak kolem hlavních hrdinů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (564)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Doufám, že už všem široko daleko došlo, že Espinosa není režisér ponurých historických thrillerů, protože scénáristy si vybírat moc neumí. Atmosféru a výpravu sice dává, ale dementní vyústění není to pravé ořechové stejně jako fakt, že to celé potápí do tmavě šedých roztěkaných filtrů. Prosím dejte mu někdo točit pokračování Bournea, potažmo dalšího Ramba apod. Protože tvrdší a surovější akci umí málokdo. Sice je jí tu málo, ale pošušňáníčko. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to naprosto zmateně podané, co se příběhu týče, skáče se z tématu na téma, chce se říct všechno a neříká se nic, celé to plave po povrchu, ale co se reálií (a hlaně těch historických) týče, mám velké pochybnosti, že je to věrné a že si to nepřibarvuje. Nejsem historik, ale třeba využití aut mi přišlo podivné (nejenom, že to nejsou sovětská auta, ale že by měl tehdy auto každý ajzboňák?), a ani další reálie mi nepřišly věrohodné. Jinak se to nudně vleče, postavám člověk ani nefandí, přijde mi to takové prostě nakašírované podle moderních postojů. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,V ráji není vražd '' - rájem jest míněno Rusko padesátých let. Hledat v téhle zemi a v těchto časech pravdu bylo sakra nebezpečné. Filmařům se celkem dobře podařilo ztvárnit Stalinovu říši teroru, kdy každý den někdo zmizel - prostě nepřišel do práce a nebo si jej z té práce či z domova vyzvedlo pár pánů co přijeli v černých autech... Podobnost s getapem tu není čistě náhodná. Kupodivu ono ztvárněné Rusko byly převážně Čechy, což našince, který pozanl jednu či více lokací potěšilo. Sem tam nalezneme i českou hereckou tvářičku se špatným anglickým přízvukem coz však muselo americkému divákovi znít roztomile východoevropsky... ne li přímo rusky! Horší to bylo se scénářem. Chvílemi jsem se neorientoval a chování některých postav mi přišlo nepochopitelné. Jakoby se tvůrci nemohli žánrově rozhodnout zda točí thriller ze Stalinova Ruska či kriminálku o Rostovském řezníkovi... Závěr sám mi přišel přitažený za vlasy (myslím závěr vyšetřování) a tak souhlasím s verbalem, že tenhle rádoby čokoládový bonbón v krásném pozlaceném papíru byl vevnitř jen taková tuková náhražka bez kakaa... I přes výpravu atd.. mi Občan X či dokonce Evilenko přišel mnohem lepší! Dávám tři tmavé bonbóny doma dělané. * * * ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Mrazivej film, velmi velmi depresivní, kterej vás na začátku chytne, zatřese s váma a po dvou hodinách vás, emocionálně zcela vyždímané, bez skrupulí odhodí. Dobová atmosféra přenesená na jedničku, výtečná hudba patřičně podkresluje děj, a Hardy, kterej víceméně nesleze z plátna/obrazovky/monitoru přesvědčil i posledního škarohlída, že je to velkej hereckej talent (a pokud ne, tak je divák za á slepej, za bé hluchej nebo za cé prostě jenom blbej ;-). Víc netřeba psát, raději si přečtěte koment od VenDulin85, jenž to napsala naprosto trefně. Ono jako tahle, číst její komentáře se vyplatí tak jako pravidelně, páč a poněvadž za to stojej ;-) (Místní hodnocení je zase jednou fakt blbej vtip, ale tak co už). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"V raji sa predsa nevraždí..." Neobvykle pôjdem proti väčšine, pretože mňa film fakticky zaujal. Pomerne nízke hodnotenie ma donútilo k filmu pristupovať opatrne a trochu odmerane, ale na G. Oldmana a v poslednej dobe i na T. Hardyho nedám dopustiť a filmu som bol rozhodnutý dať šancu aj keby mal hodnotenie oveľa horšie. Doba, v ktorej sa film odohráva asi pre dnešnú mládež veľmi lákavá nebude, ale na druhej strane ja som si tú pochmúrnu atmosféru strachu nevedel vynachváliť. Angličtina s ruským prízvukom trochu trhá uši, ale asi málokto čakal ruštinu z úst T. Hardyho. Inak zahral to skvele a ja som film nebral ako thriller o pátraní po vrahovi, ale skôr ako návrat v čase a ukážku doby totalitného režimu , atmosféry strachu a zúfalstva ľudí, ktorý sa báli nahlas povedať, čo si myslia. Veľmi sa mi páčil i dobre prepracovaný vzťah medzi manželmi (T. Hardy a N. Rapace). Postupný prechod od svadby zo strachu a nenávisti až po úprimnú lásku ma naozaj zaujal. Myslím, že film je natočený kvalitne, min. rovnako kvalitná bude rozhodne i knižná predloha, len si akosi ťažšie hľadá cestu k divákovi. Mňa si však našiel. Krvavý masaker vo vlaku bol adrenalínový...80%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (33)

  • Přibližně čtyřikrát se natáčelo v Národním muzeu. Ridleymu Scottovi se však nelíbila fasáda Národního Muzea a žádal o její přestříkání. Velmi se divil, když jeho žádost na úřadech zamítli. (Petrasuvicka)

Související novinky

Robocop v Suicide Squad?

Robocop v Suicide Squad?

16.02.2015

Joel Kinnaman prorazil díky detektivnímu seriálu The Killing a loňský Robocop ho měl proměnit v novou hollywoodskou hvězdu. Nakonec to tak úplně nevyšlo, pětatřicetiletý Švéd ale rozhodně nehází… (více)

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Assassin’s Creed si našel režiséra?

Assassin’s Creed si našel režiséra?

25.01.2014

Když před sedmi lety vyšel první Assassin's Creed, málokdo tušil, že vyroste v obrovsky lukrativní značku. Vedle šesti hlavních her si můžete sehnat třeba comicsy nebo sadu románů, jež rozmanitě… (více)

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama