Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arzénem za dobro lidstva! Jiří (George) Voskovec v bláznivé americké televizní komedii. Známý divadelní kritik Mortimer Brewster přijede jednoho dne do Brooklynu na návštěvu ke dvěma roztomilým tetičkám. Jaké je jeho překvapení, když zjistí, že tetičky Abby a Martha, jinak dobrácké staré panny, mají velice svérázný zvyk: zabíjejí osamělé starší muže arzénem, namíchaným do vína, a ještě to považují za dobročinnost. A to není ani zdaleka jediná šílenost, která se v rodině Brewsterových projevuje. Zděšený Mortimer se rozhodne zabránit oběma dámám v jejich „bohulibém“ počínání – a zároveň pokud možno zůstat normální. Jenže se do toho připlete jeho padoušský bratr Jonathan se svým poskokem dr. Einsteinem a brzy je v domě sester Brewsterových všechno ještě zamotanější…
Klasickou divadelní komedii Josepha Kesselringa znají čeští diváci z domácích jevišť i ze slavné filmové adaptace režiséra Franka Capry. Česká televize nyní uvádí americkou televizní verzi, odvysílanou v rámci dramatických pořadů Hallmark Hall of Fame na stanici NBC 5. února 1962. Výraznou vedlejší roli dr. Einsteina zde ztvárnil Jiří Voskovec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá dobově stylová konverzačka s dobrotivými tetičkami a i jinak docela normální rodinkou, pro našince pak přínosná hlavně zde (i v rámci žánru d.m.s.n. poněkud zbytečně víc než zdrávo) přehrávajícím George Voskovcem, který jak vidno musel se pro kšeft asi notně snažit. . . . Každopádně jeden si zase jednou musí povzdechnout, jaké se to tenkrát točily komediální televizní inscenace a dodat, že ČT to trvalo více než jak půl století, než si ji český diváček mohl na vlastní oči a uši vychutnat, naštěstí (s díky kvituji) neotrávenou bezzvučným čudláckým českým dabingem. - - - - - (Poprvé viděno /v původním znění a s č. titulky/ 21.3.2013 na >arsenicky oddechovém prostoru< , hodnocení 3., komentář zde jako druhý - 21.3.2013) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skutečně mi uniká, čím si Jezinky a bezinky získaly takovou popularitu. Toto je například jen naprosto řadová inscenace ze série Hallmark Hall of Fame, na níž není zvláštního vůbec nic. Snad jen to obsazení. Ale Karloff je v televizi nevýrazný a Voskovec je jen karikatura toho, co už přestřelené bylo i pro takového kádra jakým byl ve 40. letech Petr Lorre. ()

Reklama

Reklama