Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Dítě (S05E36)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1976, 26 min

Obsahy(1)

Manžel (V. Menšík) se z anonymního dopisu dozví, že je mu žena (J. Štěpánková) nevěrná. Ta ale tvrdí, že pouze existuje člověk, se kterým se schází. Občas spolu někam zajdou, ale jinak nic. Jenže pak přijde další dopis s uvedením času a místa, kde se scházejí. Manžel se rozhodne na vlastní oči přesvědčit, jak to doopravdy je. Manželka se nakonec přizná a sdělí mu, že s milencem (E. Cupák) čeká dítě… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím proč je tato epizoda zařazena pod komedie, ale nejspíš je tím míněno chování muže, který se rozhodl postarat o cizí dítě i nevěrnou ženu. To je přesně ten typ ženy, která má to, po čem mnohé jen touží a přesto si toho nikdy nebude vážit. Nějaké potrestání by rozhodně slušelo, určitě není jisté, že tohle neudělá znovu, spíše udělá. Každopádně i na Bakalářském pozadí se mohou odehrávat dramata nejen komedie. A Jana Štěpánková a Vladimír Menšík byli mistři svého oboru. ()

franzkfk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální psychologický obraz kodependentní a hraniční osoby. Pan Menšík, který je silně ústupný a nekofliktní, si po střetu (dopis) pomalu vybuduje negativní neurologickou vazbu ke své manželce. U emočně nestabilní osobnosti paní Štěpánkové vidíme stupňované patologické lhaní a potřebu být potrestána (přecházení hranic). Ačkoliv se může zdát, že má příběh dobrý konec, je tomu bohužel naopak. Totiž rozdíl mezi "zdravou" a patologickou osobností je pouze v ponaučení a lidé s poruchou osobnosti se bez řádné psychoterapie nemohou přenastavit (kompletní uzdravení není možné). To platí jak pro ty emočně nestabilní, tak pro jejich - kontrastní - spoluzávislé osobnosti. P.S.: Tenhle výklad jsem napsal pro ty, kteří se nad příběhem a chováním pozastavují. P.P.S.: Z formálního hlediska je to bakalářský nadstandard a doslovný odraz reality, ze kterého až mrazí. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle je pecka! Myslel jsem, že mne už nic z Bakalářů nepřekvapí, když většinu z nich jsem viděl a tím víc, když jsem kdysi viděl i tento příběh. Jenže jak je člověk starší, něco prožil a tak... Prostě jsem se dnes do příběhu víc ponořil a prožil jsem ho s nimi. A s otevřenou pusou. Od Bakalářů se asi spíše čeká, že to bude většinou komedie nebo jen tak nějaká zápletka a pobavení. A to většinou slabší, nijaké a zbytečné a některé ty novější až trapné. A to jsem měl, jako nejlepší Bakalářku asi Kbelík a dokonce s malinko podobnou situací (nevěrou) ale v podstatě komediální. Tohle je ale jiná a silná káva. A k tomu je Bakalářka neuvěřitelně uvěřitelně zahraná. Tohle a hlavně ten konec si neumím v reálném životě ani představit. A k tomu ještě to takto zahrát. Menšík prostě zvládl vše. Geniální! Pozadu není ani Štěpánková a Fabiánová. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otec a milující manžel dostane anonymní dopis o nevěře své manželky. Ta mu to vyvrátí a on dopis vyhodí. Vzápětí však přijde další i s podrobnostmi jejich schůzek. Zjistí si, že vše je pravda a manželka se mu přizná. Matka ji vyhodí a ona odejde ke svému příteli. Čeká s ním dítě, ale to on nechce a proto se rozejdou. Chce si ho nechat vzít a když si přijde si domů pro nějaké věci, tak ji manžel sdělí, ať to nedělé, že ještě nejsou rozvedeni a ať se vrátí, že se o dítě bude starat s ní. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Banální příběh manželské nevěry v nebanálním podání. Lze jen litovat, že Menšíkovo vyzrálé herecké umění bylo v tehdejších dobách, plných nejrůznějšího televizního plevele, spíše zneužíváno, než využíváno. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama