Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 10
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 10

Recenze (475)

ainny 

všechny recenze uživatele

Do kina jsem šla nezatížená předchozími sériemi a nic extra jsem ani nečekala. Jediným důvodem, proč jsem pustila korunu, byl Lee Joon-gi. Jako jeho skalní fanynka a překladatelka jsem si jeho hollywoodskou premiéru (kterou, světe dív se, nejdřív odmítl) nemohla nechat ujít. A kupodivu jsem byla příjemně překvapená. Nenudila jsem se a při pohledu na zombie (o ně naštěstí ani moc nešlo) jsem se ani moc nesmála. Díky vysvětlujícímu začátku jsem byla v obraze a neměla jsem pocit, že vynechat předchozí části byla chyba. Jak už tu padlo, střih byl až moc agresivní, a když ho doplnily světelné efekty, nevěděla jsem, která bije. Naopak se mi líbily části, které jako by si vzpomněly na prapůvodní herní začátek. A ten Joon-gi? Jeho úloha byla přesně taková, jaká se dala čekat. Malá, ale nepřehlédnutelná. Nicméně Paul Anderson se nechal slyšet, že by rád s ním a s Millou natočil film, takže uvidíme, jestli se mu povede kráčet ve šlépějích Lee Byung-huna. :^) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po debilní Odvetě sice už nešlo kam dále padat. Ale tenhle díl se překvapivě v rámci série docela povedl. Má to jakousi hlavu a patu a snaží se to celou sérii nějak důstojně uzavřít. Akční blázniviny se nekonají. Na řadu přicházejí poměrně solidně provedené potvory a doktor Icaacs se mě jako záporák líbil už ve trojce. Scénář nenutí Millu k nějakému shakespearovskému hraní a je to jen a jen dobře. Pravděpodobně druhý až třetí nejlepší díl. 60% ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Díky bohu už zakončení této série, která poslala celou značku RE totálně pod kytky.. režisér Anderson asi hodně koukal na walking dead a na mad maxe a opět se tak trošku inspiroval. Akce je tam od začátku do konce, ale je to tak debilní, že mě to ani nebavilo. Prostě to dosrali a já doufám, že se tý značky ujme někdo jinej a natočí SKUTEČNÝHO Resident evila. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Akce. V Poslední kapitole navíc akce řízná, nešizená a takřka nepřetržitá, vyzbrojená jak létajícími příšerkami, tak mohutným jízdním parkem po vzoru předělávky Šíleného Maxe. Jenže zároveň akce střihaná tak nesmyslně zběsile, že je ve výsledku chaotická, nepřehledná, nezajímavá a vlastně znehodnocená. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Lepší než čtvrtý a pátý díl, pořád ale sakra daleko od kvalit prvních tří dílů. Tam kde Anderson přestal dělat staré chyby (zpomalovačky, nudné lokace, blbej scénář) tam začal dělat nové chyby a to hlavně místo otravných zpomalených neefektivních akčních scén až přílíš zrychlil a ten stroboskopický střih ničil jednu akční scénu za druhou a hlavně snad i Andersonova lenost, kdy místo pořádných poctivých efektů jakým byl Nemesis, psi v prvním díle nebo hlavní zrůda ve třetím díle vše posral použitím příšerně laciného CGI a např. to monstrum v Úlu ve sklepě mě dokonale znechutilo. Nemůžu říct, že jsem přímo zklamaný, tuhle sérii i přes všechny Andersonovi chyby vlastně žeru, ale od finalé bych čekal mnohem víc. Pointa mě docela potěšila, stejně jako návrat do Úlu a vizuální stránka taktéž, ale těch chyb je strašně moc, neskutečně trapný konec Weskera, kurva sem se těšil na pořádnou bitku, ze všech dílů nejhorší hudba, hnusné efekty...jsem z toho víc rozpolcený než sám Rozpolcený. Slušné béčko, ale vynechání kina mě teď už vůbec netrápí. Anderson je pako.50%. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Ještě před začátkem natáčení byla premiéra filmu naplánována na rok 2014, ale kvůli natáčení filmu Pompeje (2014), které také režíroval Paul W.S. Anderson, byla odložena na rok 2016. Natáčení tak začalo až v září 2015. (Bad Guy)
  • Při natáčení došlo 3. prosince k nehodě, během níž byl člen jihoafrického štábu Ricardo Cornelius usmrcen, když ho vozidlo Humvee přimáčklo ke zdi. (Danny F.)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama