Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 1
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (475)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Název Poslední kapitola naznačuje šmitec, finíto, šlus. Jenže když je před tím napsáno Resident Evil, jeden nikdy neví... Takže se klidně může stát, že za pár pátků půjdu do kina na Resident Evil: Prodloužení, a pak na Resident Evil: Penalty. Půjdu ale zvesela, protože i když objektivně to vždycky bylo, je a případně bude o tomtéž, kvůli čemu už byly vynalezeny Toitoiky, podání je tak svižné, zábavné a úderné, až by si jeden myslel, že by to tak vážně mohlo být. Ono kdo ví, co se třeba takovému Trampovi doopravdy honí hlavou, doufám, že tuhle sérii nikdy neuvidí... ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Odpudivá Mila se konečně rozhodla definitivně skoncovat se zlou firmou Deštník, což kdoví proč neudělala hned v prvním dílu. Prostě jim teď nakráčela s partičkou porážkových lidí rovnou do centrály a pozabíjela celý zmutovaný menežment včetně mimořádně necitlivého generálního ředitele sýra Džoraha a všech jeho klonů. Načež na troskách korporátní budovy roztřískala třistapadesátimililitrovou ampuli s tekutým!!! antiTévirotikem, aby uzdravila celou zeměkouli, a teď budeme čekat, jestli to nakonec ten vítr fuckt rozfouká a vydezinfikuje svět, nebo Andrzén spatlá další scénáristickou virtuozitu o tom, proč ta sofistikovaná globální profylaxe nakonec neklapla. No, je to stejně inteligentní jako všechny ty polomongoloidní děti, co do zchytření celé dny zabíjejí v monitoru škaredé animáky, místo aby doháněly svou retardaci studiem alespoň Slabikáře a malé násobilky, a pak to tady blahoslaveně pětkují za doprovodu bizarních slohových anomálií. Nicméně než Mila vleze do té jámy včelové, je to opravdu moc hezky udělané a trochu to připomíná Šíleného Mela. Pak už ovšem následuje jen unylá a tisíckrát viděná laciná chodbařská vybíjená se zfetovaným střihačem, která vyústí do mimořádně kokotského závěru, jenž navzdory všem velkohubým prohlášením o ukončení tohoto uměle natahovaného martýria v podstatě slibuje Rezidentního debila Final Chapter: Next degeneration. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zřejmě poslední díl této nekonečné série je tu. Konečně to všechno začalo dávat smysl. Kromě starých herců se zde objevuje i pár staronových, jako třeba Ali Larter nebo Ruby Rose. Milla Jovovich to konečně dotáhla do konce a nakopala Umbrelle prdel. Jinak je to prostě akční výplach jako minulé díly. "Jsi klon"? ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ze série Resident Evil se postupem času a s narůstajícími pokračováními stala parodie na sebe sama. Je skvělý, že loni byla napsaná Poslední kapitola, a doufám, že už ji nikdo neresuscituje. Film ani trochu nepůsobí soudržným dojmem, rozpadá se do několika dalších "podkapitol", aniž by to bylo záměrem, a herci jaksi nemají co hrát. Většina postav mi zůstala srdečně ukradená a jejich postupné umírání ve stylu deseti malých černoušků mě nechala absolutně emocionálně chladného. Nepovedly se ani hororové, ani akční scény. Oproti předchozímu dílu ubylo zpomalovaček, což by byl velký krok vpřed - jenže je nenahradil chaos. Zběsile sestříhané akční sekvence jsou vrcholně zmatené a povětšinou na ně není ani vidět. No a když si k nefunkčnímu scénáři přičtu slaboduché dialogy, nelogické chování bez výjimky všech postav a do očí bijící hlouposti, ve výsledku tu máme 107 minut trvající nezábavnou hloupost, co by strašně chtěla být moderní a akční, ale zůstává mdlá, bez chuti a nějakých skutečně šokujících scén, o něž se snažila. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Strašně moc umělohmotnýho patosu, strašně moc epilepticky sestříhaný akce, strašně moc okázalosti na úkor logiky, strašně moc imbecilních scén... no dobře, těch strašně moc nebylo, ale z některých vyloženě krvácí oči i rozum. Celá tahle série je laciná trendy záležitost, přičemž životnost jejích jednotlivých epizod končí ještě před epizodou další - nízký rozpočty a celkem snadno získatelná cílovka jsou ovšem stále zárukou úspěchu. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Christian (William Levy) používá ve filmu dvě pistole AF2011 Dueller Prismatic .45 ACP. (dc125)
  • Zatímco předchozí film byl velmi stylizovaný a plný zpomalených záběrů, tak tento díl se režisér Paul W.S. Anderson rozhodl natočit více realisticky a bez efektních zpomalených záběrů. (Bathory)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama