Reklama

Reklama

300 dnů samoty na ostrově

  • Francie 300 jours seul sur une île (více)
Francie / Švýcarsko, 2012, 43 min

Obsahy(1)

Dokážete si představit, že byste deset měsíců žili jako Robinson Crusoe? Francouzský cestovatel a dobrodruh Xavier Rosset se chystá vydat na výlet a 300 dnů žít sám na odlehlém tropickém ostrově v jižním Pacifiku. Bez elektrické energie, internetu, naprosto sám, jen s pár nástroji pro přežití. (Dragoni)

Recenze (14)

WolfIssen 

všechny recenze uživatele

Byl jsem nadšen, když jsem tento dokument našel, ovšem po shlédnutí jsem byl zklamaný. Film jsem viděl na youtube, tuším, že nahráno z ČT2 s katastrofálním dabingem. Po méně než 10-ti dnech si začne Xavier stěžovat na samotu, stýská se mu apod. Minimálně 2x byl v kontaktu s jinými lidmi, měl satelitní telefon a vybavenou lékárničku, což v zajímavostech napsané není. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, jakej byl hlavní představitel kliďas, kromě samoty ho nic moc nerozhodilo a kromě pár zanícených oděrek se mu ani nic zlého nepřihodilo. To, že měl na ostrově k dispozici satelitní telefon bylo určitě velké plus (minimálně se mohl spolehnout na konzultování svých zranění s doktorem, příp. zavolání pomoci, pokud by bylo potřeba). Každopádně je to frajer, přežít celkem bez úhony 10 měsíců sám na opuštěném ostrově. Pár dnů by mě to asi taky bavilo, ale takhle dlouho... Navíc by mě nebavilo tahat s sebou tu kameru, dávat ji na stativ a natáčet sebe sama, jak někam jdu, pak se zas vracet pro kameru atd. ()

Reklama

Desmi 

všechny recenze uživatele

Občas chci taky utéct někam na pustej ostrov od všech a od všeho. Tenhle Švýcar na to měl balls a splnil si sen. Líbila se mi jeho postupná proměna v chování, kterou se mu podařilo natočit. Není to sice nic nového pod sluncem - staví si obydlí, loví večeři, přemýšlí o životě atd., ale tohle pořád má a vždycky to mělo svoje kouzlo. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad nechať sa na 10 mesiacov vysadiť osamotene na prázdnom ostrove v Pacifiku. Len akosi sa mi tie zábery nepozdávali a mám tušáka, že tento náš hrdina tam sám nebol. Kolíše to medzi zábavou a nudou, ale od polovice ma to už dosť začalo baviť. Bolo fajn vidieť to malé prasiatko ako si zvyklo na nášho dobrodruha. Len možno to mohlo byť trošku dlhšie a viac ukázať ako si zháňal potravu a hlavne zeleninu, kde sú tak nutné vitamíny na prežitie. V niektorých momentoch som mu závidel takú tú pohodu, že nemusel nikam lietať a žiť tento náš dnes uponáhlaný život. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment jednoho nadšence, který si chtěl splnit svůj sen a po 10 měsíců žít sám jako Robinson Crusoe ve společnosti miliardy komárů, kteří mu pobyt příliš nezpříjemňovali. Není nad to udělat si vlastní lavici na opuštěném ostrově, když máte najednou tolik hodně času a není kam spěchat. 75% ()

Zajímavosti (2)

  • Xavier Rosset, bývalý snowboarder a dobrodruh, zůstal na ostrově po 300 dnů od 15. září 2008 do 30. června 2009 pouze s švýcarským armádním nůžem, mačetou, háčkem a rybářským vlascem, fotoaparátem a solárním panelem pro dobití baterií do kamery, na kterou natočil své dobrodružství. (Dragoni)
  • Ostrov, na kterém byl dokument natočen, se jmenuje Tofua nebo také Amatofua, Tofooa. Populace ostrova je 5 obyvatel. (Dragoni)

Reklama

Reklama