Reklama

Reklama

Boom

Trailer

Obsahy(1)

Giovanni žije dekadentní život, který daleko přesahuje jeho základní životní potřeby. Kvůli nepřekonatelné touze jeho ženy po životě plném luxusu se ale ocitá v těžkých dluzích a na pokraji chudoby. Zoufalý Giovanni se nakonec rozhodne, že jeho jedinou cestou z této nepříjemné situace je ukončit svůj život. Avšak na poslední chvíli se dozví, že jistý neuvěřitelně bohatý muž nabízí velkou sumu peněz pro toho, kdo bude ochoten vzdát se jedné oční bulvy.  Film Boom měl premiéru ve Velké Británii a je to veselá, jediná svého druhu, hořkosladká komedie z průkopnické tvorby italského režiséra Vittoria De Sicu (Zloději kol, Umberto D). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

"Ten boom z vás všech dělá blázny!" Taková komunální satira z kapitalistické Itálie, v typicky šedesátkové atmosféře. Hlavní hrdina-nehrdina si žije sladkým životem (relativně) bohatého Itala, řádí si na drahých večírcích až do chvíle, kdy se neocitne na mizině se spoustou dluhů, aby pak za hodně neotřelých okolností přeci jen znovu sehnal peníze, které samozřejmě nemine pro nic jinýho, než pro další flám... Než jsem plně pochopil sdělení, k němuž tvůrci směřují, prodíval jsem se směsicí scén z večírků, návštěv a práce na úřadech i vztahových dialogů, tu první půlhodinu jsem se do filmu vyloženě dostával. Už zde mě ale často hodně bavil komediálně rozjetý Alberto Sordi, který v pár scénách téměř nezastaví svou sáhodlouhou rychlou mluvou, aby záhy odboural pro změnu dlouhými mlčenlivými pohledy nehybného obličeje. Do značně nadprůměrného zážitku určitě vynesla Boom i nečekaná zápletka kolem plánování jednoho nezvyklého, dosti šokujícího činu, který by běžného smrtelníka asi nikdy nenapadl a už vůbec bych nebýval řekl, že seriózní tým lékařů by něco takového mohl... Jenže Boom je satirická komedie, takže tady se tak absurdní nápad přímo hodil, skvěle to i s aurou čehosi jinde nezažitého i přidáním napětí osvěžil a gradace celé zápletky mě s přibývajícími minutami nesmírně bavila! A na pozadí všeho jsem si užíval i k náladě přesně padnoucí, bohatě zastoupený hudební doprovod. [75%] ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Nadčasový snímok opisujúci životný úpadok muža, manžela, ktorý už nedokáže finančne zabezpečiť svoju rodinu. Predaj svojho zdravého oka sa zdá byť vykúpením, ale všetko môže byť inak... Alberto Sordi vo vynikajúcej forme. Tretia recenzia. ()

Reklama

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Satira sice jedovatá, ale - zvlášť v první polovině - nepříliš zábavná. Řekl bych, že De Sicovi a Zavattinimu šlo mnohem lépe dojímat osudy chudáků na dně než vysmívat se těm nahoře. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Vittorio De Sica natočil film, ktorý som si schuti užil. Nielen výborný výkon Alberta Sordiho, ale aj výborný scenár tohto diela stojí za pozretie. Výborná je tá časť filmu, keď Sordi čaká , že za peniaze, ktoré potrebuje sa bude musieť vyspať zo starou ženou stavebného podnikateľa, ale ona mu prezradí, že dostane peniaze, keď si dá vyoperovať oko...A ešte jedna vec ma zaujala, že okrem všade prítomných Fiatov 500, boli vo filme aj krásne autá tých rokov. Filmu dávam 80%. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama