Reklama

Reklama

Vyhlídková trasa

  • USA Scenic Route
Trailer

Dva dlouholetí kamarádi uvíznou v poušti poté, co se jim pokazí auto. Co se nejdřív jevilo jen jako malá potíž, brzy přeroste v boj o holý život. Od hádky, kdy začne jeden na druhého vytahovat staré křivdy, není totiž daleko k násilí. Mitchell a Carter se znají snad celý život, jen se nějaký čas neviděli. Proto se rozhodnou společně vyrazit napříč pouští. Staré auto jim však vypoví službu a oni uvíznou někde v půli cesty. Nejdřív to vypadá, že neexistuje nic lepšího než čekat s nejbližším přítelem na pomoc. Opak je ale pravdou. S časem narůstá strach i frustrace a nehostinná poušť si brzy vybere svou daň. Jeden na druhého začne vytahovat staré křivdy, vzájemně si vyčítají dávná rozhodnutí. Od hněvu není daleko k fyzickému násilí a z nevinné nehody se rázem stává boj o přežití. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (38)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Viděno snad jen pouze do poloviny, protože kecy kecy kecy kecy kecy od začátku to jsou jenom kecy + nesympatickej tlusťoch. Po těhlech nekonečných kecech, jsem neměl chuť dál pokračovat a ČEKAT co a jak se bude dít a kam až ty KECY dojdou. Tohle bych v klidu pustil jako ukolébavku, (tedy aspoň do té poloviny filmu) a obdivuju ty, kteří tohle dokoukaj. KECY Route. Nic pro mě. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tohle mohlo být hodně dobré, kdyby se to však nevydalo cestou klasického survival filmu. Na rozdíl od většiny uživatelů se mi mnohem víc líbila ta první polovina, kde se toho sice "moc neděje", ale je uvěřitelně vedená a i přes to, že mi ti dva už tehdy nebyli sympatičtí  a že ta filmařská stránka je tu docela mdlá, tak mě úplně dostalo, jak moc psychologické to bylo. Něco takového v těch současných filmech, které se sice jako psychologické označují, ale takové ani zdaleka nejsou, opravdu nevidí. Tady co věta, to něco ze života buď Mitchella nebo Cartera a o něco později je poznáme natolik, že by se až dalo říct, že o nich člověk ví už úplně všechno. Celkem solidně tahle konverzačka i gradovala, ale bohužel jen do určité chvíle, Zhruba od té paralely s Taxikářem od Scorseseho to začíná jít postupně celé do kytek. Náhle se z toho stane klasický film typu "lidi uvíznou sami na těžko dostupném místě a nemají se jak dostat zpět do civilizace", kde postavy dělají blbá rozhodnutí jen proto, aby ten film mohl trvat co nejdéle a kdy je to celé jen akční hra na efekt. Psychologie šla stranou vlastně úplně a i přes nějaké to zbývající napětí už mě to nebralo tolik jako předtím. A ten závěrečný zvrat to celé zabil úplně, jelikož dal najevo, že veškeré to psychologizování bylo vlastně úplně k ničemu. Navíc ani není tak šokující jak se tváří a to hned ze dvou důvodů - 1. Když si v druhé půlce všimnete jedné určité nelogičnosti, dá se pak odhadnout, 2. Ten zvrat je  klišé a kromě možného prvotního šoku v sobě nic navíc nemá. No a takhle se ze solidního filmu postupně stalo obyčejné spotřební zboží a dost mě to štve, protože tak silný psychologický náběh jsem u současných filmů neviděl už hodně, hodně dlouho. Btw, sice mi druhá půlka zkazila možnost napsat to o celém filmu, ale stejně to aspoň o té první napíšu - nějak takhle měl vypadat Gerry od Guse van Santa.... 3* ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Scenic Route v sobě třímá dobrý námět na drsný survival horror, ale je zde hned několik důvodů, proč to pro mě takto moc nefungovalo. Nakonec z toho vyšel spíše konverzační survival, který má sice výborný vizuál, slušné herce a skvělou hudbu, ale to nejdůležitější, co by mělo udržet příběh dohromady, se místy poněkud rozlepuje a nedostatky jsou oku viditelné. Takže... dva kámoši si z nějakého důvodu vyjedou na výlet do Death Valley v autě, které už toho nejspíš moc nevydrží a z nějakého důvodu si sebou vezmou dohromady asi jen půl litru pití ve flašce. Samozřejmě automobil kiksne, technická závada. Když je po chvíli záchrana na dosah ruky díky projíždějícímu autu, dozvíme se, že to byl jen žert tělnatějšího z dvojice přátel. Pán v autě je velmi ochotný a rád by pomohl, jenže když on to byl jenom žert. Pán odjede a auto kamarádů i nadále nejde nastartovat. A pak to začne... Hádka střídá hádku, čas plyne a plyne a noci jsou zde mrazivé. Ono by se to ještě dalo, ale když okolo za celý film projedou dohromady čtyři auta a ani jedno z nich se jim nepodaří "chytnout", začalo mi to připadat už lehce absurdní a komické. A to všechno z důvodů, které mi také přišly komické:) Nemluvě o tom, že když už teda mají pořádnou žízeň, napadne je, nalít se k prasknutí "vodou" z chladiče, nebo do odstřikovačů, nebo co to bylo, s komentářem "Vždyť je v tom taky voda." Proč by je taky mělo napadnout, že by mohli vypít vlastní moč, když je to zdravější, a taky jim z toho pak nebude celý den blbě, že:) A Josh Duhamel se ještě k tomu všemu nechá ostříhat podle sestřihu Travise Bickla. Na tomto "přátelském tahu" se totiž může konečně odvázat a srát na to, co řeknou lidi. Všechno to vynahradil závěr filmu, z něhož mě i trochu mrazilo. Ten je opravdu mazec:) Scenic Route je dokonalou ukázkou toho, co se myslí pod pojmem "kámoši na život a na smrt." Mohl to být drsný survival, ale bohužel díky výrazným dírám v logice chování postav mám z filmu spíše rozpačité dojmy. Ale co, je to americký film a jak by to asi vypadalo, kdyby byly postavy podobných filmů na vše připravené, měly s sebou zásoby jídla, pití a ještě by jim fungoval signál. To by pak tvůrci mohli natáčení takových filmů rovnou zabalit, ne?:) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť zaujímavý film, a hlavne na zamyslenie. Veľmi pekne vykreslená spolupatričnosť ľudí, keď sa ocitnú v rovnakej situácii, ktorá hraničí s beznádejou. A pritom to začalo úplne nevinnou situáciou, keď úmyselným pokazením auta chcel Carter rozvíriť dialóg. Ten sa napokon tiahol až celým filmom, keďže auto to napokon nerozchodilo. Tak začína boj o prežitie v nehostinnej púšti mimo civilizácie.Každá ďalšia chyba a hádka oddiali potencionálnu možnosť záchrany, no to si žiaľ obaja pripustia až príliš neskoro. No a keď už to vyzeralo, že všetko dospelo do finálnej fázy, tá posledná scéna pred záverečnými titulkami opäť zmenila pohľad na celý príbeh. Napriek pozoruhodnému scenáru to spracovanie trošku dosť zaostalo, a mnoho z toho mi prišlo absurdné, aj keď nikto nevie ako by sa práve on zachoval v takejto situácii. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ne nezajímavý "ukecaný" survival. Někomu to možná může přijít roztahaný a nudný, ale já se bavil od začátku až do konce, který je opravdu velmi zdařilý. Soukromé problémy a celý ten konfikt mezi hlavními protagonisty, kteří to mimochodem zahráli velmi přesvědčivě, mi nepřišel nikterak hloupý nebo něco takovýho. Právě naopak, některý věci stojí za zamyšlení. Survival stránka se tu může jevit jako vedlejší, ale i ta je vcelku zdařile podaná. Asi to nesedne úplně každýmu, ale za sebe můžu říct, že si to určitě pustím někdy znova. 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie prebiehalo v americkom národnom parku Death Valley. (Danny88)

Reklama

Reklama