Reklama

Reklama

Mi mefahed mezeev hara

  • Izrael מי מפחד מהזאב הרע (více)
Trailer 1

Série brutálních vražd nezletilých dívek svede dohromady tři muže: otce poslední oběti toužícího po pomstě, policejního detektiva operujícího mimo zákon a hlavního podezřelého - učitele, který byl zatčen a následně propuštěn kvůli policejní chybě. (fullrose16)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně zvláštní film. Taky je jediný izraelský, jaký jsem viděl. Celé je to o únosu údajného pedofila a vraha dětí. Dva chlapi se z něj ve sklepě snaží dostat přiznání. Poté se přidá ještě otec jednoho z nich. Používají násilí, ale stejně to nikam nevede. Místy se tu dějí až bizarní věci. Nakonec vše dospěje až k překvapivému finále. Je tento muž skutečně vrah? A kde se skrývá to, co muži hledají? "Zkoušel jsi oheň?" ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno... tak jak bych to shrnul. Mám z toho filmu vesměs pozitivní dojmy, ale přeci jenom jsem tu po přečtení několika komentů očekával větší nářez. Jako určitě je to kontroverzní, černohumorný, jsou tu dobrý hlášky a herci i když neznám ani jednoho to hrají přesvědčivě. postrádal jsem tu, ale nějakej ten větší drajv, ne že by film nudil to ne, ale na moje gusto se z toho potenciálu dal rozhodně spáchat větší masakr. Je to spíš film který je založený na dialozích (některý jsou fakt pekelný) a plusem je, že si taky film místy dělá tak nějak prdel z docela závažnýho tématu. já se tomu nebráním rád se podívám na filmy co mají koule a pochybuju že v USA by někdy něco takovýho vzniklo. tohle je prostě trochu drsnější verze Zmizení (fakt mi místy ty filmy přišli hodně podobný) až na to, že se nebere tak brutálně vážně. No celou dobu jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Nakonec dám tři, protože ani ten konec mě neposlal vyloženě do kolen. Jako, že nebyl špatnej, ale stejně jako u celýho filmu se nezbavíte dojmu. že to nebylo špatný, ale mohlo to bejt lepší.65% ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Zajímavá věc - neviděl jsem ve filmu žádné komediální prvky. Přesto tady mnozí uživatelé píší, že se u filmu smáli. --- Sledoval jsem to jako svéráznou detektivku a hádal, jak se věci vyvinou a hlavně zda hlavní podezřelý je opravdu vrahem. Za vidění to stálo, ale - snad že jsem nepostřehl onu humornou rovinu - film hodnotím jako vcelku bezvýznamný. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film roka 2013 podľa Quentina Tarantina. Big Bad Wolves svojmu názvu aj prívlastku od majstra režiséra dostál. Surový a brutálny kriminálny thriller s koncentráciou čierneho humoru vyššou ako rádioaktivita vo Fukušime nás zavedie do súčasného Izraelu, v ktorom má polícia takmer rovnakú povesť ako notoricky známa tajná služba Mossad - a rozhodne to nebude slušným vychovaním a príkladným, vzorovým zaobchádzaním s podozrivými. Keď vám však unesú, nakŕmia tortičkou s tajnou prísadou, znásilnia, umučia a brutálne zavraždia dcéru, uvedomíte si, čoho všetkého ste vlastne schopný. Takže policajt, známy svojimi svojskými metódami a otec dievčatka spoja sily aby spolu porazili zlo... pardon, urobili jej vrahovi to isté, aby získali späť jej hlavu, ktorú kdesi zakopal. Teda až na to znásilnenie. Predsa nebudete pchať svoj kolík, kam nepatrí. Big Bad Wolves vynikajúco mixujú žánre a dávajú vzniknúť niečomu, čo každý deň nevidíme. A (ne)prekvapivo fungujú po každej stránke - ako vynikajúca komédia, strhujúca kriminálka aj atmosférický a drastický thriller. Pochvalu udeľujem (a že to príliš často nerobím) kamere, ktorá dodáva filmu šmrc a pocit skutočne do posledného haliera skvele využitých peňazí. Scenár a réžia sú prakticky bezchybné, asi pri žiadnom filme sa mi ešte nestalo, že by som sa zasmial skutočne na každom vtipe a gagu (situačná komika je tu ozaj skvele vypointovaná a posúva humor na úplne inú úroveň, akú by ste od takejto snímky očakávali), dej šliape ako hodinky a udržiava si stabilné tempo, nie je ochudobnený ani o pár prekvapivých zvratov a skvostné finále. Herci sú proste eňo ňuňo, už teraz si ich dokážem predstaviť v nejakom inteligentnom hollywoodskom spektákli, rovnako ako režísérko-scenáristickú dvojicu Keshales&Papushado. Tzahi Grad je jedným z najkvalitnejších bad-ass magorov roka. A aby som nezabudol, oceniť treba aj skvele dramatickú a atmosférickú mrazivú hlavnú hudobnú tému, ktorá, rovnako ako zvyšok hudby z filmu, pochádza od skladateľa Franka Ilfmana, a ktorú nahral Londýnsky metropolitný orchester - vypočuť si ju môžete tu. Verdikt: 85% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"Myslel jsem, že mu uděláme to samý." "Chceš mu ho strčit do všech tělesných otvorů?" Namixovat do thrilleru o sadistickém pedofilovi humor asi ještě nikdo nezkusil a i samotná představa mi připadala jako neúcta ke všem obětem pedofilních zločinu. Nicméně Izraelcům se to povedlo, aniž by se někoho dotkli. Budu trochu spoilerovat. Otec oběti (Yoram) a suspendovaný policista (Mickey) jsou přesvědčeni o vině nevýrazného učitele (Dror) a nezávisle na sobě se rozhodnou dostat z něj přiznání stůj co stůj. Pod tlakem okolností se všichni ocitnou ve sklepě osamocené usedlosti, kde Yoram s Mickeym podrobí Drora útrpnému právu. A právě především tady je divákovi naservírován ten bizarní mix naturalistických scén, psychologických her a černého humoru, který se ještě vystupňuje ve chvíli, kdy na místo dorazí Yoramův otec. Navíc je tu neustále přítomný ten pocit nejistoty, jestli je Dror skutečně vrahem nebo ne. Pravda se ukáže až v posledním záběru a byť je víceméně očekávaná, přesto člověka donutí vydechnout "Ale ne.". Big Bad Wolves nejsou dokonalí a určitě by se jim dala vytknout zejména zdlouhavost "ochucená" řadou zbytečných dialogů, ale svým pojetím daného tématu jsou jistým způsobem jediněční. 80% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama