Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Má to své kouzlo. Sice dialogy se nedají poslouchat a motivace postav jsou někdy postavené na hlavu, ale po trikové a příběhové stránce si dal pan James záležet a film může téměř v tomto konkurovat Hollywoodu. V podstatě je to film o otci, který chce zachránit dceru a tak vyvine kyborga, který projde Turingovým testem (test, který určí, zda je v uzavřené místnosti umělá inteligence, či člověk). No a s roboty na vojenské základně není zacházeno právě nejlépe. Film je atmosfericky temný a poplatný vědě. Jako celek však bohužel příliš nefunguje, jelikož spád děj nemá a také gradaci tvůrci absolutně nezvládli. Takže pokud jste Sci-Fi maniak, či robotický maniak, určitě se na film koukněte, ale pro ostatní to bude jen nudná a utahaná záležitost. 50% = 2/5 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak jsem asi definitivně postižený protože přemýšlím jestli to je na 4 nebo 5, vlezu sem a koukám, že jít na 3, nebo nedejbože 4 už je těžká rebélie :D . Jasně-Příběh není bůhvíjak světoborný, ale je to taková ta scifíčková klasika která se ve své jednoduchosti nestihla nikde překombinovat a výrazně logicky zafejlovat. Herecky je to solidní a ze strany Lotzové dokonce tak chytlavé, že mě napadalo, že podobně kvalitně zahranou mašinu zahrál snad jen ten brillantní android z filmu android(1982). Důraz není kladen na akci, miliónové dekorace a všudypřítomné CGI, ale spíš na atmosféru, myšlenku a jemné emoce (a v tomhle směru to funguje fakt hezky). Kamera -v rámci sterility interiérů- nadstandartní (sem tam nějáký ten luxusní obraz) . OST nenápadné ale perfektně sedící a celek prokreslující... Fakt nechápu to všeobecné brblání.. Myslím, že pravověrní oldschool scifíčkáři by se tu toho neměli zaleknout a dát tomu šanci. Lidem už z těch epesních Kameronů a gigantických Bejů asi fakt jebe. :/ ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Na začiatok by som upozornil, že hviezdičkové hodnotenie je čisto subjektívne a neznamená, že je film s okamžitou platnosťou hodný zavrhnutia. U The Machine by som prekusol neoriginalitu, keďže práca s myšlienkou je zaujímavá, ale žiaľ zúfalo nerozvinutá. Nedostatočná stopáž (alebo neschopnosť zhustiť dej) a look niekde na polceste medzi televíznym a direct-to-dvd z neho robia len ďalšiu žánrovú jednohubku, ktorá bohužiaľ nie je dostatočne vťahujúca, napínavá či zábavná na to, aby nenudila. Na prvý pohľad príťažlivá škrupina v sebe priveľa neskrýva. Ale ktovie, možno som len príliš skeptický, i keď som od toho vonkoncom nič nečakal. 40% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavé sci-fi. Je fajn zase vidět něco o umělé inteligenci a o tom, kde je hranice mezi vytvořeným a získaným. Může mít umělá inteligence vlastní vědomí, vlastní emoce, vlastní myšlenky? Není to až tak originální, je to místy docela nudné, ale rozhodně se na to dá dívat. Možná kdyby byl trochu větší rozpočet na zajímavější trikovou stránku. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné. 10 let před boomem AI zatím v podobě aplikací a jazykových modelů typu ChatGPT. Co bude za dalších 10 let? Sci-fi se může stát realitou. Hodnotícím tady chybí životní zkušenosti, kterými by docenili palčivé otázky, které film předkládá lidstvu i jedinci, v tomto případě rodiči. Na mě trochu moc temné, ale taková budoucnost klidně může být. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama