Reklama

Reklama

Afropolis

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2013, 26 min

Režie:

Jan E. Svatoš

Kamera:

Romi Straková

Obsahy(1)

Hudebně-dokumentární sonda o umění vybudovaném na základech tradiční africké otevřenosti a typické české uzavřenosti.

Afrika se v očích mnoha Čechů jeví jako mizerný kontinent plný chudoby, válek a bídy. Snad proto i Afričany žijící v České republice spojujeme převážně s kriminalitou či prodejem drog. Přitom právě od nich můžeme získat nezkreslené informace nejen o samotné Africe, ale i o její inspirující kultuře a umění. Dokumentární film Afropolis představuje českému publiku téměř neznámou menšinu Afričanů prostřednictvím frontmana energické skupiny United Flavour Djeie Gogo (Pobřeží slonoviny) a tanečníky Maurice Yeku z Konga a Kaolacka ze Senegalu. V nastaveném zrcadle dostáváme odpovědi nejen
na to, co si Češi myslí o Afričanech, ale i jak afričtí umělci vnímají nás a proč Prahu vyměnili za Paříž... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

lythande 

všechny recenze uživatele

Zapomenutá černá síla v srdci Evropy. O tom je Afropolis, krásné rytmy krásných černochů již mnoho let máme v Praze. Je to hudba a pohyb ze starého kontinentu, která k nám přišla. Dovíte se více o tomto fenoménu, poznáte více protagonisty, uslyšíte krásné africké rytmy a tance. Rozhodně doporučuji. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama