Reklama

Reklama

Do nebe

(festivalový název)
  • Argentina Al cielo
Argentina, 2012, 95 min

Režie:

Diego Prado

Obsahy(1)

Stydlivý mladík Andrés žije v argentinském La Plata a jezdí na kole mezi školou, prací a domovem, kde poslouchá punk rock. Jednoho dne se dozví, že jeho idol, zpěvák jeho nejoblíbenější kapely, spáchal sebevraždu. Andrésova zbožná matka má o syna starost a vezme ho do místního evangelického kostela, kde mladík bez většího nátlaku vstoupí do klubu mládeže. Tam potkává Alexe, stylového kytaristu kapely zkoušející v patře, a okamžitě ho to k němu začne přitahovat. Režisér Diego Prado ve svém křehkém debutu o dospívání laskavě zobrazuje citlivého outsidera na cestě za objevením sebe samého a autenticky zachycuje nejistoty puberty a první lásky. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Možná to "zobrazení citlivého outsidera" bylo až příliš "laskavé". Takový tofu biftek. Nenadchne, ale ani neublíží. Kupodivu mi to stačilo… Stydlivý mladík, dospívání (nejistoty, první lásky, sebeobjevování), sebevražda, punk rock, evangelický kostel hraničící se Svědky Jehovovými… Já podle anotace trnul, jak u toho budu trpět. Proto jsem si oddechnul, že se vlastně nakonec vůbec nic nedělo. Anotace mě rozrušila daleko více. A dalo se na NĚ dívat (tedy pokud se člověk raději nedívá na dívky). Ale stačí jednou. Protože i pořad National Geographic o samici prasete bradavičnatého má větší grády než informativní video, že i teenageři se několikrát týdně sprchují. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Téma není špatný, ale zpracování příšerný. Byl by z toho možná dobrej krátkometrážní film, ale těch 95 min. je šílených. Navíc kamera v režimu "makro" (ono je to teď asi v módě) a špatný zvuk. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama