Reklama

Reklama

Ve svém pokoji: Londýn

(festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární / Drama
USA, 2013, 33 min

Režie:

Travis Mathews

Scénář:

Travis Mathews

Kamera:

Travis Mathews

Obsahy(1)

Po epizodách seriálu o gayích a jejich ložnicích Ve svém pokoji, jež se odehrály v Berlíně a San Francisku, přichází Travis Mathews s třetím dílem, který přestavuje skupinu gayů žijících v hlavním městě Spojeného království. Zatímco se připravují na nezávazná rande, rozpovídají se o svých očekáváních a sdílejí své nejniternější touhy a myšlenky o sexu, romantice a vztazích. Mathews při režijním vedení využívá schopnosti navázat se svými protagonisty jedinečné spojení a dosáhnout tak jejich uvolněnosti ve fyzické i emoční nahotě před kamerou. Jeho laskavý vhled a kromobyčejná všímavost při zachycení zdánlivě nepodstatných drobností vytvářejí citlivou mozaiku mužské sexuality, intimity a zranitelnosti. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Anotace "laskavý vhled a kromobyčejná všímavost při zachycení zdánlivě nepodstatných drobností vytvářejí citlivou mozaiku mužské sexuality, intimity a zranitelnosti" získala po shlédnutí filmu jiný význam. Nějak to pro mě nebylo výživné… ale neurazilo a tak jsem si z toho odžil své. Zajímavé, ale nepřekvapivé, že explicitní naturalistická intimita není erotická. Také zajímavé, v té smršti plakátových prakticky virtuálních mužských těl, která chrlí média, vidět pro jednou normální mužská těla. Ne nehezká, prostě normální (což je adjektivum, které používám výjimečně). Člověk si holt musí zajít do kina nebo např. do tanečního divadla Ponec. A tak si z filmu odnáším zážitek z jejich pěkných hlav… a hlavně nádherných lidských očí. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film mě zaujal, prvé dva díly jsem zatím neviděl a dávám za pravdu, že režisér to s těmi muži umí, aby se naplno otevřeli. Zajmavá sonda do lidských duší i těl, pestrá paleta typů sympatických, i méně sympatických a jednoho povadlého starce, který se sice stále umí převléct za ženu, ale špínu za nety si nechá ... 7687 ()

Reklama

Reklama