Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (97)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pěkně udělaná dánská gangsteřina. Film nepřináší nic mimořádného, ale je koukatelný hlavně kvůli svým pěkným protagonistům: je tu 20letý Gustav Dyekjær Giese (hlavní postava zloděj Casper), 18letý Oscar Dyekjær Giese (Casperův mladší bratr Andy) a třeba Dulfi Al-Jabouri (Arab Jamal). ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

Reklama

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Film o mladém zlodějíčkovy, který krade, aby pomohl své matce z jejich nuzným živobytím. Ze začátku dělá byty, domy pro místní bandu, za pár šupů, pak mu ale jistý člověk nabídne lepší obchod a čistou náhodou u něj získá práci na stálo, za velmi slušné peníze, jak jinak než tak trochu nelegální a jak se říká s jídlem roste chuť a tak se zaplete do spousty nepěkných situací. Film velmi přirozeně zachycuje, uvažování a jednání mladého člověka, když se nechá zlákat na peníze a neuvědomuje si rizika, protože ze začátku se zdá být všechno tak jednoduché a ke všemu je to tak trochu i zábava. Člověk ale nikdy neví, kam až to může zajít.... Viděno v rámci Zahraniční výzva 2015 / Dánsko ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Neskutečně naspeedovaný soc-thriller, od kterého by se mohli ostatní režiséři učit, jak z mála vytřískat maximum. Krátké scény, jejich neustálé obohacování dílčími elementy, které je od sebe odlišují, syrový naturalismus, a chytré zakomponování formálních zkratek do jinak téměř dogmatické režie. Navíc si myslím, že ještě pár filmů a pojem "Noerovský konec" se dostane na wikipedii. Stejně jako jeho předchozí R je to bezvýchodné, šedivé a přesto nezapomíná na diváka. Těším se, až se Noer vrhne na něco většího než "from zero to morgue-o" a budu mu moci napařit maximum. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto bola reastickosť až na kosť. Takmer autenticky natočená, surová dráma z prostredia organizovaného zločinu, ktorý sa nachádza na každom rohu, v každom meste, priamo pred našimi očami. Film poodhalí ako málo stačí k tomu, aby človek s trošku nepriaznivým osudom prepadol zločinu a dal sa na zlé chodníčky. V štýle dokumentu, kde je takmer všetko natočené zblízka ručnou kamerou, divák prežíva príbeh malého zlodejíčka, ktorý sa zamotá do pavučiny zločineckých gangov, naozaj intenzívne. Film je výpoveďou rozvrátenej rodiny s nádejov o lepšiu budúcnosť, bratskej lásky a zrady. To všetko v atmosfére neľútostnej drámy a dychberúceho thrilleru od severanov, ktorí presne toto vedia natočiť ako nikto iný. 85%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama