Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (98)

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Nazrieme do života dvoch bratov, ktorí sa rozhodli živiť zlodejinou a inými nezákonnými kšeftami. Postupnosť deja tušíte od začiatku, ale to vám nebráni sa vžiť do každodennej reality boja o miesto medzi súperiacimi gangami hlavného mesta Dánska. Povedal by som, že to je taký výchovný film pre puberťákov, ktorí si myslia ako ľahko a beztrestne sa dá prísť k prachom. Za všetko sa však platí.. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Klasická neustále sa zamotávajúca pavučina zločinov, z ktorej niet úniku. Je len otázka času, kedy hviezdna "kariéra" gangstera narazí na problém. Najhoršie, že keď už raz človek začne, nemôže len tak zo dňa na deň skončiť, teda aspoň nie dobrovoľne. Veľa na tom spravila najmä tá pohyblivá kamera, vďaka ktorej pôsobí celý film veľmi autenticky. Ale aj tak mi to neprišlo až tak úžasné ako by som pôvodne čakal, aj keď niektoré situácie a zvraty boli naozaj nečakané. No a veľkým plus bolo, že do deju bola zakomponovaná aj rodinná "idylka" dvojice bratov, ktorí zasvätili svoj život gangu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já mám s Michaelem jeden problém, který se týká jeho scénářů, které mně připadají, že jsou téměř totožné s jinými tématicky podobnými filmy, prostě mám ten pocit už několikrát viděného. Nicméně oproti eRku má Nordvest celou dobu poměrně svižné tempo a sympatického Gustava Gieseho, který si svou první roli Caspera střihnul skvěle, takže mu tu jednu hvězdu navíc přihodím. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Příběh mladého kodaňského zlodějíčka, který pracuje pro arabský gang. Jednou ale dostane nabídku od skutečné mafie a přijme ji. Od té doby začne bohatnout a může své chudobné matce a sourozencům ledacos dopřát. Zdá se, že se jeho život navždy zlepšil, jenže jeho minulost a hlava arabského gangu ho pronásledují. Když dostane od šéfa mafie největší zakázku, selže a jeho osud je zpečetěn. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama