Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Michael Noer servíruje typicky ostrou, chladnou a bezvýchodní filmařinu ze Severu a nejvíce film připomene Refnova Dealera. Kodaňské podsvětí má blízko k Londýnskému a nepříjemná atmosféra z filmu dýchá z každého kouta. Roland Møller jako prototyp hajzla opět vynikající a Gustav Dyekjær Giese to zahrál také velmi obstojně. Tyhle filmy můžu, takže za mne velká spokojenost. 85% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jen o malý kousek horší než druhý Michaelův film, který jsem hodnotil známkou nejvyyší. Neradostný a tak trošku odvrácený pohled do nejchudší části Kodaně, kde se rozhodně nevyplatí kývnout na nabídku zločinecké organizace. Skoro stejný rukopis a také konec, který hovoří úplně sám za sebe. Lepší čtyřka. ()

Reklama

Santino7 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušná dánska krimi záležitosť, ktorá mi mierne pripomenula Refnovu prvotinu Pusher, čiže nižšie uvedené podobné tituly sú podľa mňa nastavené veľmi správne. Nordvest je totižto rovnako autenticky podaný, na nič sa nehrajúci svieži počin, navyše plný nových neokukaných tvárí. Inak, predviedli sa vo veľmi dobrom svetle, neznáme bratské duo obsadené do titulných rolí sa v tomto prípade osvedčilo, pôsobili tak nejak prirodzene a ich vzájomná zohranosť je asi vec samozrejmá. A hoci je miestami možno trošku cítiť dôsledky skromnejšieho rozpočtu, myslím si, že koniec koncov to vôbec neprekáža. Príbeh je aspoň o to viac priamočiary a dynamický, bez nejakých vyumelkovaných hlúpostí pre efekt či vedľajších zápletiek, ktoré by tomu aj tak iba uškodili. Všetko je plynulé, nič nevybočuje z rámca a ja som s tým naozaj vskutku spokojný. Ono je to miestami tak blízke realite, až z toho človeku (s trochou nadsázky) vyskočí husia koža. Páčilo sa mi dokonca aj použitie ručnej kamery, ktorej zakomponovanie len podčiarklo už bez tak kvalitnú atmosféru, takže fajn. Severská tvorba sa mi v poslednom čase začína pozdávať stále viac a viac, len tak ďalej. 4/5 ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Jako box mezi Kličkem a Hayem. Mohla to být nuda, nekonal se překvapivý závěr, přesto jsme viděli velmi zajímavý zápas. Líbí se mi obsazení neherců a skutečných bratrů do hlavních rolí, byli mi hodně sympatičtí a věřil jsem jim všechno. Nordvest je čistá žánrovka, ničím nepřesahující, ale rychlá, drsná, pravdivá a rozhodně nenudící. Pro koho byste umřeli radši? Arabský nebo gruzínský gang? Ono je asi jedno, z který strany přilítne kulka, spíš se rozmyslete, jestli v těch pár šťastných a živých dnech chcete šukat Marfušky nebo Šeherezády. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Klasický gangsterský příběh o vzestupu a pádu je tentokrát ozvláštněný sociálním prostředím dánského předměstí a neotřelý způsobem ztvárněného motivu polarity mafiánské a pokrevní rodiny. Zásadně film také pozvedává obsazení v čele s dvěma reálnými bratry neherci, kteří filmu dodávají atmosféru autentičnosti a bezprostřednosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama