Reklama

Reklama

Já, Putin – portrét

(TV film)
  • Německo Ich, Putin - Ein Portrait (více)

Obsahy(1)

Západní země mají vůči Rusku kritický postoj. Názor Vladimíra Putina na Západ je reflexí tohoto postoje. Nejznámější ruský politik je současně oblíbeným terčem západní kritiky. Po pádu Sovětského svazu se stal ústřední postavou a jeho veřejný profil nám umožňuje sofistikovaně vylíčit Rusko a jeho vývoj za posledních 15 let. Tento dokument představí Putinovo mládí v bývalém Sovětském svazu a jeho pobyt v bývalé Německé demokratické republice. Jak prožíval pád Sovětského svazu? A jak se dostal za Jelcinovy vlády do Moskvy? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Putin ako nekompromisný a charizmatický vodca, no zároveň ľudský, tak vyzerá v tomto dokumente a nemyslím si, že je tu nejak zle vykreslený, lebo na niektorých ľuďoch to proste vidíte aký sú a napriek tomu, že tá nekompromisnosť v sebe skrýva rôzne podoby, je zrejmé že aj keď môže v niečom experimentovať, je skôr zásadový. No nechcem nejak teraz rozoberať jeho osobnosť, či štýl zmýšľania, ktorý by chceli ľudia po celom svete predvídať, či pozadie ľudí, ktorých má okolo seba, lebo mi je jasné už z tohto, že to nebude nejaký mních, ale je to lepšie než nejaký falošný podnikateľ, ktorý by tu krajinu rozpredal bez váhania hocikomu. Idealizovať si netreba a určite tento dokument neponúka hlbokú štúdiu toho človeka, aj vzhľadom na dĺžku trvania, no je to taký štandard na vybraných úsekoch z jeho života a kariéry. ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Osobní a krátký portrét již bývalého ruského prezidenta Vladimira Vladimiroviče Putina, který představuje tohoto muže nejen jako vrcholového politika, ale i jako sportovce, vlastence a obyčejného rusa. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Když se podíváme do historie Ruska jsou to potoky krve. Stalin zemi industrializoval tak, že zotročil obyvatele a 700 tisíc jich postřílel ještě než měli možnost se dostat na práci do Gulagů. Za Putina se konečně Rusko stalo stabilní. Platy nejen že dohnaly ty ukrajinské, ale třikrát je překonaly. S Čečenskem má pravdu, vznikly by lokální války, které přirovnal k Jugoslávii. Dnes by asi řekl jako Sýrie. V Rusku vládnou mafie , nomenklatura a tzv. banditi. Obyvatelé tomu říkají Rudá střecha. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Obohacující dokument ukazuje Putina bez ideologických nánosů. Je to dost osobní vhled a hodně lidem pomůže pochopit myšlení ruského prezidenta. Z psychologického hlediska se jedná o vyrovnaného, inteligentního a mimořádně disciplinovaného analytika. Je to predátor, který si dokázal v chaosu devadesátých let sjednat respekt u nejvyšších elit nového Ruska (po dobrém, či po zlém), což byl mimořádný výkon. Putin kombinuje v sobě superprototyp někdejších komunistických vládců SSSR a nový specifický druh extrémně bohatého/vlivného globálního hráče. Poučil se z nezdarů svých předchůdců. Ví, že ruský lid už nemá náladu na opilé, neschopné, nebo fyzicky zdevastované geronty, kteří se neumí orientovat ve složité globální vesnici. Jde vidět, jak Putinovi vadí prohry a ponížení. Musel polykat odporné hořké kapky 90. let, kdy viděl rozvrácenou vlast. Nikdy nezapomněl západu ponižující zacházení a to je MERITO věci. Putinova politika směrem dovnitř Ruské federace je zatím víceméně účinná, ale ven je neefektivní. Navíc západ se poučil a Putina na Ukrajině překvapil. I když má Krym, tak ztráta celé Ukrajiny je (bude) pro něho fatální prohra a to nemluvím o Gruzii, kde se výsledek Ruska nedá považovat za vítězství. Putin bude riskovat a ještě více přitvrdí...77%. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama