Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

genetique 

všechny recenze uživatele

Kórejci mi vytreli zrak a bodujú na celej čiare. Bez prikrášľovania nám totiž ponúkajú jednu z najlepších novodobých gangsteriek. Je trošku cítiť inšpirácia trilógiou Infernal Affairs, ale The Godfather je tomuto filmu trošku vzdialený. Scenár bol bezchybný a tak trošku mi pripomínal ruskú matriošku, pod každou dejovou líniou so svojim zvratom bola ďalšia a ďalšia a dokopy tvorili jeden bezchybný celok. Najmä príbeh je svižný, napätie by sa v mnohých scénach dalo krájať a keď scenáru dochádza dych, tak struhnú nejakú tradičnú brutalitku, ktorú divák ešte dlho rozdycháva a ide sa ďalej. Réžia bezchybná, každá scéna má svoj význam. Stále sa za tie roky ešte neviem vcítiť do hereckých výkonov ázijských filmov, ale myslím, že sa na to dalo pozerať, aj keď miestami si mohli odpustiť tú teatrálnosť (apelujem najmä na Jeong-min Hwang-a). 85%. ()

Helldo 

všechny recenze uživatele

Naprosto precizní gangsterské krimi, á la Skrytá identita, obohacena typickým jihokorejským vkusem pro prezentaci násilí. Narozdíl od nového Zátahu však tato stránka věci, sice opětovně šokuje a udržuje napětí, v žádném případě však nezastiňuje děj jako takový, který přes svoji spletitost perfektně štimuje. Ještě musím pochválit jako vždy Min-sik Choie a zařadit Sinsegye do pětihvězdičkové přihrádky. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "What a twist."     Ukážkový príklad akčného krimi thrilleru, pri ktorom treba úplne vypnúť mozog, aby si ho divák dokázal aspoň trochu užiť. Nad nejakou logikou sa tu proste netreba príliš zamýšľať, pretože to, čo sa tu deje, veľký zmysel nedáva (skupinka gangstrov iba čumí, keď sa na nich rúti auto, viaceré postavy akoby ani nemali záujem sa zachrániť, keď im ide o život (agentka, detektív), nezmyselný útok v garáži bez strelných zbraní, nesmrteľný Číňan a mnohé ďalšie). Keď si ale človek odmyslí všetku tú kórejskú šialenosť, film je občas aj celkom pôsobivý. A hra na efekt je zrejme asi to jediné, na čo tvorcovia vsádzajú. Hrdinovia z kriminálneho prostredia sa snažia pôsobiť strašne husto, ale sú totálne prázdni, nevyvolávajú prakticky žiadne emócie. Na efekt sa snaží hrať i scenár, a to až tak okato, že je neskutočne prekombinovaný, s množstvom akože prekvapivých zvratov, ktoré väčšinou vyznievajú dosť prihlúplo. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Mňam! Po Old Boy zrovnateľná chuťovka. Žeby kvôli Min-sik Choiovi? Trošku problém je zo začiatku sa vyznať, kto je s kým lebo šikmookí sa mi zlievali no po chvíli sa zorientujete a užívate si gangstersko-policajtské šachy až do konca. Samozrejme nechýba korenie pre silné žalúdky a v závere síce odhadnuteľná no predsa emočne vybrúsená pointa. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako hlavní večerní film jsem si zvolil asijskou gangsterku. Má očekávání byla střední. A proto mi vyletěl mozek z hlavy, obrazně, samozřejmě, ač je to k tématu docela příhodné. Korejci umí! Naprosto parádní příběh, skvěle koncipovaná zápletka a velmi příjemně plynoucí děj. Herecké výkony jsou špičkové, a stejně jako herci tak jsou skvělé i jejich charaktery. Morální šeď je tu hustější než Rákosníčkova mlha, akce naprosto direktivní a efektní, úroveň brutality, černého humoru a komických prvků krásně vybalancován. Tenhle žánr mám moc rád, ač Hollywood poslední dobou nabízí buď naprosté banálnosti či naopak absolutní temnotu duše. Evropa se zase snaží být až moc inovativní, kreativní či prostě jiná, a to je risk který se povede minimálně jednou z deseti pokusů, ne li hůře. Ale New World je opravdu nový svět. A já se cítil jako člověk, co má rád saláty všeho druhu, ale v práci na svačinu koupí v kantýně jen vlašák, šopák a pak takový ten absolutní zeleninový mix, kde je více druhů zeleniny, než by bylo slušné. A najednou si dá pořádný Caesar. Ta svěží, lehká, nová chuť, co vás nutí pokračovat a s posledním soustem vás mrzí, že už je dojedeno. To je New World mezi gangsterkami. Doporučuje deset z deseti přeživších gangsterů. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama