Reklama

Reklama

Čarodějnice ze Zugarramurdi

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jedna z nejbláznivějších komedií, jaké si dokážete představit. Spojuje v sobě typický španělský humor, morbiditu, satiru na klišé o španělském machismu i ironický náhled na separatistické tendence některých oblastí. Děj se točí kolem peripetií skupiny přátel, kteří se rozhodnou pro poněkud neobvyklé přepadení. José je rozvedený a stará se ve střídavé péči o syna Sergia. Den loupeže připadá právě na jejich společný den. Tony pracoval jako PR pro diskotéku s poněkud podezřelým názvem Sperma, ale nyní je už nezaměstnaný. Taxikář Manuel trpí řadou neuróz a obdivuje slavného novináře Ikera Jiméneze. Po loupeži se rozhodnou utéct do Francie, aby Sergio mohl navštívit Disneyland. Nicméně jeho matka tento výlet považuje za únos a ani policie nezůstane nečinná. Zloději se ale shodou okolností musí zastavit v navarrské vesnici Zugarramurdi, kde byla v 16. století odhalena údajná komunita 40 čarodějnic. A řada z nich v očekávání příchodu matky všech čarodějnic provozuje černou magii až do současnosti... (La Película)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Z celé téhle crazy "komedie", u které jsem se ani jednou nejen nezasmál, ale ani nepousmál, mi v paměti zůstane jen neustálé bezobsažné mletí pantem všech zúčastněných, neustálé otravné hulákání jednoho na druhého, scénáristický galimatyáš a naprosto nezajímavý a nezáživný děj se smrtící stopáží. Měl jsem za to, že půjde ten typ horrorové parodie, jaký mám rád a baví mě, ale tohle fakt nebyl můj šálek. Dokoukáno až na několikátý pokus a jen s utrpením a sebezapřením, protože šlo o tip od jednoho místního spřízněného kolegy. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, „Čarodějnice ze Zugarramurdi“ nefunguje ani moc jako horor, spíše se jedná o formu moderního akčního hororu, kdy nejde o samotné děsivé scény, ale zejména o to, jaký drive snímek má, ž se v něm pořád něco děje a jsou zde příšery anebo něco zlého. Film „Čarodějnice ze Zugarramurdi“ se tak stává moderní komediální pohádkou, kde čarodějnice je pořád tou zlou – většinou – a navíc umí lítat, dost často i bez koštěte. Dobré, ale své mouchy snímek má. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný mix Čarodějek s Anjelicou Hustonovou, Plesu upírů a sjezdu feministek. Chápu, že někteří nezvládli fantasmagorickou taškařici, která se strhla v podzemí během pohanského rituálu. Mně zase vadilo, že místy je film neskutečně upindaný a že se tlachá o ničem. Navíc, jak mám španělštinu rád, tak zde mi dialogy zněly jako kulomet. Film je jakýmsi slepencem několika krátkých příběhů - přepadení zlatnictví + útěk k hranicím + rituál obětování velké Matce. Španělé ovšem šetřili nejen krví (dobře, sem tam něco vyšplíchne...), ale zejména nahotou, která se u čarodějek přímo nabízela. Nejkrásnější jsou v tomhle jen úvodní titulky. Některé scény se mi velmi líbily - chůze po stropě, zájezdní hostinec či přestřelka při přepadení. Velmi dobrá kamera, úderná hudba a k mé radosti skvělá Carmen Maura. Objektivně mezi 3/ 4*. Ale na Španěly jsem čekal poněkud větší odvaz... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

První třetina hodně pobaví (Spongebob s UZI samopalem vede, ale i celá loupež je skvěle natočená), druhá nabídne spoustu čarodějek s receptem na dětskou pečínku, a ta třetí se, bohužel, zvrhne v přeplácanou digitální taškařici. A to je ohromná škoda, protože taková zastávka lupičů v podezřelé hospodě má svoje atmosférické kouzlo, i když brzy vyprchá. Další prohřešek vidím v blonďaté čarodějce, co sice ráda provokuje, ale kozy neukáže. Možná příště a v jiném žánru. (60%) ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hm, tak pro mě teda zklamání. Iglesia + čarodějnice, no těšil jsem se hodně, ale byť jsem se slušně zasmál, tak celkově je příběh o čarodejnicích ze Zugarramurdi až moc jednoduchý na to, aby mě po sadách o vymítačích, bláznivé stíhačce nebo cirkusácích dokázal plně uspokojit. Popravdě mě zaujala pouze prostřední část. Akční začátek se mi nelíbil vůbec, ke konci už jsem spíše přežíval. Na Iglesiu ne nejhorší, ale rozhodně jeden z těch slabších kusů. 60% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama