Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaromír Hanzlík v roli úspěšného hokejisty v televizní hře ze sportovního prostředí... Ota Meduna je výborný hokejista, podle mínění spoluhráčů však příliš „měkký“, protože odmítá oplácet fauly soupeřům. Je vybrán do širšího reprezentačního týmu, kde se znovu setká se starým známým Šmerdou. Seznámí se s půvabnou servírkou Janou a brzy se s ní ožení. Po prohře týmu je odvolán trenér a na jeho místo nastoupí ing. Klusák, který do klubu zlanaří Šmerdu. Ten se brzy stane nejlepším hráčem týmu, k nespokojenosti Jany, která se domnívá, že manžel má na víc, než jen Šmerdovi přihrávat. Šmerda a Ota jsou záhy vybráni do reprezentačního mužstva. Šmerda si však poraní nohu, a tak musí Ota na zápas se Švédy nastoupit sám. Když se vrátí domů, zjistí, že Jana má u sebe milence: Šmerdu. Druhý den dá vedení klubu ultimátum: nechce už dál se Šmerdou hrát… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dozvěděl tajemství československého amatérského hokeje. Dělnická parta z dílny prostě vezme směny za něho, aby mohl hrát a šířit slávu závodu 03 po světě. 1) Dotáčky na ledě s 25letým Jaromírem Hanzlíkem (hokejista Meduna) mě fakt braly._____ 2) Jako z jiné (inu, socialistické) planety znělo volání nespokojených fanoušků: Za co vás platíme, vy syčáci, za co?_____ 3) Taky mě dojalo, jak reprezentační hokejista jede po návratu z mezistátního utkání stopem náklaďákem. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní film z prostředí ledního hokeje, v němž se děj soustřeďuje na příběh středního útočníka Meduny, jehož herecky ztvárnil J. Hanzlík. Tento neurostlý a plachý chlapík dostane pozvánku do národního týmu a seznámí se s půvabnou ale dominantní ženou (J. Vaňková), kterou manželova nesmělost a nemístná skromnost zpočátku přitahovala, ale postupně se stává jádrem sporů mezi nimi. Krize vyvrcholí nevěrou manželky se sebejistým Medunovým spoluhráčem a kamarádem Šmerdou (K. Bartoň). Ve vedlejší roli výrazně zaujal temperamentní trenér K. Vochoč, jenž byl však pro špatné výsledky nahrazen trenérem-matematikem S. Matyášem, jehož projev byl tradičně mdlý. Celkově televizní inscenaci hodnotím průměrně, nic dramatického nenabízí, za povšimnutí snad stojí nahlédnutí do hokejového prostředí 70.let, ale ani zde jsem nenarazil na nic převratného. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama