Reklama

Reklama

Otcem je mu odpadlík tajné severokorejské služby, nevyzpytatelné agentury, v niž u moci sedí zkorumpovaní vládní představitelé, prahnoucí po vlastní moci a zisku, Ri Yong Ho (Seong-woong Park). Ten je nalezen jen krátce po svém posledním jídle popraven nájemným vrahem své vlastní vlády, která s jeho dalšími službami již nepočítá. A zatímco tělo jeho otce vychládá, on, Myung-hun (Seung-hyeon Choi), musí čelit plukovníkově návrhu, stát se taktéž tajným agentem, infiltrovat se mezi obyvatele sousední země a plnit tajné rozkazy. Výměnou mu bude nejenom vlastní vykoupení se ze striktního sevření pracovního tábora Yoduk, ale také vykoupení jeho mladší sestry In Ye (Yu-jeong Kim). Po dvou letech je se jménem Dae-ho Gang adoptován jihokorejským párem, který však tvoří ve skutečnosti dvojice tajných agentů severokorejské tajné služby, která s jejich pomocí provádí velké množství špinavých zahraničních obchodů. Dae-ho je přijat do lokální školy, v níž se jen záhy nato seznamuje s introvertní dívkou Ye-in Lee (Ye-ri Han), stávající se častým bodem posměchu ostatních spolužáků. Navzdory své vysoké inteligenci a vroucí lásce k baletu, s nímž by ráda procestovala svět, není schopna čelit kumulujícímu nátlaku nevybíravých spolužáků, mezi nimiž nemá jediného přítele. Dae-ho se stává dívčiným zastáncem. Brání ji. Dvojice se přátelí. Nalézá v sobě dokonce jakési vnitřní souznění, pochopení vůči nastalé životní situaci, který je sbližuje a paradoxně rozděluje. Dae-ho myšlenky bloudí ale někde úplně jinde, daleko za hranicemi u své sestry, kterou hodlá za každou cenu zachránit. Jeho snahu o její záchranu mu ale komplikuje samotná severokorejská vláda, nevyzpytatelná matka jeho vlastního národa, která se jej navzdory splněným rozkazům snaží za každou cenu zbavit způsobem sobě vlastním; vraždou. (Conspi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Bombáá!!! Commitment je vynikající, akční, strhující jízda ! Tenhle mladík Seung-hyeon Choi dokázal, že skvěle ovládá martial art! Film je napínavý, tempo je dynamické, příběh není příliš komplikovaný, ale přesto je zajímavý a zábavný, choreografie je perfektní, z jedné scény mi vyletěly až oči z důlku!! Sakra, skvěléj akční film ! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma. Má výborný príbeh o severokórejskom mladíkovi, ktorý kvôli minulosti otca dostane možnosť stať sa špiónom, čo aj prijme, keďže po splnení úlohy má byť jeho sestra oslobodená z tábora. Po príchode na juh s novou identitou predstavuje úplne obyčajného študenta a tak nielen spoznáva nový život, ale spriateľuje sa aj so sympatickou spolužiačkou, no hlavne chce splniť úlohu, nájsť prvotriedneho zabijaka z druhej organizácie. Ale čoskoro si uvedomuje, že nikomu sa nedá veriť a tak musí bojovať o svoj život. Spracovanie sa mi páči, už od začiatku mi to skvelo sadlo, výborný hlavný hrdina a viacero skvelých hlavných dejových prvkov, ako hľadanie zabijaka, fungovanie agenta v cudzom prostredí, školská línia a aj s ňou súvisiace priateľstvo so spolužiačkou sú veľmi dobre podané a tak som ani nevedel, na čo sa mám v ďalších scénach tešiť viac, úplne všetko sa mi veľmi páčilo a dlhý čas som nenašiel nič, čo by mi aspoň trochu vadilo. Len škoda, že druhá polovica si už túto vysoko nastavenú zábavnosť neudrží, ale nie kvôli tomu, že by sa znížila kvalita, len jednoducho dej sa už začne venovať výhradne tomu najhlavnejšiemu, takže väčšina predchádzajúcich prvkov, ktoré mali v prvej polovici plno priestoru už zmizne úplne, alebo sa výrazne obmedzia. Ale aj táto časť je stále dosť dobrá, takže si určite nemôžem moc sťažovať. Akcie je tu pomerne dosť a páči sa mi. Tvoria ju hlavne súboje, ktoré síce majú trochu viac strihov, ale v tomto prípade len kvôli zvýšeniu dynamiky, inak sú stále plne prehľadné, majú slušnú choreografiu, pôsobia dosť realisticky a aj pomerne drsne, keďže minimálne hlavný hrdina je tu príjemne nekompromisný. Ale aj tých pár prestreliek je dobre zvládnutých. Najviac sa mi páči zneškodnenie šikanovateľov, na ktoré som sa dlho tešil a našťastie nesklamalo, alebo perfektný chvat na učiteľovi, no prakticky všetka akcia sa vydarila a hlavne pri súbojoch sa je na čo pozerať. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Choi Seung-Hyun doteraz hrával skôr také menej výrazné úlohy, takže som sa ho možno trochu obával, no nebol dôvod, zvládol to výborne a bavil ma v akcii aj mimo nej, ale dobre obsadené a aj zahrané sú aj postava spolužiačky, detektíva alebo záporáci. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, síce emócie u mňa hlavne v druhej polovici nefungovali tak, ako by mali, ale to je to jediné, čo tu môžem vytknúť, inak je to slušný žánrový nadštandard po všetkých stránkach. Takže hlavne ma mrzí, že nie všetky línie z prvej polovice sa riešili aj v druhej, ale aj tak je to rozhodne vydarený film s dobrým dejom, akciou, postavami a aj vizuálom. Určite si to ešte pozriem. 78% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tento príbeh mi sadol. Dokonca natoľko, že som sa rýchlo adaptoval na dosť nepravdepodobnú historku o 19 ročnom zabijákovi par excellence, pretože ak ho systém dokázal za pár rokov vycvičiť na takéhoto supermana, tak to predsa musel dokázať aj s tými ostatnými, ktorí naňho nestačia. Ono aj tá dejová línia v škole ohľadom šikanovania je vlastne zbytočná, lenže... Tichý zabijak skvele funguje a fungujú v ňom aj rôzne nevyhnutné aj menej nevyhnutné klišé. On totiž funguje najmä po emocionálnej stránke, ďalej má prehľadné akčné scény a vyvážené tempo. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Severokorejský mladík coby špion na jihokorejském území. Směs patřičné dramatizace, typické asijské akce a krapet nějaké té emoce a hlavně romance. Znát jsou motivy třeba ze seriálu ´Jump Street 21´ 12987-91) filmu ´Brutální Nikita´ (1990) a mnohých dalších. A k tomu v hlavní roli hvězda jihokorejské pop music. Jen tak pro porovnání, uměl by si někdo představit v hlavní roli špionážního thrilleru třeba někoho z chlapecké pěvecké formace Lunetic? Těžko, že? Tady se to stalo. Říká si TOP, ale jinak se jmenuje Choi Seung-hyun. Prý je pověstný hlubokým hlasem, rapováním a je vzorem laskavosti a dokonalého vzhledu. My ho neznáme, takže je nám to vcelku jedno, ale pro jihokorejce bylo zajímavé vidět mladíka se sladkou tváří v pozici vycvičeného zabijáka, který se navíc stále tváři poněkud naivně. Akčních scén není moc, ale na správný asijský film určitě stojí za to. Žánrově je do příběhu skutečně zamícháno ledasco, ale kupodivu to po scenáristické stránce funguje. I když pro někoho může v určitých místech nastat neochvějný zmatek. Samozřejmě nechybí ani politika mezi Severní a Jižní Koreou, která je však naštěstí jen jako doplněk děje. Špionážní politika je jinak jako všude jinde. Příběh se odehrává v době úmrtí severokorejského vůdce Kim Čong-ila a nástupu jeho syna Kim Čong-una, což je určitá zajímavost. Snímek tedy nabízí především dějovou dynamiku, směs intrik a množství emocionálního obsahu. Jisté zklamání může být u diváků vidící snímek ze stejného roku ´Eunmilhage widaehage´, který je tomuto snímku motivem hodně podobný. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To zas ze mě Korejci vydojili nějakou tu slanou vodu. Akčně-špionážní romantické drama jak rána opaskem na holou půlku. Všechny jednotlivé žánrové části tohoto slepence kupodivu sedí jak mají a fungují, ať už jednotlivě nebo jako filmový celek. Tedy až na ten závěr, který je... poplatný, nutný a v podstatě nepřekvapivý. On vlastně ani jiný být prostě nemohl, to nejde. Ale zrovna v tomhle případě, kdyby jiný byl, by mě to potěšilo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Jihokorejský filmový režisér Shin-woo Park byl filmovou produkční společností The Lamp původně ustanoveným režisérem snímku. Jeho nečekaný odchod od rozpracovaného projektu, nacházejícího se v dané době ve fázi měsíčního natáčení, způsobila nevole filmové společnosti porozumět jeho vlastní iniciativě, odrážející se v celkovém pojetí filmového námětu. Uvolněný post byl obsazen do této doby nezkušenému Hong-soo Park (hlavní asistent režiséra snímku The Front Line (2011)). (Conspi)

Reklama

Reklama