Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mr. Kim (Kim Myung-min), spící agent tajné severokorejské služby, je názorným příkladem toho, jak těžký život může takový spící agent ve skutečnosti mít. Společně se svými druhy se před celou jednou dekádou úspěšně infiltrovali mezi jihokorejské obyvatele nic netušící metropole, adaptovali se zdejším podmínkám a vyčkávali na přímí rozkaz svých nadřízených z poza hranic. Ten přichází zrovna ve chvíli, kdy má Kim rozdělaný výhodný podnik s ilegálně drženými pilulkami čínské výroby proti erektivní dysfunkci mužské populace. K přímému rozkazu svých nadřízených se nicméně otočit zády nesmí, to by bylo vážným porušením, po němž by následovala nejenom smrt jeho vlastní, ale také jeho rodiny, ženy a dvojice dětí. To Kim dobře ví. Záhy se střetává se svým přímým nadřízeným, bezprecedentním velícím důstojníkem (Yu Hae-jin). Kontaktuje zbylou trojici spících agentů, skrývajících se mezi nic netušícím lidem jihokorejským, a společně se připravují na nebezpečnou akci za účelem přímé eliminace vybraného vlivného vládního činitele, hledajícím azyl u svých jihokorejských spojenců. Situaci komplikují elementy poměrně všední, vztahující se k vysokému věku jednoho ze spících agentů, agenta Yoon (Byun Hee-bong), který sotva slyší, sotva vidí a v noci špatně spí. Agentka Kang (Yum Jung-ah), atraktivní svobodná matka, má naopak větší strach o svého nevidomého potomka, než o nějakého vládního zběha, s jehož eliminací si teď musí špinit ruce, a radikálně zaměřený ekolog, agent Woo (Jung Gyu-woon), při každé z mnoha příležitostí protestujíc proti utlačování lokálních chovatelů skotu, chová určité obavy o svojí vlastní farmu, o kterou, v případě jeho případného úmrtí, nebude se mít kdo postarat. Možná právě proto se Kim rozhoduje pro vytvoření dalšího, tajného plánu, jehož účelem bude několikamilionová loupež. Tu musí čtveřice naplánovat a provést bez vědomí svých přímých nadřízených souběžně s primární operací. Ale protože byť i ten nejdokonalejší plán tu a tam selže, agentům se situace záhy vymyká z rukou a primární operace končí fiaskem. Nastává boj o holý život a agenti musejí ochránit nejenom sebe, ale i své rodiny. A to i za cenu vlastních životů. (Conspi)

(více)

Recenze (3)

Sennhie 

všechny recenze uživatele

Podle mého na filmu jsou podstatné jeho první minuty, které rozhodují o tom, jestli snímek je na zavrhnutí či nikoli, a u tohoto snímku to bylo na okraji, protože to byly hodně slabé minuty, ale potom se film rozjede a podívaná je to přinejmenším slušná, vyvážená směsice komedie a akce. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to taková oddechovka,spíše konverzačka,akce zde moc není, ikdyž posledních 20 minut je výtečných bez střihu a občas se mi i zastavil dech při některých scénách, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. 60% ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o plitkou zábavu, je to slušná zábava, rozhodně větší, než jsem od toho čekal. Divák se nenudí, usmívá se (kam se poděla moje hora? Zatracenej rozvoj!), nebere si to moc klišé z jiných KLDR/KR filmů a dojde i na slušný akce. Dle mýho... stojí za zkouknutí ;) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama