Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pět krátkých příběhů pojmenovaných po titulních postavách Lucy, Grace, Allison, Eddie a Maggie, v nichž hlavní roli hrají pevné vztahy založené na naději a touze po vítězství, nabízí lepší pochopení toho co se stane, když milovanou osobu postihne duševní choroba.
Příběh "Lucy" sleduje ústřední postavu filmu, studentku práv, která je pohlcena děsivou temnotou schizofrenie. Nemoc ji dostane až za brány ústavu, kde se však díky podpoře nového přítele, léků a psychoterapeuta ocitne na cestě směřující nejen k uzdravení, ale i slibné budoucnosti.
Film "Grace" odhaluje bipolární poruchu skrze zkušenosti dospívající dívky, jejíž matka se s touto duševní chorobou potýká.
"Allison" je příběhem o uzdravení, který v sobě mísí prvky komedie i rodinného dramatu a odehrává se poté, co se nejstarší dcera Lucy vrátí po svém propuštění z ústavní léčby domů a vyzradí rodičům identitu nového přítele své sestry Alison.
Film "Eddie" zabředává do světa deprese viděného očima komikovy manželky, která se úporně snaží pochopit, jak může být její milovaný manžel Eddie tak uzavřený a plný smutku.
Ve filmu "Maggie" se vrací válečná veteránka z bitevního pole domů ke svému synovi a otci, avšak její život se díky nástupu posttraumatické stresové poruchy ocitne v troskách. Tu jí pomůže překonat až její právnička Lucy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Až teď, po týdnu, jsem zjistil, proč, že jsem vlastně tenhle film přidával do Chci vidět 😅 - kvůli Erin Cressida Wilson, která psala scénář k k Dívce ve vlaku a zde k příběhu Maggie, pokud jsem to správně dohledal, což teda žádná sláva. Moc jsem netušil, co od filmu čekat a jakým stylem to podá. Nakonec je to soft a zaměřené na část šílenství, kdy už postavám (šíleným nebo vedlejším) dochází, že s tím musí něco udělat nebo už na průběh léčby. Docela mi chybí, že tu nebyl příběh, kdy by postava byla šílená nepříčetným agresivním (až okolí ubližujícím) způsobem nebo kde by celkově docházelo k nějakému většímu zbláznění nebo tomu celkovému počátku šílenství. Líbí se mi spojitost postavy Lucy s jinými povídkami. K ní si určitě nějaký vztah vybudujete, což je milé. K ostatním vůbec, ale to se dá čekat a nijak to nádech povídky neovlivňuje. Dobrý je, že povídky jedou dost na stejné úrovni a stylu, takže to není nějaké skákavé, ale druhá povídka mi přišla trošku jinačí. 1. povídka - lepší tři⭐(brácha horší 4) | 2. povídka - 3⭐ | 3. povídka - 4⭐ [Rozhodně top. Potěší hodně sympatické postavy, zvrat a možná nejhlubší povídání o tom, jaké soužití s psychicky postiženým člověkem.] 4. povídka - 2⭐ [Určitě nejhorší. Strašně nudná, až jsem u ní usínal a skoro vůbec si ji nepamatuju.] | 5. povídka - horší 3⭐ (brácha 3) [Hlavní postava vzhledově strašlivá. Jako fakt. Vypadala strašně divně. Dokonce i jako náctiletá v některých záběrech. Kazilo mi to dost celou povídku.] Vyhodnocení: Já mám pro vás taky pět příběhů šílenství: 5 teen depresivno-emotivních holek z Twitteru se svými Tweet citáty ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele

Neotravuje se zbytečně rozpitvanými diagnózami; nevnucuje pouze pohled postiženého, ale hlavně jeho okolí a ani nerozptyluje s profláklými herci. A přesto byla zpráva doručena - jak to vypadá, když člověk ztratí tu jedinou věc, na kterou se může kdykoliv(?) spolehnout, když vše ostatní selže- svůj zdravý rozum. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Duševné choroby sú riadne svinstvo. Na človeku nie je nič vidieť, ale do hlavy mu zase nevidíme my. Neviem si to ani predstaviť ... aj keď viem, ako zlá psychika dokáže zničiť človeka. Tie dva príbehy, v ktorých nevystupovala Lucy nemuseli vo filme ani byť, celkom ma rušili ... aj keď ... Melissa Leo v tom druhom bola famózna (však ako vždy). Tiež si myslím, že na TV film je to kvalitný počin, ale celkovo len priemerný. ()

blazenka 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně působivý povídkový film. 5 příběhů duševně nemocných lidí, kteří prožívají něco, co duševně zdravý člověk leckdy nedokáže pochopit. A ani nemůže. Protože to nikdy neprožil. Tito lidé jsou stateční tím, že bojují. Bojují se svou nemocí, bojují s nepochopením okolí, bojují sami se sebou. A za to jim patří obdiv. Pro mě jsou tito lidé hrdinové, kteří nejsou vidět. Jejich hrdinství je v nich samých. Za mě 85%. ()

mirkath1 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled z druhé strany. Dokážu si jen mlhavě představit, co tito lidé musejí prožívat a soucítím s jejich utrpením. Každodenní boj je musí vysilovat a proto je tak důležitá pomoc nejbližších. Pokud o najdou odvahu pomoc darovat. Pěkné a uvěřitelné herecké výkony, zvlášť tichá bolest komika a jeho deprese.Pěkný film. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama