Reklama

Reklama

Vichr

  • Česko Rychlý jako vítr (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sny o letním táboře se rozplynuly! Čtrnáctiletá Mika (Hanna Höppner) ve škole propadla, a tak ji nyní rodiče (Nina Kronjäger a Jürgen Vogel) trestají tím, že musí strávit léto učením, a to v hřebčinci své přísné babičky (Cornelia Froboess). Mika ale u babičky kromě Sama, kluka, který pomáhá u koní a nedokáže z ní spustit oči, objeví i jiného velice zajímavého tvora. Je to Vichr, divoký a svéhlavý hřebec, s kterým nic nepořídí ani taková talentovaná krasojezdkyně, jako je Michelle (Marla Menn), nebo babička. Kůň se prostě nedá zkrotit. Mika se rozhodne, že přesto zkusí štěstí a v noci se vkrade do Vichrovy stáje. Tak začne neobvyklé přátelství dívky a koně. Mika zjistí, že se s každým koněm dokáže dorozumět. Povede se jí díky této nově poznané schopnosti Vichra zkrotit? (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

SWITCH WEEK CHALLENGE 1 / 1) WINDSTORM (2013). Tento film by som si asi nikdy dobrovoľne nepozrel ale stalo sa. Aj keď ma k tomu prinútila moja kamarátka s ktorou sme si dali výzvu ktorá spočíva v tom že ona musí týždeň sledovať to čo by som sledoval ja a naopak. A prvý film určite nebol sklamaním. Toto je skôr film typu koníkmi posadnuté dievčatá ale prekvapivo je to aj celkom fajn film. Je pravda že je to občas aj trápnejšie a je vidieť že je to mierené na dievčatá ale film je film a jeho kvalitu treba oceniť. Vzťah medzi koňom a Mikou (Ani ja neverím že som si spomenul na jej meno.) je dobre budovaný a zvrat bol tiež relatívne v pohode len nevyužila sa takzvane hlavná záporačka ktorá túži po nejakom mieste v nejakej súťaži. 1. film mám úspešne za sebou a už ma čaká len 6 ďalších "utrpení". HODNOTENIE: 7/10 ()

r007 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době německý film, který jsem viděla, ale bohužel stále platí, že to není nic moc. Nikdo mi to nevymluví, Němci prostě neumí točit filmy. A ještě takové téma...možná by to někdo natočil líp, ale už ten příběh je dost laciný. Naučit se jezdit za několik týdnů? A ještě skákat ? No prostě nesmysl. Ty dvě hvězdy jsou za tu krátkou sekvenci o rovnováze, důvěře, respektu a postřehu. Z toho by byl nádherný film. Třeba kdyby to točil J.J. Annaud. ()

Reklama

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Za mňa absolútka! Veľmi príjemná a milá podívaná, ktorá ma bavila, a najmä, zamiloval som si brutálne kone :). Hanna Binke v skvelej roli mladej, mierne rebelky, ktorá si nájde skvelú záľubu v koňoch. Dej som vopred odhadnúť nevedel, a hoci som pri tomto druhu filmu čakal happy-ending, konal sa inak, než som si to vôbec vedel predstaviť, za čo klobúk dolu. Okrem skvelej Hanny Binke vyzdvihujem aj mierne nenápadného a rutinérskeho Tila Prückner-a. Na záver mi nedá nespomenúť vynikajúcu hudbu, ktorá sprevádzala celý film - Ost-ov "hlavný hudobný motív" bol živý, vzrušujúci, gitarový, a najmä vytváral vynikajúcu atmosféru :). ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Ať je jak vítr. Ať ví, co chce, přitom sám sobě se dovede smát. Je zvláštní a zvlášť ne kam vítr tam plášť a má sílu, té neodolám“. Pohádka pro nezletilé, které si místo hustopřísných raperů lepí po zdech pokojíčku plakáty domestikovaných lichokopytníků. Všechna klišé podobných zápletek stlačena na jednu babiččinu farmu. A tak outsideři dobudou Olympu, rebelové najdou svojí road a láska a mír zvítězí nad lží a nenávistí. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jako je to film pro holčičky, co si věší plakáty kopytníků na stěny pokojíčku a sní o noci s Černým hřebcem, ale překvapivě dobře natočený. Příběh je klišé jako kůň, „zaříkávačka“ vypadá spíš animovaně, než skutečně, ale ty zásady výcviku jezdce – rovnováha, koordinace, rytmus, vytrvalost – a moudra o tom, že kůň vnímá naše záměry, pocity a očekávání, to není vůbec blbě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jméno Ostwind pochází z němčiny a znamená „východní vítr“. (Elis933)
  • Na filmovém festivalu v Mnichově v roce 2013 získal film dětskou mediální cenu „Bílý slon“, a to v kategoriích „Nejlepší filmový režisér“ a „Nejlepší mladá herečka“ (Hanna Binke). (Elis933)

Reklama

Reklama