Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

Happens 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že se film víc nesoustředil na právní stránku věci a "detektivní" část právnické práce. Místo toho film věnuje pozornost rodinným problémům a vytváří tak spíš rodinné drama, tedy film by se mohl přejmenovat na Otec, místo Soudce. Downey epickou stránku zachraňuje charismatem, ale nestačí to. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Robert Downey Jr. si po "šerlokáckych a ajronmenovských" rokoch trochu oddýchol a snažil sa dokázať svojim fanúšikom, že sa dokáže zhostiť aj civilnej postavy. Že sa mu to podarilo, o tom niet pochýb, spolu s menovcom Duvallom rozohrali herecký koncert, na ktorý sa rád každý pozerá. Vzťah otca a syna na bode mrazu, keď každé slovo je dovodom k hádke, je ústredným motívom príbehu, takže sa určite nejedná o klasickú súdnu drámu. Problémom filmu je však šialená minutáž, ktorá v pomalom rozprávaní posobí ešte hrozivejšie. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice dlouhý film, úplně zbytečně. Ačkoliv by se na první pohled zdálo, že v něm vystupuje hodně postav, o nichž je co vyprávět, opak je pravdou a stále jde jen o otce a syna, přičemž ostatní jsou pouze více či méně zbytečné nebo pohříchu nevyužité ozdoby (Billy Bob Thornton především). Navíc jsem Soudce viděl v nepovedeném českém znění, kdy na mě Robert Duvall mluvil naprosto nevhodným hlasem Jiřího Štěpničky (který se ale na rozdíl od ostatních kolegů "dabérů" alespoň snažil hrát). Dvě a půl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak se mi přes známého podařilo poprvé v životě (pokud nepočítám ty s CSFD) proniknout na předprojekci. Škoda, že jsem si nevybral výživnější film. Zato bylo výživný publikum myslel jsem, že ožralý, rušící debilové nadměrně konzumující křupavé bramborové lupínky apod jsou záležitostí CSFD projekcí, ale omyl vážení na kokota holt narazíte všude. Jeden takový se v půlce filmu zvednul a se slovy no to je, ale pakárna radši jdu dál chlastat se vypotácel ze sálu. No já jsem vydržel až do konce a hryzal jsem si nehty, ale ne tím jak byl ten film strhující, ale jak jsem se nudil. Proti soudním dramatům nic nemám, ale potřebuji v takovým film trochu reálný emoce a postavy co mě zaujmou a ztotožním se s nimi. Tady jsem nic takovýho nenašel. Na to je ten film příliš povrchní a nevstřícnej.I když má přes dvě hodiny, tak se v nich nic co by vás nadzvedlo ze sedačky neděje a to je ta nejzásadnější chyba. No nevadí nebýt té předprojekce zdarma, tak o to ani nezavadím.35% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama