Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Opravdový, chytrý, ale především smutný je Soudce. Když i věčně rozevlátý a arogantní Junior navodí člověku smutek na duši, je to pro mě jako pro diváka vrchol beznaděje. Občas mívám pocit, že ve filmařském světě opravdový = smutný, podobně jako podezřelý = pokérovaný. Snad je to ale v případě Soudce jen shoda okolností a ne kalkul. Pánům před a za kamerou nemám co vytknout, je to o tom, že z kina nerad odcházím smutný. (Auckland, NZ) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo dobré. Príbehovo silné, zaujímavé a pútavé, obzvláštne keď je tu taký vynikajúci casting. Emócie sa s plátna nasilu nevylievajú, čo je veľké plus, ale ani nechýbajú, o to sa zas postaral Thomas Newman s jeho hudbou. Ako je zvykom v Iron Manovkách, Downey väčšiu časť zastrešuje svojou charizmou, ale aj vedľajšie postavy si pri ňom dokážu ukrojiť svoj kúsok v príbehu a v samotnom závere zaujímavo rozdať karty (perfektný Billy Bob Thorton). 89% - 4* ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

V Americe tak oblíbený žánr soudního dramatu trochu násilně zkombinovaný s ještě oblíbenějším žánrem rodinného filmu, moc z toho kouká hollywoodský konstrukt a sázka na malou domů. Zjevným plusem Soudce je opravdu hvězdné herecké obsazení, Robert Duvall, Vera Farmiga, skvělý Billy Bob Thornton a samozřejmě Robert Downey Jr., který ovšem s jistotou uhraje jen part arogantního sebestředného a pragmatického právníka, tu druhou polohu po přerodu v empatického syna a bratra jsem mu nevěřil ani trochu. Ovšem nejvíc tomuhle celému slepenci nepomáhá fakt, že David Dobkin je jen průměrný režisér a jeho film vyznívá přes veškerý ten slibný potenciál tak nějak tuctově... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejdříve sebestředný výstup s arogantním proudem moči a pak se s pokorou a smířlivostí na tom samém místě kruh uzavře. A teď tu o právníkovi, který mluvil pravdu.. V sebevykrádající tklivosti Thomase Newmana zabalená trivialita, která dokáže občas pobavit (vypointované zvracení před budovou soudu), ale jinak naráží na limity scénáře i Davida Dobkina. Výkaly na podlaze koupelny nestačí, Duvall i Downey by si zasloužili něco opravdovějšího.. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Když si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) vyjede okolo 70. minuty na kole, má na sobě tričko skupiny Metallica z jejich studiového alba ".....And Justice For All" (Spravedlnost pro všechny) z roku 1988. (Terva)
  • Dve pesničky, ktoré zazneli v prvom traileri, sú "Hills To Climb" od Tima Myersa a "Walkabout" od skupiny We Are Augustines. (Sexy_Beast)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama