Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charles Ingvar Jönsson je prohnaný zločinec, který má společně se svým komplicem, starým dobrým strýcem Ralfem, neustále políčeno na nablýskaná drahá auta. Jednoho dne však náhodou ukradnou notebook patřící Anně Leně Wallentinové, generální ředitelce obří korporace, která na ně pošle svého špinavého stoupence z řad policie. Poté, co mu zavraždí strýce, vymyslí Charles mistrovský plán pomsty. S pomocí svého dokonale podivného týmu - nafoukaného podvodníka Vanhedena, depresivního odborníka na výbušniny Harryho a zavřeného specialisty na zámky Rockyho - provede tu největší loupež. (HBO Europe)

(více)

Recenze (17)

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tlačím tu těch 25-30% toto je jeden z těch Heist filmů, který si dlouho pamatovat nebudete, pokud u něj rovnou neusnete. Z větší části nuda, nezajímavý lidé a nezajímavý příběh. Ani nějaký šikovný abrakadabra se tu nekoná. Sice starší kousek ale něco málo by tam být už mohlo ... Je tam minimum okamžiků kdy otevřete oči a říkáte si jojonooo to bude ještě cool. Není a nebude. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Charles Ingvar Jönsson dá dohromady zločineckou partu ve snaze se pomstít lidem, kteří zabili jeho strýce. Další příběh o pomstě, tentokrát ze švédské provincie, který je doslova a dopísmene souhrnem nejrůznějších filmových a seriálových motivů v rámci daného žánru, jaké kdy byly nejednou k vidění. Už samotný začátek příběhu připomene zlodějíčky aut například ze 60 sekund. Postupné dávání party dohromady není třeba už ani porovnávat, a to se týká i samotné loupeže... Ano, trezoru. Skutečně hojně používané. Ona loupež však má neočekávaný průběh, který je ale ke konci plně vysvětlen, jako se to dělá v britském seriálu o podfukářích. A dalo by se pokračovat dál. Scénář není špatně napsaný, tudíž má pevný a skromný děj, i když je každou scénou předvídatelný. Filmový a seriálový fanoušek se však, i vlivem komornější atmosféry, bude neskonale nudit. Žádné napětí, drama ani humor. Jen taková obyčejná nízkorozpočtová vyprávěnka televizního charakteru. Ale kdyby po ruce nebylo něco lepšího, jako taková malá filmová alternativa postačí. ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Už jsme to viděli mnohokrát, hlavní maník dá dohromady partu fachmanů a společně chtějí buď vyloupit kasino ,banku a nebo se pomstít bohatému parchantovi, jako v tomto případě. Děj nikam nepospíchá a film od nudy zachraňuje poměrně krátká stopáž. Postavy jsou napsané tak trochu s odstupem a člověk má problém s nimi soucítit a nechat se vtáhnout do příběhu. Podobné filmy jsou o pár koňských délek vepředu, ale i tak to stojí za shlédnutí.Tři hvězdy jsou skoro moc, dvě by byly málo... ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč mi ty Švédi nějak nevoněj, ale tenhle film je docela dobrej. Pomalu se rozjíždějící děj, kterej se jen tak povaluje od ničeho k ničemu, přesto baví, chvílema napíná a ke konci něžně usíná. Vcelku jednoduchá vykrádačka všeho možnýho, která ve mě nenechala hlubší škodu, ale ani hlubší zážitek. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, akční, že by to bylo nějak akční, to se říci nedá. Jasně, že si musíme vyposlouchat, co všechno budou naši hrdinové s penězi dělat, až je budou mít. Love story je zde také, jak jinak. Takže když tyto nudné pasáže vynecháme, zbude asi tak 40 minut dobrého filmu s nejedním překvapením v závěru. Je to na diváka tak trošku podvůdek, ale milej. Pokud znám pointu, tak podruhé raději ne. Nota bene, že ani jeden z hrdinů mi nebyl sympatický a z Thorsonové jsem málem dostal kopřivku. Za to také plusy dolů. ()

Galerie (11)

Související novinky

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

Režisér Sněhuláka hledá vykoupení

25.06.2018

Tomas Alfredson, režisér univerzálně nenáviděného Sněhuláka s Michaelem Fassbenderem, by si rád napravil reputaci. Autor oceňovaných snímků Ať vejde ten pravý nebo Jeden musí z kola ven se proto… (více)

Reklama

Reklama