Reklama

Reklama

10 pravidel jak sbalit holku

  • angličtina 10 Rules for Winning Her Heart (festivalový název) (více)
Trailer 2

Hlavní hrdina nové filmové komedie Marek je typickým příkladem mladého mimoně, žijícího ve vlastním vesmíru. Je to chytrý a milý student astrofyziky, jehož největší láskou jsou nejen hvězdy, ale i horoskopy. Jeho dráhu mu však jednoho dne překříží dívka snů a Marek se zamiluje tak beznadějně, že ve škole není schopen ani udělat zkoušky. V tento moment se do věci obouvají jeho odhodlaní přátelé. Rozhodnou se povolat na pomoc a zasvětit do Markových problémů jeho otce, který je úspěšným vydavatelem řady bestsellerů na téma: jak získat ženu. Společně pak začnou Markovi připravovat velkou strategickou hru, díky níž by se mu mělo podařit najít cestu k milované dívce. Tím mu však zadělali na nejeden veliký průšvih. Marek pod vedením otce a přátel absolvuje velmi svérázný kurz dívčí psychologie. Platí ovšem v životě těch 10 zaručených pravidel přesně podle knížek? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (459)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Miroslav Donutil je záruka kvality, tam to bude vždy stejné, kde se prostě objeví on, tak se divák válí smíchy! A nejinak tomu bylo i u této české komedie :-) byl jsem až překvapený, protože jsem se ji dlouho snažil vyhnout, tak moc už nevěřím českým filmům! Nicméně je pravdou že mě film do děje okamžitě vtáhnul a já se bavil úplně po celou dobu. Určitě se asi nedá doslova řídit pravidly, které se ve filmu objevují, nicméně právě pro tenhle film to byla dokonalá dějová zápletka která z něj udělala zábavu o kterou asi šlo především. Film se pro mne stal právě tou zábavou relaxem a poutavou podívanou:-) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku slibně vypadající, v průběhu už ale průměrný film, který je jen z poloviny český a to mě trochu vadilo. Asi by film vypadal lépe, kdyby byl napsán čechem a potom kdyby zde hráli pouze češi. Dvě slovenky do českého filmu už je prostě moc... :D Jinak je to hodně crazy, takže to věrohodnosti také moc nepřidá. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tuctová oddychovka, kde herci hrají, že hrají, ale nějaký oddechový feeling to samo o sobě nemá, jak je to křečovité. Vynikající je kamera, ale celá ta zápletka, figurky, konopí, škola, tenis, seznamování, to vše působí tak strašně strojeně a uměle a nezábavně... Možná kdyby to dostal do ruky jiný režisér a obsadil jiné herce, tak by z námětu něco vytřískal. Většina vtipů vyzní do ztracena (a přitom nejde o nějaké zábavné vtipy nebo gagy), navíc je zde spousta trapné vaty, kdy je člověku stydno za herce i štáb. Hodně mi vadilo, že hlavní hrdinka chvilku chodí do nóbl obchodů a hraje tenis, aby se pak chovala jak blbec ze čtvrté cenové. Na odreagování teenagerů možná ucházející, ale jinak to není dobré ani na jedno podívání. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teenagerovská mainstreamová blbůstka od které jsem si s nadějí sliboval něco víc a tak tu hodlám srazit ty záplavy hvězd z oblohy CSFD. Lexa nám zestárnul (taky ho berou hvězdy), ale je stále stejně mimo a tak mu s tím jak sbalit roštěnku neradí Ozák, ale táta (hraný králem večerů ČT1 a ,,komikem'' mistrem Donutilem) . Ten má 10 zaručených bodů na sebe navazujících jak stoprocentně obloudit srdéčko dívky a jak dostat jakoukoliv vyhlédnutou do své moci. Samozřejmě vše začíná prvním jakoby náhodným setkáním na což navazuje druhá již oficiální schůzka, ohromení, letmé dotyky atd... Koncept nijak originální snad měli zachránit mladí herci... No já vím, že zhulenci u týnejdžrů jeli a jedou, ale tady tedy brkař Honza Dolanský u mně totálně pohořel. Pane Janáku, nejlepší zhulenec všech dob byl Jirka Macháček, to si prosím zapište... Od těch dob si režiséři myslí, že musí být zhulenec v každé komedii, protože je mimo a to je sranda (Můj vysvlečenej deník, Gympl, atd,..). Nemusí a není to sranda. Tady tedy ne. Nechápu co vedlo Dolanského k tomu aby se omáznul v téhle blbině coby věčně něco drmolící pacoš se Sandokanem na triku a v Jeff Lynovských brýlých a sombréru.... Vidět to v 15 tak by se mi to asi líbilo a přešel by mi cool. Leč není. Já čekal konečně po dlouhé době zase nějakou milou českou komedii (třeba klidně romantickou na téma balení ) a ono houbelec... Za vypíchnutí stojí celkem podařený soundtrack, jehož melodičnost sráží příšerně zpívaná česká angličtina, neb všechny písně jako v každé správné americké pubescentní komedii jsou pop-rockové a anglicky...... A tak dávám své jedno pravidlo, je - li vám víc než 15 na tohle ani nekoukejte. * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Díky doporučení padla po dlouhé době volba na český film a dočkal jsem se velice příjemného překvapení. Vtipná a až na pár zaškobrtnutí vcelku dobře zahraná komedie využívající těch nejotřepanějších klišé převzatých z amerických teen komedií, ale v českém prostředí působících docela neokoukaně. Matouše Rumla (kterého znám pouze jako Lexu) jsem vůbec nepoznal a dole role loosera pasoval výborně, Kristína Svarinská je sázka na jistotu (i když je její postava napsaná trochu ploše) a role Miroslava Donutila mě bavila od začátku do konce. Neduhy české kinematografie jsou přítomny i zde, ale ne v tak vysoké míře, jako to bývá jindy. Kdo nečeká intelektuální zážitek na úrovni, ale pohodovou nenáročnou romantickou komedii, zklamán nebude. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v Praze, v Jevanech, v lomu Štětkovice, v lomu Bořená Hora u Sedlčan a v zámku Mcely. Budova Koperníkova 10 ve Vršovicích, která ve filmu znázorňuje rezidenci francouzského velvyslance, náleží Diplomatickému servisu Ministerstva zahraničních věcí ČR a v době premiéry filmu byla k pronajmutí za 242 tisíc korun měsíčně. (Martin_L)
  • Automobil, kterým jezdí Filip (Jakub Prachař), je Kia pro_cee'd GT zapůjčená českým zastoupením značky Kia sídlícím v Čestlicích u Prahy. Odpovídá tomu i registrační značka 2ST 1149, která je pravá a byla vydána Městským úřadem v Říčanech. Automobil Kia Optima, který používá Markův (Matouš Ruml) otec (Miroslav Donutil), také zapůjčilo české zastoupení značky Kia. Moravskoslezská registrační značka použitá ve filmu (1TA 1044) není pravá, neboť v době natáčení snímku nebylo takto vysoké číselné kombinace dosaženo. (Martin_L)
  • Ústřední píseň„ One Player Game“ složili Miroslav Chyška a Dan Bárta, zpívá Albert Černý. „Snad nikdy jsem ještě nepsal pro jiného zpěváka,“ říká Bárta. Uvážil prý, že by neměl zpívat za chlapce, jemuž by mohl být tatínkem. [Zdroj: iDnes.cz] (Tonula)

Reklama

Reklama