Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně takovýto typ kriminálek mám nejradši. Ten typ kde nehraje prim kolik kdo vystřílí nábojnic a kolik litrů krve vyteče. Ten typ kriminálky, která je primárně jen o postupném budování atmosféry, o lidských vztazích a kde Vás ve finále i jediný výstřel postaví na nohy a zcela zvrátí děj. The Drop využívá potenciál hereckého jakoby "nezúčastněného" projevu Toma Hardyho, který jsme mohli také vidět v jeho předchozím filmu Locke na maximum, což posouvá uvěřitelnost snímku ještě o kousek dále a činí z filmu The Drop jednu z nejcharismatičtějších kriminálek, kterou jsem v roce 2014 viděl. „I had something once. I was respected. I was FEARED.“ ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy opět v roli hlavní dramatické postavy a opět vidíme naprosto precizní výkon. Celý film více méně visí právě na něm a na páru postavách okolo něj. Režie byla velmi dobrá a ztvárnění krimi atmosféry se mi líbilo i kvůli jisté originality. Žádné zběsilé gangové střílečky ani nic podobně nesmyslného, zkrátka jen velmi pomalý postup v ději, který se vyžívá na dokonalé atmosféře a dokonalých hereckých výkonech. Super film na večer. 80% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

No, No. I just tend the bar. Tak jako v roce 2013, tak i v roce 2014 je tento film jediným počinem Toma Hardyho. Zatímco Locke bylo skutečně originální a skvělé drama, tak The Drop je příjemná gangsterka co má srdce. Bob (Hardy) je pouze barman co toho příliš nenamluví a snaží se žít svůj osamělý život. Shodou náhod života pozná ženu (Rapace) a pejska Rocha. I když je film vlastně gangsterský thriller, tak přesto se nám tu začne rozvíjet romantická linka. Samozřejmě ne zrovna taková, jako by čekali fanoušky Pretty woman. Možná právě proto je mi film tak sympatický. Svým pomalým přístupem si získává srdce a barví postavy jako ze života. Bob si vezme Rocha k sobě a začíná se o něj starat. Tady bych řekl, že Tom se snaží skutečně hrát člověka, co nemá zkušenosti se psy. A jeho chování a přístup je vlastně neuvěřitelně sympatický. On vlastně celý film mi přijde doslova sympatický, příjemný. Děj plyne pomalu a nikam nespěchá. Charaktery se pomalu vybarvují a linky se dějově spojují. Jistě pomalé tempo nevyhovuje každému, ale tady mi přijde, že to byl právě záměr. Díky příběhu s psíkem a Boba v podání Toma Hardyho se z The Drop stala taková menší srdcovka roku. Bohužel ne taková jakou mohla být. (79 %) ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Pomalé tempo a kostrbatý dej sprevádza napínavá hudba, znejúca ako prísľub niečoho poriadne drsného. A čo sľúbi aj splní. Možno nie dokonale, no záver som si vychutnal ako ten Čečenec írsku whisky v newyorskom bare. Možno preto, že stále mám určitú slabosť pre gangsterky. A táto sa navyše snaží byť aj psychologická, čo viem oceniť nemenej. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí vcelku príjemne a to je pri filme hlavné. Systém záporákov, ktorí sa začnú postupne objavovať medzi hlavnými postavami, u tohto filmu skvele funguje a udržiava daj prehľadný a napínavý. Európsky rukopis viac ako zrejmý, ponurá atmosféra, excelentný Tom Hardy. Snímka má v názve Prachy, ale o tie ani tak nejde, hlavná dejová linka je iná. Dráma o prihlúplom barmanovi, okolo ktorého sa deje veľa špiny a on to snáď vôbec nechápe. Je to len barman, čo sem tam stráži zber špinavých peňazí, ale sám sa do ničoho nepletie. A k tomu sa zoznámi s krásnou Noomi Rapace. Je čas byť za princa a zachrániť ju. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama