Reklama

Reklama

Aokigahara - les sebevrahů

(festivalový název) (TV film)
  • USA Aokigahara: Suicide Forest (více)
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2010, 21 min

Kamera:

Jim Demuth
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážny dokument o lese samovrahov na severozápadnom úpätí hory Fudži v Japonsku, menom Aokigahara, ktorý je v poradí druhým najväčším miestnom v počte samovrážd na svete. Štáb sprevádza geológ Azusa Hayano. Ten už našiel pri obhliadkach okolo 100 tiel v posledných dvadsiatich rokoch. Počas nich sa snažil zamýšľať na motívmi ich konania a premýšľať o zmysle života. (ash99)

(více)

Recenze (11)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Dokument o "sebevražedném lese" pod horou Fuji, do kterého by jste na procházku jít asi nechtěly. Les opuštěných stanů, visících provazů a cedulek na rozloučenou s depresivní hudbou a atmosférou jak ze Záhady Blairwitch. Určitě jedinečné svědectví a hrůzných činech, které se na tak krásném místě odehrály. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Aokigahara – silný námět pro nejednoho spisovatele či filmaře/dokumentaristu, ovšem z tohoto kousku mám poněkud rozpačité dojmy. Už jsem viděl mnohem lepší dokument na toto ožehavé téma. Les sebevrahů jistě není zrovna místem, kde by se chtěla většina z nás vydat na procházku, ale osobně bych se chtěl na toto místo někdy v budoucnu podívat. Určitě ne kvůli spáchání sebevraždy, ale spíše ze zvědavosti. Chmurná historie tohoto místa má své „kouzlo“ a já rád navštěvuji místa, kam by normálně moji známí ani nepáchli a které mají poněkud temnější minulost…Nicméně v tomto případě jsem ocenil spíše samotné záběry z lesa a vypravování onoho průvodce, než to co se odehrávalo před kamerou. Přece jenom pokud opravdu pracuje jako „hlídka“ a jakýsi vyjednávatel se sebevrahy, tak by tam toho borce ve stanu jen tak nenechal… ()

Reklama

pursulus 

všechny recenze uživatele

5P.¬         Snímek působí na většinu lidí — což je viděti na textu komentářů — průměrným až nudným dojmem; i ti, kdož hodnotí vysoko, jsou na rozpacích a nedaří se jim napsati k tomuto snímku nic pozoru hodného. Já se k tomuto pocitu přiznávám také. Tudíž je mé opoznámkování nijaké, psané do počtu, novinářská rutina pro denní chléb. Nevím, co ještě bych k tak nezajímavě podanému, k tak průměrně podanému pohledu mohl dodati. Aha, to, že zajímavé je, že i ti, kteří zmiňují přímo nebo nepřímo průměrnost počinu, hodnotí počin jako nadprůměrný, to znamená, že dvě hvězdičky jsem dal jen já a dalších jedenáct spravedlivých.¬                 Podobně zajímavé komentáře: uživ. Foox, swamp, Psycho.R, Aywes. Ale i ostatní stojí za pozornost. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Údajně vše začalo rokem 1960. Kdy S. Matsumuto vydává román Xuito. Ve svém románu uvádí, že kdo zemře v tomhle lese čeká ho ráj. Možná proto má takovou " hojnost " sebevražd. Někdo však tvrdí, že to začlo ještě mnohem dříve. AOKIGAHARA - Les. kterej v dnešní době zná už asi skoro každej. Protože už o něm bylo mnoho natočeno a nápsano. Tomuto lesu patřil i jeden díl Dobyvatelů ztracené pravdy. A tohle je další dokument . 21 minutová procházka lesem sebevrahů s geologem A. Hayanou. Průměrnej dokument o hodně zajímavým místě. Ale jako předkrm před hororem dostačující. ()

althinka 

všechny recenze uživatele

váhala som, či vôbec hodnotiť ... nakoniec 4* za myšlienku, citlivé spracovanie tak ošemetného námetu ... a za možnosť pozrieť sa tam, kde sa reálne ani nechystám. Plus dokument bol pozretý po prečítaní knihy Aokigahara, Les sebevrahu ... takže ešte podporené esenciou strachu a smútku z nej ... privítala by som aj dokument o samotnom lese, fascinujúcich jaskyniach a magnetitovom podloží, ktoré Vám dopomáha k tomu, aby ste sa v hustom lese prízrakov úplne stratili ... čo dodať? Neschádzať z cesty a nesledovať pásky ... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama