Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 1
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (186)

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Attack on Titan po dekádě skončilo a navždy zůstane jedním z nejvýznamnějších počinů audiovizuální tvorby. Nejenže to je seriál, u kterého jsem pocítil fyzickou neschopnost zvednout se od obrazovky, ale hlavně je to seriál, který ze mě udělal anime fanouška a ukázal mi krásy japonské tvorby včetně mangy, protože jsem na konec čekat nevydržel. Právě manga zůstane anime poražena, protože Isayama musel spěchat, zatímco MAPPA nemusela (a díky tomu jsme se dočkali bizáru v podobě “Final Season Final Act Part 2”) a dodala ještě lepší finále díky rozšířeným dialogům. Když se takhle zpětně podívám na plakáty a zavzpomínám na všechny ty zvraty a hlavně ten žánrový i narativní zlom, který to přineslo, tak se vlastně nestačím divit, kam až jsme se dostali. Přiznám se, několik slz na konci ukáplo a já jsem vděčný, že jsem si tuhle jízdu mohl prožít a doufám, že mě ještě někdy něco chytne jako Shingeki no kyojin. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S anime mám v podstate nulovú skúsenosť, preto som sa do tohto veľmi nehrnul, keď som však prečítal obsah, povedal som si, že to bude stáť zato. No a rozhodne som sa nemýlil. Epický príbeh boja ľudstva proti titánom. Je to skvelo napísané, animácia je vynikajúca a do toho úžasný soundtrack. Postavy mi prišli troška otravné, hlavne hlavné (Eren, Armin), neskôr som si ich však obľúbil a čo je najväčší plus sú vedľajšie postavy, ktoré budete mať ešte radšej (Mikasa a hlavne Levi sú topka). Bitky skvelé, akčné a krvavé až až. Prvá séria za 5* a ďalšej sa neviem dočkať. Druhá séria za mňa prekonala prvú. Sprievodný soundtrack navodil zimomriavky, epické scény a jediné mínus málo Leviho, Mikasy a veľa Ymir a tej malej. Poďme ďalej. Tak máme tretiu, kde prvá polka je viac o postavách, kde každá dostane kopec priestoru. Levi je prvý krát neistý a všetky intrigy krásne vygradujú. No a druhá polka je už peklo s Titánmi kde prichádzame aj o hlavné postavy a je to brutálny nárez. Koniec už skôr len otvára dvere ďalšej sérii, tak poďme na ňu. Posledná séria je orgazmická, povinne každý pozrieť tento seriál. Viac samostatne pri nej napísané. Vďaka za tento masterpiece. "Shinzou Wo Sasageyo" ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na to jak slibný námět Attack On Titan má, jde o docela nudný seriál. Respektive zoufale nevyvážený. Většinu děje zabírají citové výlevy zpola hysterických postav, které jsou nejen otravné, ale pro zápletku téměř irelevantní. Následuje scéna útoku zabijáckých obrů a improvizovaná lidská obrana. A další epizodu se začíná nanovo. Plusem jsou dynamické a do určité míry pohlcující válečné scény a titulní píseň, mínusem odfláknutý scénář s dírami v logice, že by jimi prošla celá armáda titánů. A pochopitelně i to, že jsem si prakticky ke všem hrdinům rychle vypěstoval averzi. Mrtvými se tu naštěstí nešetří, takže každý žije v neustálém strachu z ušlapání, nebo sežrání. Nezbývá než doufat. ()

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

(2013) Jedno z nejlepších anime roku 2013! Unikátní animace, velmi silný a poutavý příběh, který nás vtáhne do doby, kdy lidé narazí na svoje přirozené nepřátele - obry. Skvělé postavy, každý vyniká něčím jiným, asi nejvíce jsem si oblíbila Mikasu a Leviho :3 A ty boje! Svižné, nespoutané, a občas i odporné, když usoudím, jakou spoušť po sobě nechávají obři. Z toho mi jde vždy mráz po zádech, v tomhle jsou teda odborníci... Jen to čekání na 2. sérii bude složitější, no snad to nějak přetrpím. ^^ ..... (2022) Ach ano, už je to nějaká doba od první série a mé recenze. A panečku, Attack on Titan se zapíše do historie jako jeden z nejlepších seriálů naší doby - tohle tvrzení myslím zcela vážně (momentální čtvrtá série zachycuje to nejlepší, co může AoT nabídnout). V prvopočátku to vypadalo na klasický shounen s průměrnějším příběhem a hromadou akce, ovšem můj původní dojem se postupně měnil a byla jsem neustále překvapována, jakým směrem se příběh ubírá. Vše má své opodstatnění, nic se neděje náhodně a i sebemenší scéna či věta bude mít znatelný dopad. AoT má navíc hromadu silných stránek - líbivou a přehlednou animaci (ano, mluvím jak o WIT, tak i MAPPA - obě dvě studia zvládla zadaptovat tento skvost naprosto perfektně), chytlavý atmosférický soundtrack, skvěle napsané postavy (ano, je jich opravdu několik), hromadu nezapomenutelných akčních scén i těch "klidnějších" momentů (mnohdy právě "dialogue-heavy" scény jsou tím gró celého seriálu). Ač se snažím sebevíc, nemohu přijít na žádné větší negativum, které by mi kazilo zážitek ze sledování Titánů. Někomu může vadit někdy až úmorně pomalé tempo epizod, někomu zase "zbytečná" brutalita či uřvané postavy (pozn. asi bych taky řvala, kdybych viděla titány) - prostě každý si něco vždy najde. Za tu dobu, co anime sleduji, se AoT pomalu ale jistě dere do mé TOP 10 a už teď nějak počítám s tím, že tam i zůstane. Každému vřele doporučuji, aby tento skvost zhlédl, udělal si na něj vlastní názor a podle něj pak pokračoval dál sledováním dalších sérií, případně jej sledovat přestal. Faktem ale zůstává, že se toto anime stane v očích mnoha kultovní záležitostí. ()

Klajnik

všechny recenze uživatele

Zajímavý koncept, kterej je přeplněný otravnými postavami, hnusnou animací (většina Anime nevypadá tak hezky jako Akira), debilním fázováním a promarněným potenciálem co se brutality týče. Nedal jsem víc než 6 dílů. Nese to příliš mnoho z toho, co na anime obecně nesnáším. ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Erwin Smith se stal prvním velitelem legie bez toho, aby ten předchozí zemřel. Dřívější velitel Keith Shadis se posléze po rezignaci stal výcvikovým instruktorem armády. (Dolero)
  • Dlouho nebylo jasné, kde a v jakém časovém období se příběh odehrává. Existovala spousta teorií, které zahrnují Evropu, Ameriku, minulost, budoucnost nebo i alternativní svět. Nakonec se ukázalo, že se odehrává na ostrově Paradis, který byl po velké válce izolován od zbytku světa, který je technologicky přibližně na úrovni počátku 20. století. Když se nakonec objevila část mapy světa, ve kterém se příběh odehrává, objevila se teorie, že Paradis je Madagaskar. (fallanga)
  • Vzhled velitele Průzkumné legie, Erwina Smithe, byl inspirován antihrdinou Ozymandiasem z komiksové série „Watchmen“ a jedním z tajných agentů z hudebního videa Paris Hilton jménem Paris for President. (Dolero)

Reklama

Reklama