Reklama

Reklama

Recenze (10)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká televízna hra na mačku a na myš, ktorá ma dobre rozmiestnené postavy aj situácie. Verhoeven prezentuje svet, kde každý podvádza každého a kde morálne hodnoty nefungujú ako by mali. Na druhú stranu všetci aktéri hry to akceptujú a v niektorých bizarných prípadoch aj vďaka tomu držia spolu. Úplná akceptácia chýb toho druhého. Skvelá jednohubka s charaktermi , ktoré fungujú aj na malom priestore. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Bohužel další rutina od mistra Paula Verhoevena, který od Hvězdné pěchoty nijak výrazně nepřekvapil, ale jsem u něj zvyklý, že první dojem nebývá nejlepší, takže druhé zhlédnutí by mohla výrazně pomoc... Od solidní snahy naplno zaútočit na Oscary v podobě válečného dramatu Černá kniha ztratil jako tvůrce trošku jiskru, dlouho se hledal a někoho by už mohla napadnout, zda je vůbec pro legendárního devadesátkového režiséra v dnešní filmové době ještě místo.. Steekspel je další podvolení se mainstreamu, ke kterému se tenhle slavný režisér v novém tisíciletí hojně snižuje.. Na necelé hodině se představuje série dialogovek, které skoro až s pocitem povinnosti občas tvůrci okoření nějakou svlečenou slečnou, ale už nemá takový nádech jako kdysi. Samotný příběh není úplně špatný, ale je nesmírně cítit, jak moc Verhoeven svojí poetikou ustupuje, z čehož někdy přechází skoro až do nudnějších pasáží.. Z hlediska obsazení a nakonec i postav nejnudnější snímek, který jsem od něj viděl (tzn. od Total Recall).. Možná, že jde o nejvtipnější film z jeho dílny, ale taky zatraceně zbytečný.. Koho tohle chytne, musí u předchozích autorových kousků asi umřít blahem, anebo nechápat, že to točí stejná osoba.. A tomu bych po zhlédnutí Steekspelu celkem věřil. 50% ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Když se Verhoeven s velkou pompou vrátil zpět do Holandska a natočil vynikajcí Zwartboek, tešil jsem se, že bude opět aktivnější s natáčením. Místo toho po 6 letech přijde s něčím co je dlouhé jak epizoda serálu a vypadá to, jako adaptace divadelní hry o proutnickém tatíkovi jeho rodině a firemních partnerech, kteří na něj šijou boudu. Zkrátka mírně humorná oddychovka, kde bohužel ani vražení nůžek do břicha těhotné ženy není tím, čím se zdá. 6/10 ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Vdaka kratuckej dlzke to je svizne aj stale zabavne. Verhoeven sa krotil (a je to k prospechu veci) a natocil si prijemnu ciernohumornu a cynicku oddychovku. Nie je to ziadny masterpiece, ale potesilo ma to dost velmi. Najma po tych jeho uchylarcinach zo zaciatku kariery, ktore som v poslednej dobe absolvoval. 8/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Verhoenova oddychovka, v níž je kromě jednoho polo-frontalu jeho rukopis téměř nepoznatelný. Podobně jako u Boha masakru se zde jedná o skromné, téměř divadelní drama několika postav. Na pozadí lechtivé zápletky leží klubko intrik, které protagonisté rozmotají až do... nudného konce. Steekspel rohzodně má na poli 55 minut, co nabídnout, zápletka je hutná, děj netrpí hluchými místy a nenachází se zde žádné artovské prostoje. Problém spočívá v tom, že děj je předvídatelný, šablonovitý a postavy dosti nezajímavé. Obzvláště mužské charaktery jsou vyloženě nesypmatické a svou arogancí otravné. Tam, kde Polanski buduje drama skrz gradující interakce barvitých charakterů, Verhoeven jen monotóně odkyvuje povinné dialogy v příliš uhlazeném, "sterilním" prostředí. 5/10 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama