Reklama

Reklama

Žlutá ponorka

  • Velká Británie Yellow Submarine (více)
Trailer

VOD (1)

Modří mizerové vyhlásili městu Pepřenii válku a poslali hrozivou modrou rukavici, aby zničila vše dobré. Kapitán Fred požádá o pomoc členy skupiny Beatles - Johna, Paula, Ringa a George. Ti s ním proplouvají se s svou žlutou ponorkou oceánem plným nástrah a nebezpečí. Mají jediný cíl - svrhnout modré ničemy a nastolit mír. Jedná se o barevný animovaný snímek, ve kterém nakonec hudba porazí zlo. (Adam_Musil)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

classic 

všechny recenze uživatele

Kvarteto chalanov z Liverpoolu v animovanom hudobnom snímku o nich,kde si prídu fanúšikovia na svoje. The Beatles je partia,ktorá experimentuje v Yellow Submarine,čo ešte viac baví,že animácia vysvetluje jednotlivé hudobné sekvencie a samotná anime obsahuje množstvo nápadov,ktoré mohli vymyslieť len„Brouci...” Snímok je atypický,čo pozerávam dnes,ale zmena poteší,že dostávam chuť,buď vidieť ďaľšie počiny od The Beatles,alebo skrátka vypočuť si najlepšie albumy,čo práve robím,keď píšem komentár. Myslím,že takému šialenstvu,keď prišli Brouci niekde spievať sa im nikto nevyrovná,a preto sú jedineční... ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Když se řekne psychedelie, hned vedle kaleidoskopických obrazců se mi vybaví beatlesácký animák Yellow submarine. Slavná čtyřka vyráží v kreslené podobě do podmořského království, které čelí útoku modrých hnusáků. Fascinující je například proplouvání mořem času, při kterém hraje nezapomenutelná When I'm Sixty-four. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film Beatles. Ještě ujetější, než Help, ještě vtipnější, než A hard days night. Sice jenom animovaný, praví Beatles se objeví až na konci, ale to nevadí. Jsou tu jejich nejlepší songy z let 1965 - 1968 (Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, Lucy In The Sky With Diamonds, Nowhere Man, Eleanor Rigby, All you need is love, When I'm Sixty-Four, Hey Bulldog, samozřejmě titulní Yellow Submarine). Děj je sice pitomej, spíš jsou to epizodky (Moře příšer a Moře děr vedou), ale vůbec to nevadí. Stejně si člověk pana Nikoho a Modrý Hnusáky oblíbí. Jak je u filmů Beatles zvykem, nejvýraznější roli tu má Ringo a nejvíc vzadu je George. A kreslenej Paul je větší sympaťák, než ten pravej. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodně za střízliva nelze sledovat. Je to halucinační jízda oblohou a snovým světem za doprovodu hudby Beatles. Myslím si, že píseň Lucy in the Sky with Diamonds vše vyslětluje. Btw. poslední futurama film má na začatku krásnou citaci/parodii - Benders Game! ()

muti 

všechny recenze uživatele

Film je asi dosť silné slovo, keďže ide o akúsi zmesku LSD tripov, a to riadnych, na pozadí zhuleneckych opisov akýchsi tém. sem tam príde originálna pieseň, aj keď neviem či film ponúka originálne videoklipy. Každopádne ponúka originálne tripy, ktoré sú miestami tak op, že nie je pochýb, že v tabaku mali primiešane aj nejaké to seno 😃plus to prespikujte akýmsi Monty Python feelingom a raznici je hotové ()

Galerie (65)

Zajímavosti (19)

  • Nikdo (Dick Emery), v originálním zněním Nowhere man, byl podle autora scénáře Lee Minoffa insipirován Sirem Jonathanem Millerem, divadelním ředitelem, scenáristou, režisérem a producentem s vystudovaným medicínským titulem v jedné osobě. (ČSFD)
  • Kresleného George namluvil Peter Batten, který byl pět týdnů před koncem natáčení zatčen jako dezertér. Jeho dabing pak dokončil Paul Angelis, který již mluvil Ringa a šéfa Modrých. Jméno Petera Battena tvůrci odmítli uvést do titulků. (Terva)
  • Skladba Hey, Bulldog byla podle samotných členů skupiny jen jakýmsi "odpadem z natáčení". Lennon ji hodnotil jako "nicneříkající odvaz", Paul jako legrácku podobnou samotné Yellow Submarine. (Robbi)

Související novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (více)

Reklama

Reklama