Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující životopisné drama mapuje třicetiletou životní cestu nejsilnějšího muže přelomu 19. a 20. století, který mimo jiných neuvěřitelných kousků dokázal udržet v každé ruce dva tažné okně, na zádech zvedl zátěž osmnácti dospělých mužů a jedním prstem zdvihl závaží o hmotnosti 240 kilogramů. (Morico)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

No jo Cyr bol borec a hlavne hračka prírody... o tom žiadna. Čítal som o ňom veľa vecí a preto som sa potešil keď som našiel tento film. Film sám o sebe nie je zlý, možno trošku zbytočne natiahnutý, ale nie zlý. Obrovský problém je však casting. Do hlavnej úlohy obsadili tučniaka bez svalov a o tom jeho kolegovi, ani nebudem hovoriť.... ten mal problém na tých krivých nohách nosiť sám seba. To sa potom ťažko verí všetkému v tom filme, keď na obrazovke pobehuje dlhovlasí vepřík a dvíha dve tony. Takže aby som to uzavrel... nie je to zlé na životopisný film, ale je tam trošku málo akcie a trošku veľa tárania. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Louis Cyr je určitě zajímavá osobnost, ale podle toho, co jsem vyčetl, jeho životní příběh zase tak zajímavý není, A to se asi odrazilo i ve filmu. Prostě je to jen o strašně silném chlapovi, který tu svojí sílu dokázal prodat. Nějaké kontroverze se tu prakticky nekonají, hrdinovi těžké začátky jsem také nezaregistroval a odvrácená tvář slávy vlastně přijde až na konci, ale nepůsobí to nijak intenzivně. Pokus o násilné naroubování komplikovaného vztahu s dcerou na mě také nijak zvlášť nezapůsobil. Na dokument bych se s chutí podíval, ale film nudil. 30% ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Ale jo, takhle jsem si to nějak představoval. Autobiografický film o nejsilnějším muži, který kdy žil. Žádné neuvěřitelné tempo, efekty či přesah; Louis Cyr je komorní film o kanadském silákovi, který kromě jeho neuvěřitelných kousků zachycuje i jeho životní cestu včetně všech útrap mimo pódium. A to poměrně věrně. Ve filmu sice nenalezneme mnoho zásadních momentů jeho života (kariéru policisty, těšení se oblibě v Evropě či mnoha jeho siláckým kouskům), ale to vůbec nevadí, neboť životní cesta tohoto muže vydá i tak bohatě na 130 minutovou stopáž. A byť je celý snímek těžkopádní jako Louis sám, divák se nenudí - na to je až příliš ohromen výkony, které tento na první pohled vypadající cvalda předvádí. Je bez debat, že byl jedním z nejsilnějších mužů planety a vůbec nevadí, že se konkrétní měření jeho pokusů různí. Desítky kilo sem, stovky kilo tam, když vám někdo na zádech zvedne dvě tuny, ustupuje exaktnost údivu. Kdo čeká melancholickou sondu do životní poutě nejsilnějšího muže, který kdy kráčel po Zemi, nemůže být zklamán. A kdo s tím má problém, tak za ním přijde jeho potomek, popadne a vyhodí oknem, jak to dělávala jeho mamka. Vskutku úctyhodný příběh muže, který si nezaslouží být zapomenut. Nejlepší soundtrack z filmu: Main Theme. 70 % ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁMY A PÁNOVÉ, NÁŠ MOCNÝ, VÝJIMEČNÝ, NEJVĚTŠÍ Z NEJVĚTŠÍCH, NEJSILNĚJŠÍ Z NEJSILNĚJŠÍCH, JEDINEČNÝ LOUIS CYR!…“ /// To takhle jednou Louis zvedl šutr… Příběh o nejsilnějším týpkovi světa je příběhem o útěku z bídy. Louis Cyr nebyl žádnej vobyčejnej Ota Zaremba (taky zobal? Hovno, mlíko pil…), nýbrž nevobyčejnej zázrak přírody. Jeho životopis je zajímavě zpracovanej, nenudí, je plnej zvedání železa a cirkusovejch kousků… možná bych to na ty 4* mohl zvednout… Víte co, seru na to. Silný 3*. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Biografii, kterou napsal spisovatel a scenárista Paul Ohl, číst nebudu. 2.) Nevím, co všechno se dá dokázat jedním prstem (…ale holky, nechte toho…). 3.) Thx za titule ,,Jolinar“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzajímavějších dokumentů o nějakém významném člověku,co jsem kdy mohl vidět.Před zhlédnutím jsem žádného Louise Cyra neznal a teď už to vím.Tvůrci to pojali výborně a nastínili vám to do nejmenších detailů,za což jim patří obdiv.Ten člověk byl opravdu neuvěřitelný.A hlavně v té době nebyly žádná anabolika ani steroidy,takže tím jsou jeho výkony ještě neuvěřitelnější.Přesto dávám čtyři hvězdy,ale to neznamená,že se mi na filmu něco nelíbilo.Film se mi velmi líbil a čtyři hvězdy jsou zde adekvátní.Hodnocení:85% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen ve více jak 21 lokacích, objevilo se v něm kolem 130 rolí, 500 kostýmů, 50 koní a přes 20 replik siláckého náčiní rekonstruovaného dle muzea artefaktů Louise Cyra. (Morico)

Reklama

Reklama