Reklama

Reklama

Sea Wall

Krátkometrážní / Drama
Velká Británie, 2012, 33 min

Režie:

Simon Stephens

Scénář:

Simon Stephens

Hrají:

Andrew Scott

Obsahy(1)

Krátkometrážna snímka režiséra a scenáristu Simona Stephensa zaujme nielen tým, že je natočená na jeden strih a odohráva sa v jednej miestnosti s jedným hercom. Pozornosť púta najmä rozprávanie Alexa, muža, ktorý v polhodinovom monológu hovorí o láske, potápačstve, viere, o tom, že je presným opakom Daniela Craiga, a dojímavo, vtipne, srdcervúco a dôverne najmä o Lucy. (albionlady)

(více)

Recenze (5)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Do oné osudové věty "You know what the cruelest thing I ever did to anybody was?" jsem se nemohl ubránit myšlenkám na Gatsbyho; potom se už Sea Wall vydalo po své vlastní dramatické cestě, v jejíž půlce vám chvíli potrvá, než si s mrazíkem v zádech plně uvědomíte reálnou sílu toho, co se vlastně stalo. If this can happen, anything can happen... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Mistrovské dílo ... Poklad kinematografie ... Příběh, který rozesměje a zároveň vyrazí dech ... Sea Wall je ukázkou nejen neuvěřitelného talentu Andrewa Scotta, ale taky ukázkou toho, jak se může během vteřiny změnit celý život ... Příběh začíná nevinně, úsměvně, člověk se uvolní a zaposlouchá se do vynikajícího monologu Alexe. Ale i přes všechnu tu pohodovou atmosféru je zde něco špatně ... Člověk čeká zvrat každou chvíli, ale když přijde, zjistí, že na něj nebyl připravený ... Andrew byl tak úžasný, tak stoprocentně věrohodný, že jsem seděla se zatajeným dechem a věřila mu každé slovo ... Najednou přede mnou nestál Andrew, ale Alex, který to všechno opravdu zažil na vlastní kůži ... Který to všechno viděl ... Z milého a uklidňujícího povídání se během sekundy stane příběh, při kterém člověku zamrazí ... Při kterém se člověk ani nemůže nadechnout ... Příběh, který se může stát každému z nás ... Nádherný, dojemný příběh ... Andrew Scott zde právě potvrdil, jak skvělým hercem je ... Jestli vás tohle nedostane, tak už asi nic ... ()

Reklama

Bukk 

všechny recenze uživatele

Minimalistický snímek, který naprosto využil hereckého umu Andrew Scotta a ten během těch 30 minut dokáže příběh Alexe opravdu přivést k životu. Vše tak krásně zapadá do sebe, až se mi to nechce věřit. Teď mám ten pocit, že už nic jiného dlouho vidět nechci. Ano, takový zážitek to byl. ()

albionlady 

všechny recenze uživatele

Na tých tridsať minút skutočne nikdy nezabudnem. Silné, smutné, na zamyslenie, prepletkané nečakanými vtípkami a poznámkami. Ten príbeh nerozpráva Andrew Scott, ale Alex . Veríte mu každé jedno slovo, prežívate všetko s ním, smejete sa s ním, narozdiel od neho možno aj plačete. Dychberúca snímka po ktorej mám pocit ako tuto Bukk, že ešte dlho nechcem vidieť nič iné. ()

kornflakeska 

všechny recenze uživatele

Geniální. Scott zde ukázal, že má neuvěřitelný talent. Je vidět, že využívá svých hereckých praktik z divadla. Sledujeme 30 minutový monolog, který byl natočen bez jediného střihu, ale herecký projev zůstává plynulý a velice autentický. Nesklouzává ke stylizovanému projevu herectví, ve všech oblastech zůstává realistický. Důmyslně však pracuje s mnohými aspekty výrazového herectví. Dotváří profil postavy nejen pomocí hlasu, ale perfektně ovládá své mimické dovednosti a práci s dechem. V průběhu celého filmu sice manipuluje s emocinálním cítěním divákům, ale neustále nám poskytuje momenty překvapení. Tento snímek mě rozhodně nenechal chladnou - smála jsem se, vzápětí se jsem brečela a posléze byla napjatá, jak to skončí. Dobrý film nemusí mít miliardové rozpočty, občas postačí talentovaný herec jako Andrew Scott. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama