Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (256)

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Z tim ze posrali co mohly.. a i to v co ani nikdo nedoufal ze to da jeste vic dokurvit. Jako serial pod kridli Disney, by to bylo mozna dobre.. bohuzel jako plnohodnotny celovecerak to dopadlo velice velice spatne... po vsech strankach, z tim ze ta trikova je ten nejmensi problem. kdyz uz nic, tak bylo aspon vtipne.... dejme tomu. Bohuzel ty pohadky okolo, uplne prekopana Mythlogie a podobne... sladsi nez Twilight, lepsi nez Inmortal:Cob ... kazdopadne jsem velmy sklaman vyslednym dojmen... dle meho ocekavani co jsem do toho vkladal ... velke velke zklamani. :/ Ale za tu investici... tedy rozpocet.. kdo vi, treba se uz mozna brzo dockame jeste sladsiho a stupidnejisiho pokracovani a nebo ze by ne? 8) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pro upíry mám od dětství slabost, takže jsem neváhal a přečetl si první díl úspěšné série. V českých kinech film prosvištěl rychlostí zvuku, takže jsem tohle promeškání dohnal až na služební cestě ve Vídni. V sále sedělo pět diváků, což ve mně vzbudilo neblahé tušení, že se tahle filmová adaptace nesetkala s diváckým úspěchem a může následovat osud např. Zlatého kompasu. Přitom by to byla velká škoda, neboť se domnívám, že se film opravdu povedl, nenudil jsem se. Jestli se budou "chytat" i diváci, kteří knihu nečetli, úplně nedokážu posoudit. Zoey Deutch je pro roli Rose jako stvořená, Francouzi určitě v komentářích použili slůvka "craquante". ()

Reklama

Allien.9 odpad!

všechny recenze uživatele

Bez rychloposuvu prakticky nekoukatelné. Filmová adaptace "Vampire Academy" není nic jiného než nízkorozpočtová přehlídka neherectví a neskutečně debilních dialogů, na které není pozitivního vůbec nic. Trailer zas až tak šíleně nevypadal, výsledek je ale skutečně dno dnoucí. Knihy se (možná) dají, ale tohle... ()

Zoey90 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem mezi dvěma a třema hvězdičkama, ale pak jsem si řekla, že se děj, když už nic jiného, byl rychlý a člověk brzy zdárně dospěl konce. Je to splácání všech klišé, co kde našli, ale pořád si říkám, že hlavní hrdinky tak procítěně netrpí jak v jisté pochybné trilogii Bella. Přiznejme si, že to je natočeno pro specifické pubertální publikum a pořád je výchovnější sledovat, jak se musí učit bojovat, než v současné době velmi oblíbeně vtloukaná myšlenka do hlav všech puberťaček a to, že o každou zamindrákovanou nerozhodnou kysnu budou bojovat úplně všichni sexy týpci v okolí a stačí, když jen se slečna bude kousat do rtu a bude dávat výmluvné tupé pohledy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vampire Academy vypadá jako úvodní film k následnému seriálu, což se odráží i na celkovém dojmu, který ovšem bohužel odpovídá maximálně tak zhruba úrovni slabé teenagerské telenovele, určené především pro více než nenáročná pubescentní děvčata, která se nechají utáhnout i na té nejnenáročnější možné filmové podobě, co lze snad vytvořit. Celé to totiž působí strašně naivním a především naprosto nepřesvědčivým způsobem, za což ovšem dávám hlavní vinu tvůrcům, kteří si zde absolutně s ničím nedokázali poradit tak, aby to působilo alespoň po filmařské stránce nějak důstojně, jenže opak je pravdou, jelikož mi to celé přišlo strašně špatně sestřihané, příběhové poskládané, i na jednoduchost zápletky zbytečně chaoticky odvyprávěné a nezábavné, s tunou strašně triviálních dialogů, které jednotlivým postavám vycházeli z úst vyloženě směšně, celé je to pak naprosto i bez tempa, závěrečná gradace je jinak dost úsměvná a ústřední zvrat v ní použitý je pak sice možná překvapivý, nicméně i tak stále jen na úrovni něčeho velmi mdlého, dále atmosféra a napětí tu absentují úplně, a co se jednotlivých postav týče, tak takový soubor nevýrazných a nesympatických trotlů se taky jen tak nevidí, nehledě na výkony jejich představitelů, které nemohu též hodnotit jinak než jako trapně přehrávající borce z laciných béček. Já na tuto podívanou zkrátka nechci být vážně až tak přísný, ale pravdou prostě je, že většina diváků tento snímek nebude hodnotit jinak, jelikož je to fakt velká bída. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • S přízviskem "Blood Sisters" přišli filmaři kvůli poutu mezi hlavními hrdinkami Rose (Zoey Deutch) a Lissou (Lucy Fry). Hlavním důvodem však bylo to, aby si fanoušci nepletli film se známou upírskou ságou Twilight. (kklepkaa)
  • Originální název filmu má původ v knize od Richelle Mead. Původně chtěla Richelle knihu vydat pod názvem "Vampire Academy: Blood Sisters", ale nakladatelství si myslelo, že se kniha bude lépe prodávat pouze pod názvem "Vampire Academy". (Anez99)
  • Natáčelo se od 28.5.2013 do 20.7.2013. (Hal_Moore)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama