Reklama

Reklama

Rose Hathawayová je dhampýrka, napůl člověk a napůl vampýr. Dhampýři jsou zároveň strážci Morojů, což jsou klidní a smrtelní vampýři, kteří žijí diskrétně v našem světě. Posláním dhampýrů je chránit Moroje před krvežíznivými vampýry - Strigoji. Dhampýrka Rose se svojí kamarádkou, morojskou princeznou Lissou, prožívají různá dobrodružství. Zkoušejí sílu jejich přátelství, trpí a ztrácí milované lidi. Tenhle film vypráví jejich příběh... Morojská princezna Lissa a její nejlepší kamarádka Rose uprchly ve smrtelném strachu z vampýrské akademie, ale po dvou letech byly vypátrány tajemnými strážci a odvlečeny zpět. Znovu se tak ocitají v obrovském nebezpečí, protože na akademii se mohou pohybovat nebezpeční Strigojové. Ti chtějí Lissu zničit, protože jako jediná dcera urozeného morojského rodu je překážkou jejich plánu na ovládnutí světa vampýrů. Naštěstí je tady ale dhampýrka Rose, v jejichž žilách se smísila krev vampýrů a lidí, takže dokáže zlým Strigojům lépe čelit. V tajemném a ponurém světě akademie ale nebude snadné odolat všem nástrahám a zradám: Lissa bude muset opatrněji využívat svých nadpřirozených schopností, aby nepadla do strigojské pasti, a Rose se musí vzdát velké lásky, aby mohla kamarádku ochránit a za žádných okolností ji nezklamat. Jediné, nač se totiž mohou obě spolehnout, je jejich vzájemné pouto, jejich přátelství... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (12)

Trailer 4

Recenze (256)

juta 

všechny recenze uživatele

Divák nemá šanci přijít filmu na chuť, protože hned od začátku je zavlečen do děje, který už je dávno rozjetý a není tu tedy kouzlo poznávání zdejšího světa. Navíc je film divně sestříhaný a dějová posloupnost tu jakoby úplně chybí. Všechno je moc chaotické a to samozřejmě kazí celkový dojem. Není tu skoro nic, co by šlo pozitivně hodnotit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Nebola to až taká trapošina, akú som čakal. Ale i tak patrí do kategórie celkom zbytočných urpínskych filmov. Je to celková nuda, skoro nič sa tu nedeje a keď aj áno, tak je vidno, že rozpočet pre tento film nebol moc vysoký. Nie je to moc dobrá napodobenina Twilight ságy. Ani herci sa moc neukázali a po scenáristickej stránke to bola malá tragédia. Slabé 3*. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jeden vzkaz normálním filmovým divákům : Pokud jste při smyslech, tak vás chraň ruka všemocného Aláha aby jste vůbec ať už vědomě či nevědomě zabrousili na profil tohohle filmu proboha! Už tu jste? No tak dobrá to jste tedy udělali pěknou blbost, ale hlavně neudělejte ještě větší jako já a za žádnou cenu na to nekoukejte!!! Jo aha? Už jste udělali i tuhle chybu a koukli se na to?? No tak dobrá tedy jste nepoučitelní jako já, ale co už někdo to musí patřičně odjebat aby ty přestřelený procenta trochu spadli. Čas od času prostě není na škodu vyhledat podobný odpudivý zážitek abych pak měl co odstřelit. A nebo ne já kecám ve skutečnosti jsem masochista a sledování podobných filmů mi způsobuje neskonalé potěšení... ale pšššššt nikomu to neříkejte... Jééé kurvazdrát už jsem to na sebe tady vyžvanil no co nadělám aspoň mi tihle tupíři a tupírky nevysáli prachy z peněženky za návštěvu kina, ale pěkně v klidu jsem si to stáhnul. Takže tentokrát udílím milost a k tomu 15% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak nakoniec to nie je taká tragédia, je fajn, že tvorcovia nekopírujú okato Twilight. Len je otázne, nakoľko môže zase nejaká nová young adult upíria mytológia zaujať aj niekoho iného, než dievčatá od 10 do cca 18 rokov. Asi už nikoho. Čo tu robia Olga Kurylenko, Joely Richardson a predovšetkým Gabriel Byrne, je vskutku záhadou... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Pijí vám krev mraky týnejdžrů, nadšeně hýkající u nejrůznějších Tvajlajtů? Pracně jste vytěsnili vzpomínky na šikanu na učilišti? A nevěříte, že grilovaný psychopes na česneku může být fakt mňamka? Pak se této okusovací romanci z krvesajných Bradavic vyhněte velkým obloukem! Ovšem jestli jste někdy v pubertě hasili žízeň nejen v hospodě, ale i z krku spolužačky, dobrovolné dárkyně ("Jen si hryzni, však od čeho jsou kamarádky, no ne?"), mohlo by se vám v téhle středoškolské transfuzní stanici líbit. UPOZORNĚNÍ: film není vhodný pro hemofiliky, zapšklé důchodce, stomatology bez atestace a verbala. Zcela nevhodný pak je pro militantní environmentalisty (ahoj ségra ;-) Posuďte sami: chudinkou vránou bylo jebnuto o sokl sochy, rozpárali tam lišku, mezi dveřmi trhnuli kocoura a jako bonus zaživa upálili dva roztomilé pejsky. Ovšem ti vampýři-dhampýři, shromažďující se pravidelně v kostele, a naslouchající uvědomělým upířím plkům z kazatelny, ti byli děsně šik. Bram Stoker by se nestačil divit. A obě holky zubaté, Rose i Lissa, sice většinou jen krafaly o holčičích starostech a řešily, od kterého spolužáka se nechat či nenechat ... ohryzat, ale občas měly fakt dobré hlody! :-) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (17)

  • Posledným hercom, ktorý dostal možnosť zahrať si vo filme, bol Dominic Sherwood. Úlohu Christiana Ozera dostal len niekoľko dní pred začiatkom natáčania. (beso74)
  • Když ředitelka Kirova říká: "Mohla jsem být modelka. Jeden muž v Miláně mi dal svou vizitku, když mi bylo 16." Olga Kurylenko, která ředitelku hraje, začala svou kariéru jako modelka v Paříži, když jí bylo 16. (Hal_Moore)
  • Richelle Mead, autorka knižní série "Vampýrská Akademie", si zahrála cameo jako jedna z učitelek na Akademii svatého Vladimíra. (EveStump)

Související novinky

Po Divergent přijde Insurgent

Po Divergent přijde Insurgent

13.02.2014

Stmívání odstartovalo fenomén knižních adaptací pro mladistvé, které se pokouší nasbírat divačky přes odvážnou hlavní hrdinku a nadpřirozený koncept. Ve šlépějích Twilight ságy se snažily kráčet… (více)

Reklama

Reklama