Reklama

Reklama

Děti se vracejí

Trailer

Setkání dvou přátel po letech iniciuje pohled do jejich minulosti, přesně řečeno na konec posledního roku střední školy. Oba hrdinové chodí za školu a životem prochází spíše nahodile, než plánovaně. Shodou okolností se pro oba začnou rýsovat slibné kariéry, pro jednoho na poli boxu a pro druhého v řadách jakuzy, japonské mafie. Paralelně s hrdiny film sleduje i profesní a osobní osudy jejich spolužáků. Snímek vznikl podle autobiografické knihy režiséra Takešiho Kitana, který skrze postavy rozehrává různé cesty, kterými se on sám mohl po střední škole vydat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

bassator 

všechny recenze uživatele

Né nijak přezáživný film kde jsem se chvílemi i nudil. Vůbec mě nebralo jak partička nudících se spratků šikanuje ostatní, nebralo mě ani to jak se jejich životy začali ubírat nečekanými směry. Chytnul mě až jejich pád z vrcholu na zem a líto mi bylo jak nakonec "zoufale" dopadli. Lidsky a s citem vyjádřena pointa celého filmu... - 7. 12. 2012 - 70% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Zoberte si úplne obyčajný príbeh o nejakom tom životnom ciely , obklopte ho vedľajšími postavami ktoré slúžia ako katalizátor činov hlavných hrdinov, spravte hútny scénar ktorý nie je sentimentálny a aj keď niektoré postavy sa zdržia na obrazovke celkovo asi dve minúty dokážete sa s nimi vcítiť. obaľte to neskutočne pôsobivou hudbou a nechajte Kitana aby to zrežíroval a dostanete snímku ktorá je ako jeho ostatne diela neočakávaná, baladická a humorne tragická, pretože Kitano sa na svet a problémy pozerá s miernou nadsázkou a humorom. Prerod hlavných hrdinov a vlastne tápanie čo zo životom, nájdenie cieľa a klesnutie na úplne dno aby mohli začať odznova je pôsobivý, melancholický a známi. Každopádne štruktúra tohoto filmu mierne kolísa s kvalitou a to pre to že aj keď je film slušne rozbehnutý a nenudí aj keď nie je pre každého chýba tam nejáky pamätný okamžik. Vo vašej mysli budú krásne obrazy ešte dlho rezonovať v hlave - jazda kamarátov na bicykli, pomsta jakúzy, behanie. ale to je všetko osobne ma najviac dojala línia chlapca ktorý sa zaľúbi do servírky a na konci zomrie a aj keď sú manželie nedokázal ju uživiť a jeho snaha sa mu nakoniec stala osudným tak isto ako aj všetkým čo mali určení jasný cieľ. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Existuje řada boxerských nebo chcete-li sportovních filmů, jejich většina stopáže se nezabývá boxem/sportem, ale ještě jsem nezažil film, který by věnoval tak velkou porci určitému sportu (boxu) a přitom o něm téměř nepojednával. Takeši Kitano po těžkém zranění chtěl uchopit svůj další (tzn. tento) film vážně, ale tím jej bohužel připravil o své kouzlo - neotisknul do něj snad nic ze svého rukopisu. Přátelství ústřední dvojice mohlo rozhodně vyniknout lépe, stejně tak boxerské části mohly být lépe zhodnoceny... Anebo mě to prostě nějak minulo. 5/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pekné, umiernené a zmierlivé... len škoda, že asi až príliš také. Ale natočené je to s citom a zmyslom pre detail, tu Kitano samozrejme nemá problém. Možno je to môj problém, že ma osudy týchto dvoch flákačov bez akéhokoľvek zázemia (žiadna rodina, žiadne priateľky... zámer? aký?) nestrhli tak, ako som u tohto režiséra zvyknutý. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se to vubec nezda, ale vyklubal se z toho nadherny film o zivotnich cestach a osudech, ktery tucne zvyraznil Joe Hisaishi, jehoz hudba je naprosto bozska. Dlouho se mi nestalo, ze bych si kvuli hudbe poustel finalni titulky asi 5x za sebou. Dalsi z uzasnych kousku Takeshiho Kitana. 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Obě ústřední postavy Masaru (Ken Kaneko) a Shinji (Masanobu Andô) a jejich spolužák Hiroshi (Michisuke Kashiwaya) jsou založeny na skutečných lidech, které Takeshi Kitano znal na střední škole. (PetrPan)

Reklama

Reklama