Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina (Jota) se postará o ženu, která se vybourala na motorce. Ta si nic nepamatuje, a tak Jota ženě namluví, že je její přítel a už 4 roky spolu chodí. Pojmenuje ji Liza (podle své bývalé přítelkyně Elizy, kvůli které chtěl právě spáchat sebevraždu) a odjíždí do kempu U Zrzavé veverky.... (xjane)

Recenze (68)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Po Sex a Lucía a Habitación en Roma můj třetí Medem. Všechny spojuje erotika, mystično, touhy, vášeň. Obecně španělská vrcholná kinematografie (Almodovar, Medem, Saura) je na naše středoevropské poměry hodně švihnutá, což Zrzavá veverka jenom potvrzuje. Je příjemné, že většinu filmu nevíte, co je vlastně pravda. Emma Suárez byla kočka, přidal bych erotiky. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Docela dobrej blázinec, který mě hlodal v hlavě ještě asi týden potom, co jsem ho poprvé viděl. Ukázka toho, v čem tkví kouzlo filmu, který má divákovi něco říct. Kdo by u toho chtěl relaxovat, vypnout mozek a pochruopávat popcorn, tak mi ale asi neporozumí, stejně jako tomu filmu - a to já si netroufám tvrdit, že jsem mu cele porozuměl :-) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Hlavná hrdinka hovorí v jednej zo scén: "Môj frajer vie iba dobre trtkať, variť a klamať." Možno to fakt stačí. Ďalšia z mileneckých mysterióznych Medemových motanín. Dievča po nehode stratí pamäť, jej milenec stojí v momente nehody opodiaľ, na prahu samovraždy. Nehoda zmení smer myšlienok oboch milencov, spomenúť si na minulosť má dievčaťu pomôcť kempovanie na brehu jazera, aby za prítomnosti pamäťových slučiek, metafory hrdzavého hlodavca a skladačky snovo hypnotických minulých vzťahov zistili ako to s nimi vlastne je. Otázky vyvolané červenou veveričkou, o ktorú v čase párenia divoko súperia nadržaní samci: klameme my, alebo sme neustále klamaní ? Je okolie len dobre podanou lžou ? Je úprimnosť vo vzťahu vždy tým, čo robí vzťah a lásku naozajstnou ? Nie je dôležitejšia vzrušujúca hra ? Zaujímavo podaná fabulácia ? ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž se postará o ženu, která havarovala na motorce. Na nic si nepamatuje, což muži vnukne nápad živit v ní jistotu, že on je jejím partnerem. A zatím ..... ne, dál už nic neprozradím, přestože, jak už to u Medemových filmů bývá, nejde ani tak o to, co se stalo, ale jak nám to je podáno. Ve srovnání se Sex a Lucía a Milenci ze severního pólu je Veverka žánrově malinko jinde, ale metafory, vsugerované otázky a matení, cestičky a střípky k jejich objasnění, to je stejné a mně, i když dnes hodnotím trochu níž, je jen líto, že Medem nenatáčí tak rychle, jak moc jsem jeho filmů dychtivá. ()

Houda666 

všechny recenze uživatele

Medem tradične nesklamal a pripravil pre diváka netradičný filmový zážitok. Správanie postáv sa nedá predpovedať a miestami je dokonca až nelogické (scéna, kde si Liza/Sofia strčí ruku mladého chlapca do rozkroku a iné). Tento fakt však len umocňuje filmový zážitok a nepôsobí rušivo. Rozhodne ide o film, ktorý sa oplatí vidieť. Hodnotenie: 75% ()

Galerie (3)

Související novinky

Reklama

Reklama