Reklama

Reklama

Sex a Lucía

  • Španělsko Lucía y el sexo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá servírka Lucía z restaurace v centru Madridu se po telefonu dozvídá, že její milenec, spisovatel Lorenzo Alvarez, zahynul při automobilové nehodě. I když jejich letitý vztah rozhodně nebyl ideální, hledá dívka okamžitou úlevu v útěku na osamělý středomořský ostrůvek. Ví, že právě zde Lorenzo před šesti lety prožil krátké a vášnivé milostné vzplanutí k neznámé dívce. Sex v moři pod úplňkovým měsícem vylíčil po návratu do Madridu ve svém románu - a právě tyto pasáže Lucíu přesvědčily, že Lorenzo je tím jediným správným mužem, kterého by mohla milovat. Na ostrůvku Lucía trpce prožívá svou samotu a vzpomíná na chvíle, které prožila po milencově boku. Zároveň však naráží na Lorenzovu minulost, ve které je teprve teď schopna rozluštit dříve netušená tajemství. Začíná vnímat složité vztahy mezi pravdou, lží a spisovatelskou imaginací. Některé romány totiž obsahují kapitoly, které byly dlouho skryty nejen čtenářům, ale i očím těch, kteří bezprostředně ovlivnili jejich vznik a podobu. A navíc ani samotný spisovatel nikdy nemůže tvrdit, že ví všechno... Dávná úplňková noc totiž nezůstala bez následků. Také prostřednictvím Eleny, která svou dcerku vzešlou z oné magické noci pojmenovala Luna, je teď Lucía milenci blíž než byla kdykoli předtím. Když se minulost dokáže tak nečekaně změnit, může být vůbec nějaká smrt definitivní? Temné vidiny, příběhy a touhy se slévají se skutečností podobně, jako se mořské vlny vpíjejí do bělostného písku na pláži. Každá přítomnost má budoucnost a Lucía je konečně připravena ji přijmout.

Španělský režisér Julio Medem nabízí příběh plný tělesné vášně, bolestně hluboké lásky a křehké mystiky. Stejně jako v jeho předchozích filmech i zde nacházíme jeho originální poetický pohled na svět, pro který je příznačná hra s představami a skutečností a s logikou časové posloupnosti. Důraz na osudovost mění soukromý příběh vášně, viny a odpuštění v podobenství o spletité provázanosti lidských osudů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Lima 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem to bylo u mně jak na houpačce, od mé netečnosti k ději až po naprosté zaujetí. Mám rád, když to režisér divákovi neulehčuje, přesto mi chvilku trvalo, než jsem si zvykl na zvláštní vyprávěčský styl s prolínáním několika časových rovin, ale pak jsem se už "vezl" a kochal se nádhernou kamerou, pro mě neznámými, ale o to zamenitějšími charismatickými herci a samotným pozvolna gradujícím příběhem, který Medem v závěru obratně ukočíroval za absence násilného ždímání slz na divákovi. Pro někoho možná odvážné erotické scény jsou natočeny velmi vkusně, ale největší předností filmu je rozhodně jakási poetická síla, která jím prostupuje vždy, když se dostaneme na ostrov, kde Medem hýřil nádhernými obrazovými kompozicemi. Škoda jen, že z čistně subjektivního hlediska se u mně nedostavila katarze ve vztahu hlavního hrdiny vůči matce jeho dcery. Jinak ale znamenité a rozhodně jsem zvědav na další Medemova dílka. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: Julio Médem | Hudba: Alberto Iglesias | Produkcia: Fernando Bovaira, Enrique López Lavigne | Distribúcia: Palm Pictures | Štúdio: Alicia Produce, Canal+, Sogepaq, Televisión Española | Rozpočet: 3 milióny $ | Tržby: 7,640,680 $ | Nečakane netradičné, odvážne, dychvyrážajúce - jednoducho iné. Je však priveľmi cítiť snaha o vytvorenie niečoho výnimočného, a to ma vždy vyhodí z harmonického vnímania celkovej dejovej linky. Z toho vyplývajúc som niektoré spojitosti nepochopil ani na konci. Nič to však nemení na tom, že je to mílnik v celosvetovej kinematografii, počin založený na hľadaní hraníc medzi drámou a pornografiou. Jeden z najnaturalistickejších, a zároveň najviac ulietlych filmov, čo som kedy videl. Práve preto neviem rozlúštiť svoje pocity zo zážitku, ktoré sú ako na vrcholu úžasu, tak i na hrane odporu. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sex a Lucía aneb zvrhlost uměním. Julio Medem nám s přehledem ukazuje sexuálně zvrhlé lidi, které místo rajcování člověku zvedají tlak nad hodnotu pokojového optima. A tihle lidi jsou ještě schopní citu - tohle už moc dobře nechápu, ale možná celá dnešní doba bagatelizuje cit na sex. Druhá proplétající se polovina, dramatický příběh kolem malé dcery a pocitu viny je výborná, ale to se dostávám stejně jako ve filmu doprostřed - hrají ji lidi, kteří si u mě nevydobyli ani kousíček z toho volného srdečního kousíčku věnovaného tomuto filmu. A má oblíbená Elena Anaya dopadla nejhůř ze všech...tohle jsem asi nikdy neměl vidět..... ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

U španielskych filmov ma vždy napadne, že hodne balancujú na hranici kýču (či už Almodóvar, ktorý je v tom majster alebo ľubovoľné kúsky Penelopy Cruz (napr. Jamón jamón)) Inak tomu nie je ani v prípade tohto filmu. Medzi jeho hlavné plusy radím pôsobivú kameru a sympatickú hlavnú predstaviteľku Paz Vega (taká španielska Zuzka Norisová). Príbeh je skladačkou osudov 4 hlavných postáv, ktoré sa nezávisle prepletajú dejom až sa finálne pretnú. Celý film je zabalený v romantickom štýle, ktorý neurazí, ale nemôžem povedať, že by zanechal aj nejaké výraznejšie pocity. Tie moje 3* sú skôr 3 1/2, ale ak má niekto chuť na slušnú dávku európskej romantiky (toho sexu tam je tiež, ale žiadna divočina to nie je), tak nech siahne po Lucii. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Sex a Lucie? Když jsem uviděl název filmu, tak jsem si pomyslel. To je asi nějaké „péčko“ pro dospěláky. Po shlédnutí musím uznat, že jsem se skoro trefil. Sexu je tam hodně, ale......... I když sex přímo zbožňuju, tak tento film ve mě žádné vzrušení nevyvolal a vidět podruhé ho už bohužel nechci. Byl jsem hodně zklamán, protože před zakoupením jsem se podíval na zdejší hodnocení a když jsem viděl, jak je vysoké, tak jsem si řekl, že to přeci jen vyzkouším. Bohužel, a je mi to hodně líto, uděluji jenom 2 hvězdy. Škoda, že ve filmu nebyly detailnější záběry sexuálních radovánek :-). ()

Galerie (90)

Zajímavosti (1)

  • Paz Vega získala za tento film následující ocenění: Nejlepší španělská herečka na cenách Sant Jordi 2001 a nejlepší herečka na cenách Ondas 2001. Cena Premios Goya 2001 a ocenění na filmovém festivalu v Cannes 2001 jako objev roku v kategorii herečka. (Rosalinda)

Související novinky

Reklama

Reklama