Reklama

Reklama

Hitlerův Norimberk

(TV film)
  • Německo Führer Cult and Megalomania
Německo, 2011, 52 min

Režie:

Michael Kloft

Scénář:

Michael Kloft

Kamera:

Jan Kerhart

Hudba:

Kolja Erdmann

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Albert Speer (a.z.), Leni Riefenstahl (a.z.), Hermann Göring (a.z.)

Obsahy(1)

Když Adolf Hitler mluvil se svým architektem Albertem Speerem, tvrdil, že „dokonce i pyramidy budou blednout před budovami z kamene a betonu, které hodlám postavit". V Norimberském areálu se však žádnou z nich nepodařilo definitivně dokončit. Monstrózní stavba na Zeppelinově poli byla po válce občas využívána jako divácká tribuna, ale v důsledku nekvalitně provedených prací i ona začala nezadržitelně chátrat a například kolonáda musela být už stržena. Mají být budovy definitivně odstraněny? Převládá názor, že „sjezdový areál" je součástí historického dědictví Německa a že by měl být zachován. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o monumentálním komplexu staveb Třetí říše v Norimberku a ideologických i praktických okolnostech jeho výstavby, který je ve velké míře složen z historických záběrů o výstavbě komplexu, ale také jeho využití k propagandistickým účelům nacistického Německa. Přesně takový formát historických dokumentů z 20. století mám rád, navíc mě zaujal proto, že jsem sám tyto stavby navštívil a mohl si srovnat současnou podobu s minulostí a s megalomanskými plány výstavby. ()

Fox85 

všechny recenze uživatele

Tuším, že to bylo asi v roce 2008, když jsem navštívil s několika spolužáky s univerzity Dokuzentrum v Norimberku. Tehdy jsme tam se sluchátky na uších strávili nečekaně téměř celý den. A nyní při sledování tohoto dokumentu jsem si spoustu věcí vybavil. Pokud nechcete cestovat do Německa a trávit den prohlídkou, tak se podívejte na tento dokument. Podle mě obsahuje to nejdůležitější ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dokument, myslím slušně udělaný mě překvapil ve dvou směrech. Bohužel jsem tak historicky nevzdělaný, že nevím o lásce vůdce k Norimberku. Norimberk je pro mě synonymum konce války-je to synonymum procesu. Další překvapení pro mě bylo, že z urbanistických vizí vyplývalo, že toto či ono dokončíme v r. 1950, nebo v r. 1955. Ty kurvy si byli jistí, jak celý svět bude německá říše. Z toho se člověk prostě zpotí. Naštěstí to dopadlo jinak, za jakou cenu? ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Dokument který boří zaběhlé nepřesnosti. Je podpořen nejen dobovými dokumenty, ale také originálními amatérskými záběry. Dokument se táhne z 30 tých let až do dnešní doby a poukazuje na monstrozní Speeremova stavební díla která dnes chátrají. Za Mě 80% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama