Reklama

Reklama

Solo

všechny plakáty
Thriller / Mysteriózní
Kanada, 2013, 83 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Gillian (Annie Clark) je sedemnásťročné dievča, ktoré sa snaží vyrovnať s rodinnou tragédiou. Zoberie preto prácu poradkyne v letnom tábore situovanom na odľahlom ostrove. V rámci úvodného zaškolenia musí Gillian stráviť dve noci osamote. Zo začiatku jej samota vyhovuje, zabudla však na starú legendu o duchovi, ktorý tu údajne straší už desiatky rokov. S narastajúcou nervozitou a za strašidelných okolností okolo nej zavolá na tiesňovú linku. Jej pokojný čas strávený v samote v prírode sa vzápätí skončí a zmení sa na niečo iné, veľmi znepokojujúce. Gillian sa čoskoro ocitne v zúfalom boji o prežitie. (misterz)

(více)

Recenze (12)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Všetko čo snímok obsahoval, sa dalo využiť ďaleko intenzívnejšie. Ale tento xerox neponúka vôbec nič nové ( tie dymovnice ma urazili ). Zbytočný a pre nikoho nepotrebný survival, ktorý sa len tak.... objavil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dievča sa vyrovnáva s rodinnou tragédiou a tak sa rozhodne zamestnať ako pomoc v odľahlom letnom tábore. Na úvod tu má stráviť 2 noci úplne sama, no po chvíli zisťuje, že celkom sama tu nebude. Do toho sa mieša jej paranoja, neistota a nejednoznačnosť komu možno veriť, až sa z toho stáva boj o život. Nie je to síce žiadna bomba, občas som sa až nudil a malo to vyložene nezáživné úseky, no zase sa našli aj viaceré napínavé chvíle, dosť dlho to bolo zaujímavo nejednoznačné a ani jedna z dvoch stránok filmu (mysteriózna + survival) nebola zlá, len tá vata medzi tým za moc nestála. Ale na jedno nekritické pozretie to ujde. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No tohle bylo vážně divný. Ani děsivý, ani atmosférický, ani tak špatný, že by to bylo dobrý... No prostě divný. Připočítejme k tomu fakt, že jsem se celou stopáží víceméně pronudil. A tak suma sumárum bude moje hodnocení vlastně ještě docela milosrdný.20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Snímek mě zaujal především svým „názvem“, ale rovněž jsem se těšil na další survival podívanou, kterou sliboval průvodní text. Režisér Isaac Cravit byl pro mě velkou neznámou stejně jako představitelka hlavní role Annie Clark a tak jsem se odhodlaně pustil do jejich společné premiéry. Na rozdíl od jiných lidí, kteří film už viděli, jsem byl však docela spokojený. Především mě zaujal výběr prostředí, kde se natáčelo. Malý ostrůvek uprostřed jezera vypadal pěkně a úkol, který dostala Gillian rovněž přímo pobízel k zajímavé podívané. Sám mám zkušenosti z tábora (na kterém jsem musel taky být den zcela o samotě) a přestože už je to nějaký ten čas, pamatuju si, že to nebyl zrovna příjemný pocit. Tento mysteriózní thriller s prvky hororu má sice pomalejší rozjezd, ale od chvíle kdy zůstane dívka na ostrově sama, se začala atmosféra i míra napětí zlepšovat. Hodně lidí si stěžuje na slabou úroveň filmu a nudu, ale já jsem se u jeho sledování nenudil vůbec. Je sice pravda, že od chvíle kdy se na scéně objeví úlisný Ray se svým psem, je hned všem jasné že s tímhle maníkem nebude vše v pořádku, ale Daniel Kash je už zkušeným matadorem a svou úlohu zvládl s přehledem. Postupný nátlak na dívčinu psychiku byl slušný, jen mi přišlo, že na nás vybalil režisér všechny esa z rukávu až příliš rychle. Jelikož mu zřejmě rozpočet nedovolil rozpoutat alespoň menší krvavé jatka, museli jsme se spokojit pouze s náznaky a na můj vkus dlouhou honičkou po lese. Přece jenom těch příležitostí zabít jeden druhého bylo hned několik. I proto je mi jasné, že to někoho mohlo už dost unavovat. Naštěstí stopáž je celkem přijatelná a závěr taky nenudí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Solo“ není výjimečným snímkem a Kanada mi zase jednou ukázala, že v některých případech prostě ty filmy nezvládne. Nastíní zajímavou myšlenku, ale ta se ztratí v provedení, které je v rámci žánru naprosto tuctové. Navíc se člověk neubrání dojmu, že někdo moc koukal na „Pátek třináctého“. Ne, že by to bylo až tak podobné, ale prostředí ho automaticky evokuje. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Mam z toho rozpacite dojmy, co som to videl. Film mi prebehol hladko, ale akoby sa tam nic nedialo, len chaoticke pobehovanie po ostrove a odhalovanie zahady, kto je kto a co sa to tam deje. Vysledok? Ani sam neviem, preco ten typek vrazdil ludi. Moc to nebolo vysvetlene, alebo som to nepochopil. A mozno som pocas filmu zadriemal. ha ha. Filmu dominuje krasna lesna priroda na ostrove, ale to je vsetko. Ubohe pokusy zabit dievca, ktore sa mu nedarilo zabit a ked uz mal ju pevne v rukach, tak uz sa aj dal pomalicky prehovorit, aby to neurobil. Tie jeho pokusy zabit moc natahoval, co ma moc nebavilo. Neni to zas taka sracka, ale akoby to bolo nedokoncene a chybalo tomu viac adrenalinovej injekcie v prenasledovani obete. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

Vymyslieť v hororoch nejakú novú dejovú líniu je ťažké, ani tento filmík moc neohúri, je to však pozerateľné, nevyskakujú žiadne zajace z klobúkov, neoperuje sa bulharskými konštantami. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Mladá rafinovaná tábornice se ve svých trampských šortkách prohání po opuštěném ostrově a přitom nacvičuje víc, než je zakládání ohně, stavění stanu, nebo hrátky s uzlema. Díky Ewě Farny v hollywoodském provedení se na tohle "dílo" koukalo o něco snesitelnějš. Taky díky ní dávám o hvězdu navíc. Konečně sexy hlavní hrdinka s pořádnou figurou a ne vychrtlá modelkovská rachitida. Ještě, že to s tím bláznem, co jí po ostrově naháněl skoncovala tak brzo, mohla by při dalším lítání od stromu ke stromu shodit nějaký to kilo a to by už byla vážně škoda.). ()

Snakefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Tady je debilní úplně všechno. A ta panenka co našli v lese a putovala ze stanu do stanu měla snad více rozumu než Issac Cravit ()

Reklama

Reklama