Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Qiang Mai (Louis Koo) je mladším bratrem Dajun Mai (Ching-wan Lau). Oba jsou požárními hasiči z povolání a oba jsou rozdílných povah; Qiang je iniciativním horkokrevným mužem s vysokými ambice a inovativními myšlenkami, zatímco Dajun lpí na tradičních hodnotách a puntičkářské pečlivosti. To z nich často dělá soupeře, kteří se po jednom z mnoha hasičských výcviků rozcházejí ve zlém. Qiang krátce na to opouští hasičský sbor a začíná svoji kariéru bezpečnostního poradce strýcovi prestižní společnosti, zabývající se výstavbou výškových budov. Po době čítající celé čtyři dlouhé roky se jednoho slunného rána Dajunova těhotná manželka Sile (Angelica Lee) připravuje k návštěvě gynekologického lékaře Jianle Li (Sicheng Chen). Návštěvy probíhají v jeho ordinaci, umístěné ve čtrnáctém patře moderní multimodální výškové budovy Guangzhou International Trade Center. Qiang je autorem návrhu bezpečnostního opatření budovy a zároveň jejím bezpečnostním poradcem. V budově sídlí jeho vlastní společnost, zabývající se výrobou a inovací hasičského vybavení a bezpečnostních systémů. V ten stejný den v jejich prostorách hostí řadu význačných finančních investorů, když v tom o několik podlaží níže, v přízemním klimatizačním zařízení, se od pohozeného cigaretového nedopalku rozmáhají plameny. Ty v kombinaci s nadlidským vedrem, přesahujícím zaznamenané padesátileté rekordy, vytvářejí smrtelnou past pro všechny vně budovy. Plameny se šíří rychlostí větru právě ventilačními šachtami. Budova se záhy pro stovky lidí stává hořící pastí, z níž mnozí z nich nedokáží včas utéct. Stávají se tak vězni hořící budovy, jejichž spása spočívá na ramenou dvojice odcizených bratrů, kteří se pro záchranu uvězněných a svých blízkých musejí vzdát vlastních sporů a spolupracovat. (Conspi)

(více)

Recenze (13)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mám podobné katastrofáky rád a na to, jak jich je málo, tak se soudruzi teda moc nepředvedli a docela jsem se u toho nudil. Problém vidím v naprosto mdlé a nevýrazné režii. Film neumí vyvolat ani pocity napěti, ani ohromit výbušnou akcí a strach o postavy jsem měl akorát při scénách na jeřábu. Ovšem v momentě, kdy hlavní postavy začal naháněl digitální jedovatý oblak, jakkoli jsem se snažil, nedalo se to brát už vůbec vážně. Jak jihokorejská Tawo, tak americká klasika The Towering Inferno jsou filmy někde úplně jinde. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný katastrofický thriller. Má dosť dobrý príbeh o dvojici bratov, mužov s bohatými požiarnickymi skúsenosťami, ktorí sa ale nerozišli práve v najlepšom a mladší brat prijal prácu odborníka na požiarne systémy vo významnej firme. No keď po rokoch v modernej výškovej budove, v ktorej sídli práve mladší z nich aj napriek mnohým opatreniam vypukne zničujúci požiar, ktorý mnohým zatarasí cestu von, musia urobiť všetko preto, aby situáciu zachránili, keďže v budove sú aj ich manželky a mnoho nevinných. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa to podať aj omnoho lepšie. Mám veľmi rád požiarnicku tématiku a hlavne v mestskom prostredí, preto som bol na tento film dosť zvedavý, ale vyšlo to skôr len tak priemerne. Postavy sú dobre zvolené a určite musím pochváliť výbornú dynamiku filmu, až na pár kratších dialógových sekvencií sa tu stále niečo deje a tak mi to celé ubehlo veľmi rýchlo, ale celé to pôsobí tak umelo a nedôveryhodne, vôbec som tejto katastrofe neveril, či už jej úplné začiatky, tých náhod už bolo miestami nejak moc, priebeh a ani jej záver mi neprišiel práve najideálnejší a tiež tu chýbajú nejaké sekvencie, na ktoré by sa dalo spomínať. Preto sa na to po celý čas pozerá celkom dobre, ale o väčšej spokojnosti sa určite hovoriť nedá. Akcie je tu dosť, ale je iba priemerná. Je až prekvapivo veľkolepá a celkom slušne natočená, ale najviac ma mrzí, že práca požiarnikov sa tu ani moc nedá užívať, keďže vo vnútri je väčšinu času len jeden spolu s hlavnými hrdinami a tak je z toho väčšinou vlastne len útek pred problémami a tiež mohla byť nápaditejšia, toto je hlavne o neustálych explóziách a prepadávajúcich sa podlahách, navyše až moc digitálnych, než nejakých zaujímavých situáciách a tak sa na to pozerá celkom dobre, ale opäť ma to nebavilo tak moc, ako by som chcel. S hereckým obsadením som dosť spokojný, výborné bratské duo Lau Ching-Wan a Louis Koo, aj keď práve ten tu má takú zvláštnu postavu, kvôli čomu mi niekedy aj celkom vadil, na rozdiel od jeho vyrovnanejšieho staršieho brata, k tomu ich manželky, hlavne Angelica Lee, ale aj Gillian Chung a nesklamali ma ani zvyšné postavy. Čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka sa mi páči, aj keď tie katastrofické scény mohli predsa len pôsobiť trochu dôveryhodnejšie a chválim aj tú dynamiku, takže na pomery blockbusterov to aj celkom stačí. V rámci podobných filmov sa mi určite viac páčil novší As a light goes out, alebo aj juhokórejský Tower, no ani Out of inferno nie je zlé, na to jedno pozretie je to celkom slušná zábava. 60% ()

Reklama

Kangax 

všechny recenze uživatele

Bublina okolo kedysi "vraj talentovaných bratov Pangovcov...( napr. Jian gui - Oko (2002)" spľasla síce už dávno, ale že ten ich pád bude pokračovať nepretržite až tak, že prerazia samotné dno a budú strmo pokračovať až niekde do filmového pekla som si zase nemyslel. Neskutočne prehnané vo všetkých smerom, sentiment na úrovni ružovej knihovne, všade povrchnosť, hraničiaca s debilitou... komická akcia s večným neuhasínajúcim digitálnym ohňom za patami.... Niekto by už mal asi aj tým Pangovcom riadne podkúriť pod zadkom...:) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Jiná elita hasičů tohle jsou jiní borci, a tak jsem dostal slušný film kde se to sice rozjede hned na samém začátku a ohně je všude dost ale po chvilce to začne ztrácet napětí a skvělou akci. Což je největší škoda že si tahle záchrana mise neudržela skvělé tempo po celou dobu, herci jsou slušní a hraji i na drama ale po super rozjezdu to s padne hodně dolu a ve směs se už jen bojuje mezi přežitím a ohně hodně ubude což je škoda přesto to bude slušný hasičský film. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pangy pokládám za průměrné režiséry a tenhle film není výjimkou. Out of inferno má sice slušný spád,už od 20 minuty vypukne požár a až do konce film nepoleví,neustále se něco děje,ale nízký rozpočet jde znát,protože občas mi ten digitální oheň docela vadil,ale objevily se zde i silné atmosférické okamžiky,takže krásná trojka. Na stejné téma spíše doporučuji Korejské Tawo.60% ()

Galerie (111)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení snímku, jehož rozpočet činí odhadovaných 19 mil. amerických dolarů, tzn. 150 mil. hongkongských dolarů, se z valné části orientovalo na městské lokace Kantonu, s aglomerací takřka 12 milionového města. To se nachází v čínské jihovýchodní provinční oblasti Kuang-tung, ležící při ústí Perlové řeky, která se vlévá do Jihočínského moře. (Conspi)

Reklama

Reklama