Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film pojednává o oběti, kterou přinese krásná a nevinná mladá žena, aby opatřila peníze nezbytné k vydání básní milovaného muže. Thornton Darcy usilovně pracuje na rozsáhlé alegorické básni nazvané „Ctnost“, kterou tvoří dvě části. První líčí povahu „Ctnosti“, kterou zobrazuje jako nahou ženu, druhá se zaobírá mýtem Pandory a zla, jež vypustila ze skříňky. Na peníze potřebné pro vydání sbírky dívka přistupuje na to stát se modelem malíři i proto, že se Darcy roznemůže z nemožnosti vydání sbírky. V den setkání v ateliéru dojde k osudnému střetnutí... (Zetwenka)

(více)

Galerie (1)

Zajímavosti (5)

  • Představitelka Purity, Audrey Munson, byla také známá modelka, která se stala modelem sochařům a tvůrcům pamětních minci a díky tomu i cenzurní rady pro film dospěly k tomu, že její nahota je v souladu s povoláním. (Zetwenka)
  • Společnost Mutual Film Corporation film nedistribuovala plošně, ale do každého státu USA zvlášť. Ve všech státech prošel a cenzurní komise vesměs nic nenamítaly, pouze ve státě New York si vyžádala cenzura vystříhání a snížení nahých scén o polovinu. (Zetwenka)
  • Purity patřila k nejnákladnějším filmům, na kterých se Společnost Mutual Film Corporation podílela, ale už koncem roku 1916 vydělal přes půl milionu amerických dolarů. (Zetwenka)

Reklama

Reklama