Reklama

Reklama

T2 Trainspotting

  • Velká Británie T2 Trainspotting (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Na počátku byla příležitost... a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém. Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (726)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvý Trainspotting bol obstojný film. Návrat po xy rokoch som dopredu tušil, že nebude nijako objavný a nepomýlil som sa. Holt partia zostarla o nejaký ten rok a už to nie je taká jazda, že? Vizuálne a technická stránka ok, to si Danny Boyle vie postrážiť, ale obsahovo slabšie a k filmu sa vracať rozhodne nebudem. Myslím, že tento návrat bol celkom zbytočný a nemal asi ani vzniknúť, pretože prvé diely prekonať len tak nejde a porovnávaniu sa človek neubráni. Posledná tretina filmu dostala pre mňa nepochopiteľný dramatický ráz, ktorý vyznieval pre mňa strašne kŕčovito a sivo. A tá stopáž? Po 60 minútach pozerám na hodinky, natiahnuté ako guma v trenkách. Často krát zbytočné scény. Jediná dobrá scéna bola nevydarená fajka v posteli. Keď pozerám na tie hodnotenia tu, prípadne počúvam reakcie známych, hovorím si, že publiku asi stačí len vidieť staré známe ksichty, a je všetko ok. Keby existovalo ocenenie pre najzbytočnejší film roka, mal by ho dostať T2 Trainspotting. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lust for Life! Život jako spirála, ve které s úsměvem na rtech vzpomínáte na historky z nespoutaného mládí a pokud se nepoučíte z chyb, uděláte je znova. Třeba že nejdřív je tu příležitost a potom přijde zrada.. Audiovizuální rauš, v němž je deziluzní současnost metadonem a po pár tónech Born Slippy se nostalgické propojení stává čistým heroinem. Vyčítat tenhle tvůrčí záměr geniálnímu klipaři Boyleovi je stejně pošetilé, jak vštěpovat Francisi Begbiemu zásady buddhismu.. Apropo, Rentonův monolog „Choose life“ se dá směle přirovnat k tomu Edwarda Nortona ve 25.hodině.. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Jsou čtyři. Vlastně odpradávna byli čtyři. A od jejich poslední společné smaženice uplynulo dlouhých dvacet let. Mark (Ewan McGregor), Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller), Begbie (Robert Carlyle) se ale neufetovali k smrti. Kdepak, mají smělé plány do budoucna, které zahrnují odbourání starých křivd, vyrovnání starých dluhů, kvalitní podnikání v různých oborech, vyrovnání se s lepšími i horšími časy. Už to není o fetu, je to o stárnutí, životních moudrech, o výběru, na nějž stačí jeden letitý song od Wham!, aby jej Mark brilantně rozvedl do působivého monologu (jedna z nejlepších scén filmu, vzdáleně připomínající variaci na proslulý monolog z dramatu 25. hodina), v neposlední řadě je to i o vzpomínkách, které občas filmem problesknou. A také je to o vytříbené obrazové stylistice a nesčetných hudebních variacích, které v podobě písní co chvíli filmem zazní, a když budete pozorně poslouchat, neujde vám nápěvek slavné doprovodné písně "Born Slippy" Je to docela hutný obrazový materiál, kterému škodí snad jen to, že si dával tolik let načas. Jsem ve výhodě, že jsem první film nikdy neadoroval. Nemůžu si tudíž stěžovat, že v pokračování už není tolik hlášek, tolik drog i jedinečných nápadů. Náhodou, tenhle je plný skvostných dialogů, stylových nápadů a nechybí nostalgické, ovšem vkusné, nijak nepřehnané prolínání starých i nových časů. Vulgární je to tak akorát, puritánům samozřejmě vstup zakázán. Určitě po filmu ještě dlouho zůstane v paměti Robert Carlyle, dlouho jsem s ním neviděl žádný nový film, ovšem tady hlásí návrat ve skvělé formě, hláškoval a nadával neskutečně, pochválit zaslouží celá parta, ale soráč Carlyle jako Begbie byl nedostižný. Desítku neudělím za slabší vyústění filmu, konec nebyl moc propracovaný. A občas bylo znát, že chyběly finance, některé obrazové vychytávky byly spíše od Ládi Hrušky než od Dannyho Boyla. Ovšem všechna čest, že se tahle unikátní partička dala po tolika letech dohromady. Trpí sice značnou nedochvilností, jejich stylovou i posléze kultovní zábavu jim ale nikdo neodpáře. 9/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Moje filmové zážitky by značně umocnilo, kdybych se naučil od snímků nic neočekávat a pouze jen bral, to co mi připraví. To se mi ovšem nedaří, a tak jsem i od tohoto snímku měl nemalá očekávání, neboť první díl byla prostě totální pecka. Po řemeslné stránce odvedli tvůrci opět vysoce nadstandardní práci. Nejvíc bych si dovolil pochválit skvělou kameru a působivou hudbu. Co zde trošku více hapruje je příběh, který je jednoduše o ničem. Snímek se nese na nostalgické vlně. Nenabízí nic jiného, než neustálé vzpomínání na staré časy. Drogy se kamsi vytratily. Všichni aktéři jsou na odvykačce. Snímku žalostně chybí nějaká silná a zapamatovatelná scénka. Přitom v prvním dílu jich bylo hned několik. Absolutně nesrovnatelná záležitost. Potěšily mě jen staré známé tváře a asi 2 až 3 vtipné momenty. Značné zklamání. Slabší 3 hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Len zriedka kedy súhlasím so "stvoriteľom", no svoj komentár pre tento krát vystihol takmer dokonale. Naozaj bolo skvelé vidieť túto partiu opäť pokope. akurát, že ani najväčší optimista nemohol dúfať v to, že bude scenár rovnako silnou kávou, ako prvotný, pre mňa skrátka kultový snímok. Z nostalgie sa pýtajú 4, no rozum skrátka nepustí ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (22)

  • Robert Carlyle si pro roli Begbieho nechal vyndat 2 přední zuby, ostříhal si své dlouhé vlasy a po dobu 3 měsíců pil k normální stravě vysokokalorické výživné nápoje. Odůvodnil to tím, že Begbiemu by ty zuby ve vězení určitě někdo vyrazil a že není typ, který by tam trávil svůj volný čas cvičením. (dolores82)
  • Robert Carlyle (Bigbie) se v průběhu natáčení vyhýbal své rodině v Glasgow, protože podle jeho slov se v tu dobu choval jako Bigbie i v reálném životě. (Tomas_TM)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Trainspotting 2 potvrzen

Trainspotting 2 potvrzen

06.12.2015

Danny Boyle (Sunshine) vypustil do kin Stevea Jobse a začíná se soustředit na svůj další projekt, pokračování Trainspottingu. Dlouho se předpokládalo, že půjde o adaptaci knižního sequelu od Irvinea… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Reklama

Reklama